Bir video yüzünden dava yiyebilirmiyim?

The Medic

Profesör
Reaksiyon puanı
1,285
bir arkadaşım bi' edit videosu yapmış ve videoda dalga geçmek için bizim sınıftan bir kızın 2-3 yıl önce çektiği bir Tiktok videosunu koymuş,kızın suratını kaşarpeyniri.png ile sansürlemiş.Buna rağmen kızın ona dava açma şansı var mı?

videoyu görüp ne kadar sansürlediğini görmek istiyorsanız;
Mesaj otomatik birleştirildi:

biliyorum videosu çok saçma ama foruma kaydolmak istemediği için benden istedi.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Şimdi eğer o kızın tıktık hesabı gizli değil ise sıkıntı olmas. Ancak eğer hesap gizli ise başı derde girebilir arkadaşın.
Babamın yorumu: özel hayatın gizliliği elve hakaret içerikli görsel olduğu için dava açılabilir dedi. Özel hayatın gizliliği şu şekilde oluyormuş, hesap açık bile olsa onun izni veya rızası olmadığı için ve suratına kaşar koyulduğu için hakaret davası açılabilirmiş. Paylaşsalar bile değiştirilerek paylaşıldığı için başları derde girebilirmiş.

Son düzenleme:

The Medic

Profesör
Reaksiyon puanı
1,285
Şimdi eğer o kızın tıktık hesabı gizli değil ise sıkıntı olmas. Ancak eğer hesap gizli ise başı derde girebilir arkadaşın.
hesap gizli değil.Ama o videoyu başka bir arkadaşın hesabına yüklemişlerdi ve o hesabın sahibi olan arkadaş izin vermişti kullanmasına

The Medic

Profesör
Reaksiyon puanı
1,285
Başının derde gireceğini sanmıyorum ama ben olsam ne olur ne olmaz diye silerdim. Zaten hoş bi davranış da değil.
ben yüklemedim videoyu,bi arkadaşım yükledi ve foruma kaydolmak yerine benim sormamı istedi.

ama olsun iletirim ona

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
hesap gizli değil.Ama o videoyu başka bir arkadaşın hesabına yüklemişlerdi ve o hesabın sahibi olan arkadaş izin vermişti kullanmasına
İzin verip vermemesi çok önemli bir konu değil sonuçta kamuya açık bir görüntü oluyor. Örneğin Instagram'da @veletstoryleri gibi sayfalar var böyle videolar paylaşıyor. Onlara ne kadar kaldırmazsan dava açarım vs. gibi mesajlar geliyor ancak bir şey yapamıyorlar. Ben yine de arkadaşınızın videoyu kaldırmasını öneririm sonuçta karalayıcı ve onur kırıcı bir video. Doğru bir davranış değil.

The Medic

Profesör
Reaksiyon puanı
1,285
İzin verip vermemesi çok önemli bir konu değil sonuçta kamuya açık bir görüntü oluyor. Örneğin Instagram'da @veletstoryleri gibi sayfalar var böyle videolar paylaşıyor. Onlara ne kadar kaldırmazsan dava açarım vs. gibi mesajlar geliyor ancak bir şey yapamıyorlar. Ben yine de arkadaşınızın videoyu kaldırmasını öneririm sonuçta karalayıcı ve onur kırıcı bir video. Doğru bir davranış değil.
dediğin gibi,oda commit cringe yapmasaymış