Biss key sıfırlanıyor

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar bi problemim var. cihazlara biss keyi giriyorum ntv spor ve diger şifrelenen kanlları açıyor ama uydu alıcısını kapatıp yeniden açtıgımızda girdigim key silinmiş oluyor. cihazda keyin başı 00 olarak başlıyor normalde 0B diye başlıyacak düzeltiyorum kanalı açıyor cihaz kapatılıp açıldıgında yine düzelttigim 0B , 00 olmuş. bunun bi çözümü yokmudur.

cihazın markasını soracak arkadaşlar birçok cihazda karşılaştım bu sorunda
trimax tr2000
mersat mini box
kawaii
...

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
kaydetme den mi çıkıyorsunuz yada yazılımda problem var

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
kaydetme den mi çıkıyorsunuz yada yazılımda problem var

osd ekraninda belirttigi gibi pause tusuna basip kaydediyorum. kayit edildiginin uyarisida cikiyor ekranda. yazilm konusuna gelince bilmyrm ama cihazlarn kullanici arayuzleri hep ayni. dukkanda sattiyrm cihazlri acmyr diye sikayt aldm. kendm denedm ama sorum ortada.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Cihaz, çeşitli nedenlerden dolayı yazılım hatası yapmış olabilir. Sadece keylere göre değil, bazen frekansları da kaydetme sorunları olabiliyor. Resetledikten sonra tekrar deneyiniz.

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
biss ayarlarnda key haricnde tp girmk icinde birkac alan var. oradaki sayilari ve keyi degistrp kaydettgmde cihaz kapatlp tekrar acilsa dahi degismyr. sadece keyin basindaki 00 sayisi sifirlanan. bu sayiyi degistirip kaydettnde ve cihazi kapattp actgnda keyn basindaki o iki sayi tekrar 00 oluyor buda kanaln acilmasnda sikinti oluyr. ne uzun yazdm be :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Cihazların güncel yazılımlarını yüklemeyi denediniz mi?
Genel olarak ayarları saklamak için menüde bir seçenek var mı?
Firmaların teknik servislerinin bununla ilgili çözümleri vardır elbet.

Sizin problemle birebir alakalı değil ama belirtmek isterim. Kanalın isminin değişmesi dahi biss keyi etkileyebilir. Yani "NTV SPOR" yerine "NTVSPOR" olsa dahi problem yaratabilir.