Bir Zeka Sorusu

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bir odada üç lamba başka bir odada da bu lambaları çalıştıran 3 anahtar bulunuyor.lambalar başlangıçta sönüktür.lambaların bulunduğu odaya sadece bir defa geçmenize izin veriliyor.hangi anahtarın hangi lambayı açtığını nasıl öğrenebilirsiniz??

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bir defada tüm lambaları yakarsın olur biter :D

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anahtarlardan herhangi birini açar, belli bir süre bekledikten sonra kapatır; başka bir anahtarı açar ve lambalı odaya gideriz. Şu an yanan lamba zaten en son açtığınız anahtarla bağlantılıdır. Diğer sönük lambalara dokunduğunuzda sıcak olan da ilk açtığınız anahtarla kontrol ediliyordur. Diğer lambaya da otomatikman hiç değmediğiniz anahtar kalmıştır. Böylece cevabı 1 seferde bulmuş oluruz.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sıcaklık farkıyla anlanır,başka yolu yok.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
kardeş allah seni inandırsın bende bunu arıyordum yanlış hatırlamıyorsam 3-4. sınıfta bunu bana hocam sormuştu çok beğenmiştim şimdi tekrar bulduuma mutluyum

lutfu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
anahtarlardan herhangi birini açar, belli bir süre bekledikten sonra kapatır; başka bir anahtarı açar ve lambalı odaya gideriz. şu an yanan lamba zaten en son açtığınız anahtarla bağlantılıdır. Diğer sönük lambalara dokunduğunuzda sıcak olan da ilk açtığınız anahtarla kontrol ediliyordur. Diğer lambaya da otomatikman hiç değmediğiniz anahtar kalmıştır. Böylece cevabı 1 seferde bulmuş oluruz.
-----------------------------------------------------------------

mantıklı :)

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fermat's room(Fermat'ın odası veya kapan diyede geçebilir) :) izlemenizi tavsiye ederim