Bisiklet vites sorunu

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Merhaba forum üyeleri. Rockrider 520 kullanıcısıyım ve yaklaşık 1300km yol yaptım. Bisikletle giderken pedala yüklenince çaat diye bir ses geliyor ama vites falan attığı yok. Bazen on vitesi 2den 1 e veya boşa attığı da oluyor. Orta göbeği yeni değiştim sorunun orqdan olmadığına neredeyse eminim. Peki sorun zincirde mi? Zincirde ise ruble değiştirmekte şart mı? Bu arada götürdüğüm bütün bisikletciler vites ayarın iyi dedi

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Merhaba forum üyeleri. Rockrider 520 kullanıcısıyım ve yaklaşık 1300km yol yaptım. Bisikletle giderken pedala yüklenince çaat diye bir ses geliyor ama vites falan attığı yok. Bazen on vitesi 2den 1 e veya boşa attığı da oluyor. Orta göbeği yeni değiştim sorunun orqdan olmadığına neredeyse eminim. Peki sorun zincirde mi? Zincirde ise ruble değiştirmekte şart mı? Bu arada götürdüğüm bütün bisikletciler vites ayarın iyi dedi
sorun zinciri gerginleştiren attırıcıda.yeterince gerginleşmeyen zincir çarkın üstünden kayıyor.yüksek viteslerde bunu yaşamazsın çünkü zincir gergin olur genelde düşük viteslerde olur çünkü zincir gergin değildir yeteri kadar.attırıcının yayını sıkın ya da bir bisikletciye gidin bir yöntem var 2 dk vida sıkması yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

bahsettiğiniz orta göbek eskisinden azda olsa küçükse zincirin yeteri kadar gerginleşmemesinden dolayı çarka tutunamaması söz konusu olabilr.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ön vites durduk yere kendiliğinden 2 den 1 e veya boşa atıyorsa ön ayırıcıyı bir kontrol et, ayrıca arkadaşın da dediği gibi zincir gerginliğini kontrol etmem iyi olur.

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Zincir gerginlik ayarını nasıl ayarlayabilirim kendim. Yani nereden anlayacagim ayarının tam olduğunu sürmeden. Koldan ne tarafa çevirmem gerek

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Zincir gerginlik ayarını nasıl ayarlayabilirim kendim. Yani nereden anlayacagim ayarının tam olduğunu sürmeden. Koldan ne tarafa çevirmem gerek
bak arkadaş video atmış orda da anlatıyor.en büyük viteslerde de zincir çalışacak şekilde zinciri kısaltabilirsin bu sayede gerginliğide ayarlanmış olu

bak arkadaş video atmış orda da anlatıyor.en büyük viteslerde de zincir çalışacak şekilde zinciri kısaltabilirsin bu sayede gerginliğide ayarlanmış olu
ne biçim bisikletciye gitmişsin adam bilmiyor mu zincirin çarkı tutmadığını?göbeği değiştiren adam test etmedi mi?

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28

ne biçim bisikletciye gitmişsin adam bilmiyor mu zincirin çarkı tutmadığını?göbeği değiştiren adam test etmedi mi?
Zaten sorunun kaynağı bu ise bisikletciye gidip verilen paranın hesabını soracağım

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401

en büyük vites derken ön ve arka göbeğin en büyük çarklarını kastediyorum.zincirin en gergin olduğu durumda da zincir sorunsuz çalışsın en küçük çaklarda yani sizlerin söylemiyle en büyük vitestede kaymayacak şekilde zincir kısaltın

Zaten sorunun kaynağı bu ise bisikletciye gidip verilen paranın hesabını soracağım
değişimden önce bu sorunu olmayan bisiklet değişimden sonra bu sorunla karşıkarşıyaysa bende gidip onarmasını rica ederim.klişe sözümüz vardır:ben verdiğimde böyle değildi sizden sonra böyle oldu.

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Beyler görünürde sorun yok gibi büyük ihtimal orta göbekten dediğiniz gibi
Değiştirdiğim zaman olamaya başladı bu

Ekli dosyalar

• IMG_20200616_104011.jpg
    IMG_20200616_104011.jpg
    61.8 KB · Görüntüleme: 328

