Soru Bir virüs nelere erişebilir?

husoelrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Trojan virüsü girdi çerezlerden twittera girip paylaşım yapmış hesap askıya alındı, youtubea girip telifli içerikler paylaşmış ordan da uyarı geldi ayrıca telegram hesabımdaki herşeyi silip +18 ve değişik coin gruplarına katılmış.. Tüm oturumları kapattım google hesap şifresini değiştirdim telegram hesabımı da silip bilgisayara format attım. Başka nelere erişmiş olabilir şuan halen google hesabım üzerinden bana saldırı yapabilir mi? Ne gibi önlemler alabilirim

Çözüm
Güvenlik sisteminizde değişiklikler yapar. Banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinizi ele geçirmek için tasarlanmış casus yazılımlardır. Trojanlar, e-posta adreslerini veya telefon numaralarını ele geçirerek, bilgisayar korsanlarının spam göndermek isteyenlere satması için de tasarlanabilir. Akıllı telefonunuzdan özel numaralara ücreti yüksek SMS’ler atar. Sistem dosyalarınızı bozarak bilgisayarınızı kontrol altına almaya çalışır. Bilgisayarınızın kamerasını da ele geçirebilir. Malwarebytes taraması yapın, tüm hesaplarının şifresini değiş, trojeni güvenli modda taratıp silin.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Bütün hesaplarının şifresini değiştir. Bazılarını kapatıp yenide açabilirsin. Bilgisayarda fotoğraflar ya da özel dosyalar varsa şifreli sakla ya da harici diskte tut.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Keylogger neler yapabilir konusunu açalım biraz.
Çeşitli süre aralıklarıyla (bu 10 saniye de olabilir dakika başı da olabilir) ekran görüntüsünü sunucusuna internet aracılığıyla gönderebilir.
Klavyeden yazılan bütün kelimelerin (şifreler dahil) kaydını tutup sunucusuna gönderebilir.
Bilgisayarın cpu-gpu-ram kullanım yüzdelerini ayarlayabilir (aşırı yoğun çalışma ve ısınma sorunları, kasma sorunları hepsine hakim olur demek bu)
Tabi bir de bilgisayarına kendi istediği dizinde kendi istediği klasöre dosya gönderip saklayabilir.

Bence ne varsa bir buluta yedekleyip format atmalısınız. Buluta dememdeki sebep flaşa da virüsler çok kolay bulaşabilmekte

husoelrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Keylogger neler yapabilir konusunu açalım biraz.
Çeşitli süre aralıklarıyla (bu 10 saniye de olabilir dakika başı da olabilir) ekran görüntüsünü sunucusuna internet aracılığıyla gönderebilir.
Klavyeden yazılan bütün kelimelerin (şifreler dahil) kaydını tutup sunucusuna gönderebilir.
Bilgisayarın cpu-gpu-ram kullanım yüzdelerini ayarlayabilir (aşırı yoğun çalışma ve ısınma sorunları, kasma sorunları hepsine hakim olur demek bu)
Tabi bir de bilgisayarına kendi istediği dizinde kendi istediği klasöre dosya gönderip saklayabilir.

Bence ne varsa bir buluta yedekleyip format atmalısınız. Buluta dememdeki sebep flaşa da virüsler çok kolay bulaşabilmekte
gerekli dosyalar mega cloudda vardı başka bilgisayardan format usbsi hazırlayıp tekrardan kurulum yaptım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hepsini değiştir garantiye al.
tamamdır teşekkürler

Reaksiyon puanı
19,152
Güvenlik sisteminizde değişiklikler yapar. Banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinizi ele geçirmek için tasarlanmış casus yazılımlardır. Trojanlar, e-posta adreslerini veya telefon numaralarını ele geçirerek, bilgisayar korsanlarının spam göndermek isteyenlere satması için de tasarlanabilir. Akıllı telefonunuzdan özel numaralara ücreti yüksek SMS’ler atar. Sistem dosyalarınızı bozarak bilgisayarınızı kontrol altına almaya çalışır. Bilgisayarınızın kamerasını da ele geçirebilir. Malwarebytes taraması yapın, tüm hesaplarının şifresini değiş, trojeni güvenli modda taratıp silin.

Çözüm

husoelrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İyi ki googledaki sanal kart bilgilerimi silmişim. Şu an tek korkum fotoğrofların gitmesi. Acaba fotoğrafları alıp darkweb gibi yerlerde kullanıyorlar mı ya da satış da olabilir bilmiyorum artık.
Virüsü Malwarebytes ile taratıp sildim daha sonra logoutları yapıp tekrar windows kurdum şimdi şifreleri değiştiriyorum.