Birkaç donanım sorusu

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1) Corsair 2x2 GB DDR3 1600 Mhz RAM: 70 TL
Team Elite 4 GB tek modül DDR3 1333 Mhz: 48 TL

Tek modül bellek neden daha ucuz? Çift kanal bellek sanırım daha performanslı. Peki çift kanal bellek ne kadar iyi?

2) Sabit disk fiyatları neden bu kadar çok artmış?
70 liralık 500 gb sata2'ler 180 lira olmuş. 120 liralık 1 TB disk 230 lira olmuş. 500 GB SATA3'te 180 lira falan.

3) ÖTV'nin artması elektronik ürünlerin fiyatlarını da arttırdı. Fiyatlar böyle gider mi? Ne zaman ucuzlar sizce?

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben olsam Kingston alırdım daha iyi daha performanslı..

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şimdi ilk sorun için seninde dediğin gibi çift kanal yani kit of ramler daha verimli ve senin seçtiğin ram 1600mhz ama sana şöyle sölim corsair ram üretimini bitirdi belki garanti konusunda sıkıntı olabilir bir kingston araştır bence

2.sorun bende senin gibi sabit disklere ne oldu diyodum buldum tayvanda olan sel yüzünden wd ve seagate fabrikları kapandı stokta olanlarda çok pahalı.

3.sorun için ise vatan bilgisayarı takip et en az ayda bi kere % indirim oluyo takipde kal

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
şimdi ilk sorun için seninde dediğin gibi çift kanal yani kit of ramler daha verimli ve senin seçtiğin ram 1600mhz ama sana şöyle sölim corsair ram üretimini bitirdi belki garanti konusunda sıkıntı olabilir bir kingston araştır bence

2.sorun bende senin gibi sabit disklere ne oldu diyodum buldum tayvanda olan sel yüzünden wd ve seagate fabrikları kapandı stokta olanlarda çok pahalı.

3.sorun için ise vatan bilgisayarı takip et en az ayda bi kere % indirim oluyo takipde kal

yahu kim dedi size corsair ram üretimini bitirdi diye???? Kaynak var mı bilgi var mı???

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
1) Corsair 2x2 GB DDR3 1600 Mhz RAM: 70 TL
Team Elite 4 GB tek modül DDR3 1333 Mhz: 48 TL

Tek modül bellek neden daha ucuz? Çift kanal bellek sanırım daha performanslı. Peki çift kanal bellek ne kadar iyi?

2) Sabit disk fiyatları neden bu kadar çok artmış?
70 liralık 500 gb sata2'ler 180 lira olmuş. 120 liralık 1 TB disk 230 lira olmuş. 500 GB SATA3'te 180 lira falan.

3) ÖTV'nin artması elektronik ürünlerin fiyatlarını da arttırdı. Fiyatlar böyle gider mi? Ne zaman ucuzlar sizce?

1) tek modül bellekler maliyet sebebi ile daha ucuz. çift modül dual kit aldığında fiziksel olarak 2 adet ram alıyorsun. tek modülde ise tek fiziksel bellek. doğal olarak çift modül daha pahalı genelde. ancak son zamanlarda neredeyse tek modül parasına dual kit alabilir olduk. fiyatlar düştü baya.

performans konusuna gelirsek, dual kanal belleklerin tek modüllere göre %20'ye kadar daha verimli olduğu söyleniyor. şahsen test etmedim. ayrıca corsair ram üretimini durdumadı. internette yayılan yanlış duyumlar bunlar.

2) sabit disk fiyatları taylanddaki sel felaketi üzünden fırladı. hdd fabrikaları hasar gördü. tüm dünyada stok sıkıntısı var.

3) elektronik fiyatları ötvden değil, dolar kurundan ötürü arttı. dolar fiyatı yükselirse artmaya da devam eder. yılbaşı için 1.80 tahmini yapılıyordu. son durum nedir bilmiyorum.

ancak vatan bilgisayar gibi yerlerde haftasonları güzel indirimler oluyor. bu firmalar zamanında dolar 1.45 iken aldıkları ürünleri, indirim adı altında eski kurdan satıyorlar. bu tür kampanyaları takip edebilirsiniz.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Soruları tek tek cevaplayım dedim, maşaallah arkadaşlar benden öne davranmışlar. :laugh:

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkese teşekkürler... Yalnız ilerde yükseltilebilmesi açısından 4gb tek modül almak daha mantıklı bence. 2x2GB alıp slotu boşuna doldurmuş olurum. 4 GB alıp, bir süre sonra 4x4 GB yaparım.
Nette kampanyalı 4 GB 1600 Mhz bulursam alayım bari.

Şu anda en iyisi sanırım GSkill . Corsair'dan daha iyi mi sizce?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sayın mod bu forumda bir yerde söylemişti birisi
ama bende şimdi baktım bi kaç modelde durdurmuş:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
2009 yılında üretilen gt belleklerin hatalı olması sebebi ile üretimi durduruldu. Revize edilmedi yani. Bu ram üretimini durdurduğu anlamına gelmez zira yıl 2011 hala canavar gibi üretiyorlar.

Ram üretimini 1 firma durdurdu o da OCZ. Bu konuda duyarlıyım çünkü sonra şehir efsanesine dönüyor ve yanlış bilgi tehlikeli bilgi haline geliyor. Bu konuda özen gösterelim lütfen.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ocz'nin bellek üretimini bitirdiğini ve sdd ye yatırım yapacaklarını biliyordum da corsair i duymamıştım arkadaşların dediği gibi yanlış haber olabilir :)