Bireysel kullanıcı ve internet kafe hızları

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar biz bir 8mbps modemde 3 kişi girince hızlarımız 2 ye 3 e düşüyo adam başı ama kafelerde aynı anda 20 pc çalışıyo(daha bugün şahit oldum) video falan kasmadan rahat izleniyo lol oynuyom ping sabit 70 bide 20 kişi interneti kullanıyo arkadaşlar bu neden böyle ? kafecilere ekstra hız falan mı veriyolar bi açıklarmısınız?:hammer::lol:

8mbps modem derken hat hızından bahsetmek istedim :D

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Benim bildiğim çok pc olan kafelerde 2-3 tane modem kullanıyorlar. Sizler ise 7/24 ev kullanıcıları olarak abanıyorsunuz ondandır. Kafelerde herkes bişi indirmiyor bizim millet sade oyun için gider kafeye :D.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
yok yav evde tek abanan benim oda lol oynuyom bende :D diğer 2 kullanıcı ise borsaya giriyo bide facebooka başka bişey yok ama yinede hız 2 ye 3 e düşüyo bide 2 3 modem olayı nasıl oluyo kardeş?benim tahminim interneti hızlandırmak için switchler yararlı oluyo ? sizin düşünceleriniz nelerdir?

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yok yav evde tek abanan benim oda lol oynuyom bende :D diğer 2 kullanıcı ise borsaya giriyo bide facebooka başka bişey yok ama yinede hız 2 ye 3 e düşüyo bide 2 3 modem olayı nasıl oluyo kardeş?benim tahminim interneti hızlandırmak için switchler yararlı oluyo ? sizin düşünceleriniz nelerdir?

benim internet cafe sahiplerinden öğrendiğim şuydu 2 ile 3 tane hat alıyorlar internet hattı onuda paylaştırıyorlar yani yoğunluk azalmış oluyor örneğin çok çekirdekli işlemci gibi tek bir parçadan bir kaç çekirdek dağıtımı yerine apple usulü çift çoklu çekirdekli işlemci gibi rahatlık.

yani 2 tane falan hat alıyorlar eğer hat bir tane ise yüksek bir internet paketi kullanıyorlardır

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belkide fiber internet kulanıyolardır.İnternet kafelerde yavaş yavaş fibere geçiyolar ...

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
fibere geçmezler kurumsal ve bireysel fiberlerin hepsinde akk var

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yeni internet hız rekorum - New internet speed record

07ubat2013hztesti.png