sinan0
Asistan
Ben Marmara İletişim'de Radyo tv sinema okuyorum. İlk defa bir makine alıcam ama ne alsam karar veremiyorum. Şuam fotoğrafı hobi olarak görüyorum ama ilerde belki dahada fotoğrafa ilgim alakam artarsa daha iyi bişeye para biriktirebilirim ama şuan giriş veya ucuzlardan orta sınıf bir makine almak istiyorum. Amatör kısafilmlerimde de bu makineyi kullanabilmek istiyorum. Başlarda Canon eos 650d falan düşünüyordum ama şu aralar aynasızlara da hayli takıldım. Nikonlar lens konusunda daha tuzlu deniliyor. Canonlar uyumlu ve çeşitli çok fazla lens varmış Yani canonlarda hangi model alırsan al uyumsuzluk olmaz ama nikon veya diğer markalarda yeni makineyle birlikte aynı özellikte o makineye uygun lens almak zorunda kalabilirsin dediler. Aynasızlara gelirsek hafif ve daha şık makine olduklarından ilgimi çekiyor. Yani çok kararsızım. Bütçe şuan 1500-2000tl arasında. Birde istanbulda olanlar bilir Hayyam pasajı gibi yerlerden ürün almak doğru mu? Bize tamirli yada 2.el ürünü sıfır diye satma durumu olabilir mi? Shutter sayısını sıfırlama gibi bişey yapabilirler mi?