Herkese merhabalar,
Takıldığım önemli bir nokta var. Şöyle anlatayım :
Bir Field var. İçerisinde sistem gereği virgül ile ayrılmış değerler tutuyorum. İşte örneğin 10,20,30,40 gibi...
Ve diyelim ben bu değerlerden bir tanesini silmem gerek. Örneğin "20" değerini. Tabii burda silme derken, gerçek bir SQL "delete" olayı yok malumunuz. Olay sadece dizedeki tek bir değeri silmem gerek.
Bu örnek "20" değerini form da post methodu ile yolluyorum.
SQL ile ilgili kaydıda buluyorum tabloda buraya kadar sorun yok. Sorun burda bu değerlerin içinde split ederek bu değeri bulmam ve tekrar geri kalan değerleri update etmek yolu ile korumam.
Kısacas;
önceden 10,20,30,40...
olan field işlem bitince,
10,30,40...
haline getirebilmeliyim.
Fikir, görüş ve çözümler için peşinen teşekürler.
Takıldığım önemli bir nokta var. Şöyle anlatayım :
Bir Field var. İçerisinde sistem gereği virgül ile ayrılmış değerler tutuyorum. İşte örneğin 10,20,30,40 gibi...
Ve diyelim ben bu değerlerden bir tanesini silmem gerek. Örneğin "20" değerini. Tabii burda silme derken, gerçek bir SQL "delete" olayı yok malumunuz. Olay sadece dizedeki tek bir değeri silmem gerek.
Bu örnek "20" değerini form da post methodu ile yolluyorum.
SQL ile ilgili kaydıda buluyorum tabloda buraya kadar sorun yok. Sorun burda bu değerlerin içinde split ederek bu değeri bulmam ve tekrar geri kalan değerleri update etmek yolu ile korumam.
Kısacas;
önceden 10,20,30,40...
olan field işlem bitince,
10,30,40...
haline getirebilmeliyim.
Fikir, görüş ve çözümler için peşinen teşekürler.