Bloggere domein nasıl bağlarım? lütfen yardım..

azenec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar şimdi bloggerden blog açdım...ozamanlar domeinler bağlama yokdu.. domeini googleden almışdım ve kendiliğinden bağlanmışdı... şimdi domein ismi pagerank 3 olduğu için silmek istemiyorum. ayni veb siteye 2 ci el ekstra domein nasıl bağlarım? adı hoşuma gitmiyor şimdi.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Tümünü google burada anlatmış zaten.

Özel alan adını blogumda nasıl kullanırım?

Blogger, blog'unuz için iki ücretsiz yayınlama seçeneği sunar: Blogspot üzerinde barındırma (example.blogspot.com) ve kendi özel alan adınızda barındırma (www.example.com veya foo.example.com). Yayınlama seçeneğinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Tercih ettiğiniz seçenekler ne olursa olsun içeriğiniz asla değişmez.

Blogger yoluyla özel alan adları satın alamayacağınız için, blog'unuzu özel bir alan adına taşımadan önce başka bir sağlayıcıdan özel bir alan adı (www.example.com) satın almış olmanız gerekir. Genellikle oldukça makul yıllık fiyatlara alan adı satın alabileceğiniz birçok firma vardır. Google'da yapacağınız "alan adı kayıt kuruluşu" araması çeşitli seçenekler döndürecektir. Aşağıda, bu sonuçlara ilişkin kısa bir liste verilmiştir:

EasyDNS
GoDaddy.com
ix web hosting
1and1
Yahoo! Small Business
No-IP
İçeriğiniz farklı bir dildeyse ve ülkeye özgü bir alan adı satın almak istiyorsanız yerel kayıt kuruluşlarına ilişkin bir arama gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, blog'unuz Türkçeyse ve bir www.example.tr alan adınız olsun istiyorsanız aramanızı "Türkiye'deki alan adı kayıt kuruluşu" olarak yapabilirsiniz.

Blogunuzu nerede barındırmak istiyorsunuz?

Üst düzey alan adında (www.example.com).
Alt alan adında (foo.example.com).