Birileri yardım etsin, Hard Disk sorunum var :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byuCk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar kasamda 2 adet hard disk var. Az önce elektrik gdip geldi ve şimdi Windows un yüklü olduğu hard disk çalışıyor (ki şu an size bunu yazabiliyorum) ama diğer hard disk (e) ye çift tıkladığımda önce "E erişilemez dosya sistemi bozuk ve okunmuyor" şimdi de "E erişlemez parametre hatalı" diyor. Acaba harddisk yandı mı? yanmadıysa ne yapmalıyım?

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
başlığı düzeltirsen daha çok kullanıcı yardıma gelecektir ;)

Reaksiyon puanı
189
hard diskin büyük ihtimal MFT (Master File Table)'ı bozulmuştur. pc ne sadece o diski bağla ve dos üzerinden scan disk yap. genelde düzeliyo...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Biraz daha ayrıntılı yazar mısnız? Nasıl yapacağım? Hard Disk de önemli dosyalarım var ve o diskte windows kurulu değil??? :(

Reaksiyon puanı
189
bilgisayarını kapat sadece bozuk olan diski tak windows kurulu olanın kablolarını çıkart.

ardından bilgisayarını aç ve açılış desteği olan bir cd ile dos üzerinde diske tarama yap.

en iyi sonucu Hiren's boot CD deki Ntfs Dos Pro 5 ile alırsın

hiren's boot cd nin linkini tam hatırlamıyorum ama google da arama ile hemen bulabilirsin...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tşkler birazdan deneyeceğim. Olur inş. Tşkler cvp için. Size döneceğim.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Başka bir yolu var mı arkadaşlar? Ben beceremeyeceğim sanırım bunu? Dos a nereden gireceğim? Norton ghost cd im var onunla başlatsam bir şeyler yapabilir miyim?

Reaksiyon puanı
189
netten hiren's boot cd nin imajını çek ve cd ye yaz

daha sonra pc yi o cd ile başlat işini fazlası ile görecektir.

farklı bir şey de olabilir problemin eğer MFT düzelmez ise HDD ye format atıp içine hiç veri yazmadan recovery yaparsan hiç bir kayıp olmadan verileri aynen geri alırsın...

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hiren's ın windows üzerindeki çalışmasını anlatmıştım ben daha önce.Dos üzerindeki kullanımı da zor değil.Gayet basit.
Konuyu incelemek için buraya bakabilirsin...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tşkler arkadaşlar. Ben biçimlendirdim ve şu an "1st NTFS recovery 2.1" ile dosyalarımı tekrar güzelce alıyorum. İyi programmış. Herkese tekrar tşkler... İyi netler...

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Rica ederiz...Yardımcı olabildiysek ne mutlu.
İyi Geceler...