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Beyler görünürde sorun yok gibi büyük ihtimal orta göbekten dediğiniz gibi
Değiştirdiğim zaman olamaya başladı bu
bisikletin çok kaliteli.zincirin yüklenince kaydığını ve göbek değişiminden sonra olduğunu zincirin gerginleştirilmesini talep et.en kötü senaryoda hiç ben sen tartışmasına girme zincir kısaltmak max 5-10tl tutar.kolay gelsin

bisikletin çok kaliteli.zincirin yüklenince kaydığını ve göbek değişiminden sonra olduğunu zincirin gerginleştirilmesini talep et.en kötü senaryoda hiç ben sen tartışmasına girme zincir kısaltmak max 5-10tl tutar.kolay gelsin
ha bu arada zincir göbekten mi kayıyor yoksa janttan mı onu bilemem.şayet göbek kalitesizse ve zincir o dişlere tam oturmuyorsa o da olabilir.sonra neden olmadı deme.git ve değişimden sonra olduğunu söyle yapmasını bekle.iyi forumlar

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28

ha bu arada zincir göbekten mi kayıyor yoksa janttan mı onu bilemem.şayet göbek kalitesizse ve zincir o dişlere tam oturmuyorsa o da olabilir.sonra neden olmadı deme.git ve değişimden sonra olduğunu söyle yapmasını bekle.iyi forumlar
Benden göbek değişimi ve işçilik için 120tl alıp beni bu duruma düşüren adam ile maalesef kibar olmaya çalışamam. Gereken hesabı verecek nasıl çözecek ise çözecek

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Benden göbek değişimi ve işçilik için 120tl alıp beni bu duruma düşüren adam ile maalesef kibar olmaya çalışamam. Gereken hesabı verecek nasıl çözecek ise çözecek
Sesin göbekten gelme olasılığı var. Bence sese biraz dikkat et, göbek yağsız ve uyumsuz olursa her yüklenmede cart curt ses gelir.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ses sorunu yok. Zincir birden kayıyor
Peki orta artırıcıyı durduk yere hareket ediyor mu ? Kontrol ettin mi? Veya orta vites artırıcı zinciri sıkıştırıyor mu? Ha birse göbek değiştirttin ama takılan göbek nizami olarak mı monte esildi? Pedalı çevirdiğinde orta göbeğe çok dikkat et sağ sol oynuyor mu diye.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
arka tekerin yada vitesin demek daha doğru olur arka teker dişlisine göre düzlüğünü kontrol edin eğer bir meyillenme varsa ayar vidalarından düzelttin,bir de benim başıma geldi eğer arka tekerleği fabrika çıkış kullanıyorsan kontrol et bazen hatalı montaj kaynaklı olabiliyor özellikle tekerleği sabitleme milindeki eksen düzeltme somunu kullanılıyor ise benimkinde ters takmışlar diyorum neden o çat sesi geliyor .

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Hocam problem viteste değil zincirde. Viteste problem olsa zincir yerinden çıkar ya da vites atmaz. Zincirin gerginliğinde problem olabilir. Bende Kron XC100 27.5 kullanıcısıyım. Yokuşta pedala abanınca bendede nadirattan oluyor.

Beyler ayrı konu açmayayım direkt burdan sorayım
Kron XC100 bisikletimin Mekanik disk freni alındığı günden beri ses çıkarıyor. Çözümünü bilen var mı. Diski değiştirmeli miyim ???

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam problem viteste değil zincirde. Viteste problem olsa zincir yerinden çıkar ya da vites atmaz. Zincirin gerginliğinde problem olabilir. Bende Kron XC100 27.5 kullanıcısıyım. Yokuşta pedala abanınca bendede nadirattan oluyor.

Beyler ayrı konu açmayayım direkt burdan sorayım
Kron XC100 bisikletimin Mekanik disk freni alındığı günden beri ses çıkarıyor. Çözümünü bilen var mı. Diski değiştirmeli miyim ???
Durmadan her frende mi ses çıkartıyor?

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Disk yamuk olabilir, akort aydın bozuk olabilir v.s işi bilen birisine götür teşhisi koysun. Normalde sürtmemesi lazım.
Tamamdır sağolun hocam müsait olduğumda Kron yetkili servisine gidip göstereceğim

Bisikletcilere diklkat edin. Ben mekanik disk frene yağ sürüp çocuğa bu bozuk deyip yenisini takan bisikletçi gördüm. Aldığı para da az değildi. Benim bisiklette de bisikletçi orta göbekteki zincir korumasını kırdı ön vites ayarını tutturamayınca:/

Son düzenleme:

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Beyler sorun kullanımdan ve kmden dolayı aynakol dişlilerinin erimesiymiş

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Beyler sorun kullanımdan ve kmden dolayı aynakol dişlilerinin erimesiymiş
bizde dedik göbekteki dişlilere zincir tutunmuyor diye.hem sen göbeği değiştirmedin mi?

bizde dedik göbekteki dişlilere zincir tutunmuyor diye.hem sen göbeği değiştirmedin mi?
göbek derken şu ayağını bastığın pedalın bağlı olduğu çark.değiştirdim dediğin parça o muydu?