• Üyelikler Hakkında:

SDN Forum üyelikleri yönetici onayına tabidir. Şüpheli işleme sahip üyelikler onaylanmayacaktır.

Bırakın hangi modeli alacağımı Hangi tür alacağıma bile karar veremedim

sinan0

Asistan
Ben Marmara İletişim'de Radyo tv sinema okuyorum. İlk defa bir makine alıcam ama ne alsam karar veremiyorum. Şuam fotoğrafı hobi olarak görüyorum ama ilerde belki dahada fotoğrafa ilgim alakam artarsa daha iyi bişeye para biriktirebilirim ama şuan giriş veya ucuzlardan orta sınıf bir makine almak istiyorum. Amatör kısafilmlerimde de bu makineyi kullanabilmek istiyorum. Başlarda Canon eos 650d falan düşünüyordum ama şu aralar aynasızlara da hayli takıldım. Nikonlar lens konusunda daha tuzlu deniliyor. Canonlar uyumlu ve çeşitli çok fazla lens varmış Yani canonlarda hangi model alırsan al uyumsuzluk olmaz ama nikon veya diğer markalarda yeni makineyle birlikte aynı özellikte o makineye uygun lens almak zorunda kalabilirsin dediler. Aynasızlara gelirsek hafif ve daha şık makine olduklarından ilgimi çekiyor. Yani çok kararsızım. Bütçe şuan 1500-2000tl arasında. Birde istanbulda olanlar bilir Hayyam pasajı gibi yerlerden ürün almak doğru mu? Bize tamirli yada 2.el ürünü sıfır diye satma durumu olabilir mi? Shutter sayısını sıfırlama gibi bişey yapabilirler mi?

Bende aynı hevesle nikon d5000 almıştım, ancak hevesten öteye geçmedi makina. Şimdi ki aklım o zaman olsa kesinlikle sonynin küçük makinalarından bir tane alırdım. DSLR makinalar güzel fotoğraf çekiyor ancak onları taşıması cidden çok büyük dert.

Benim de kafama o takılıyor :( Ama aynasıylarda biraz daha pahalıymış galiba

Bence hiçbir kompakt makine DSLR ın yerini tutamaz. Shutter ın çıkarttığı ses falan gerçekten kendini fotoğrafçı gibi hissetiriyor. Ben bir süredir Canon EOS 600D kullanıyorum ve fiyatına göre muazzam bir makine ayrıca 650D ile arasındaki fark işlemci ve dokunmatik ekran. İşlemci büyük bir fark ama 600D yeni başlayan birisi için çok iyi bir performans sağlıyor.. Fazla bütçe ayıramam diyorsan Nikon tarafına fazla yönelme bence. Nikon makineler düşük fiyatlı modellerinde iyi performans vermiyor. Birde DSLR almayı düşünüyorsan ikinci el alma bence. 1500-2000tl bütçem var diyosun bu fiyata güvenli bir siteden Canon eurasia garantisi altında bir makine alabilirsin. Garanti de bence bu konuda çok önemli çünkü makineler çok hassas. Lens konusuna gelirsende bence 18-55mm kit lensle alma ben o şekilde aldım ilk zamanlarda her işimi gördü ama iş biraz ilerleyince yetmemeye başladı ve ek lens almak zorunda kaldım. bence makineyi 18-135mm ile al. Tabi bu sana ve bütçene kalmış birşey. Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler.

Bence hiçbir kompakt makine DSLR ın yerini tutamaz. Shutter ın çıkarttığı ses falan gerçekten kendini fotoğrafçı gibi hissetiriyor. Ben bir süredir Canon EOS 600D kullanıyorum ve fiyatına göre muazzam bir makine ayrıca 650D ile arasındaki fark işlemci ve dokunmatik ekran. İşlemci büyük bir fark ama 600D yeni başlayan birisi için çok iyi bir performans sağlıyor.. Fazla bütçe ayıramam diyorsan Nikon tarafına fazla yönelme bence. Nikon makineler düşük fiyatlı modellerinde iyi performans vermiyor. Birde DSLR almayı düşünüyorsan ikinci el alma bence. 1500-2000tl bütçem var diyosun bu fiyata güvenli bir siteden Canon eurasia garantisi altında bir makine alabilirsin. Garanti de bence bu konuda çok önemli çünkü makineler çok hassas. Lens konusuna gelirsende bence 18-55mm kit lensle alma ben o şekilde aldım ilk zamanlarda her işimi gördü ama iş biraz ilerleyince yetmemeye başladı ve ek lens almak zorunda kaldım. bence makineyi 18-135mm ile al. Tabi bu sana ve bütçene kalmış birşey. Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler.

Çok güzel yardımcı oldun teşekkürler fakat bir sorum var Lens olarak IS lens mi almayalım DC lensi beğenmiyorlar

Çok güzel yardımcı oldun teşekkürler fakat bir sorum var Lens olarak IS lens mi almayalım DC lensi beğenmiyorlar
tabikide IS Image Stabilizer çok önemli özellikle makine tripidda değilde elinde kullanırken resmin titrememesi için önemli ve gerçekten çok yardımcı oluyor.

Geri