Blogumdan sildiğim bir linki google önbellekten çıkaramıyorum

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
merhaba blogumdan bir içerik link sildim bu link google aramalarında önbellekte görünüyor ben bunu webmaster toolsdan url kadır kısmından istek gönderiyorum kaldırılması için ama reddedildi olarak geri dönüyor ,acil olarak bunu çözmem gerekiyor bana yardımcı olur musunuz?
teşekkür ederim.
arkadaşlar yardımcı olur musunuz yardımlarınızı bekliyorum.

google yardımda şöyle yazıyor

Sitenin yöneticisi bu sayfayı dizine eklememizi veya arşivlememizi engellemek üzere ilgili robots.txt dosyasını veya meta etiketleri uygulamadığından isteğiniz reddedilmiştir.
Lütfen konuyu bu sitenin yöneticisiyle görüşün veya web sayfası kaldırma isteği aracındaki başka bir kaldırma seçeneğini kullanın.

arkadaşlar ne yapmam lazım bir arkadaşın bile bu konuda bilgisi yok mu hiç. :(

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Google robotu siteni tekrar indexlemeye geldiğinde, linki bulamayacak ve çıkaracaktır, bu durumda tekrar önbellekte görmezsin. Ama bir yere söyleyip onu çıkarttırabiliyor musun bilmiyorum.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
aynı sorunu bende yaşamıştım tabi ozamanlar cok fazla bilgim yoktu duruyodu sonra gitti kendiliğinden

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
3-4 ay kadar sonra kendiliğinden siliniyor öyle biliyorum ama ben o zamanı beklemeden webmaster toolsdan url kaldır kısmından önbellekteki gereksiz linki kaldırdan kaldıırıyorum istek gönderiyorum reddedildi diye yazı geliyor

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
3-4 ay kadar sonra kendiliğinden siliniyor öyle biliyorum ama ben o zamanı beklemeden webmaster toolsdan url kaldır kısmından önbellekteki gereksiz linki kaldırdan kaldıırıyorum istek gönderiyorum reddedildi diye yazı geliyor

Google url kaldırma aracından bir siteyi kaldırttım. Ancak site google arama sonuçlarında gözüküyor. Biraz araştırdıktan sonra anladım ki, bir linkin google arama sonuçlarından tamamen kalkması max.90 günü bulabiliyor.

Kaldı ki, size red cevabı vermişler. Bu linki google robotunun yapacağı değerlendirmeye kadar arama sonuçlarında gözükecektir. Siteniz blog olmayıp, kendinize ait olsaydı. Belki, robots.txt falan hazırlayıp, daha kısa sürede kalkabilirdi.

Ayrıca, google'nin içinden herhangi bir sonuca dair mesaj çekilebiliyor. Ancak geri bildirimi yok. O da kesin çözüm sunmuyor.

Kısacası, arkadaşların dediği gibi bekleyeceksiniz.