Bir USB Klasiiği: USB Aygıt Tanınmadı

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kabloyu değiştir.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
gecen benimde devamlı kullandığım harici HDD lerde başıma geldi. devamlı aynı usb ye taktığım halde görmüyodu bende makinenin elektriğini komple çektim açma kapama düğmesine 4-5 kere basıp açtığımda gördü.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
flash disk takarken bu hatayı veriyorsa flashında sorun olabilir.
flashı başka girişe takıyorsan çalışıyorsa usb portunda sorun olabilir.
flashı başka porta dahi taktığın halde flashı görmüyorsa ya flash gerçekten bozuktur ya da usb portların çipsetten kaynaklanan bi arızadan dolayı zarar görmüş olabilir.
ama ben usb portuna farklı cihaz bağlayınca çalışıyor diyorsan flashın gerçektende bozuktur :D
eğer kablolu bir alet bağlıyorsan ya kabloda kopuk vardır ya da kablo uzun geliyordur ya da hem kablo hem de cihaz bozuktur :D

Aerop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
flash disk takarken bu hatayı veriyorsa flashında sorun olabilir.
flashı başka girişe takıyorsan çalışıyorsa usb portunda sorun olabilir.
flashı başka porta dahi taktığın halde flashı görmüyorsa ya flash gerçekten bozuktur ya da usb portların çipsetten kaynaklanan bi arızadan dolayı zarar görmüş olabilir.
ama ben usb portuna farklı cihaz bağlayınca çalışıyor diyorsan flashın gerçektende bozuktur :D
eğer kablolu bir alet bağlıyorsan ya kabloda kopuk vardır ya da kablo uzun geliyordur ya da hem kablo hem de cihaz bozuktur :D

Gayet güzel bir açıklama olmuş :D

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu sorun bildiğim kadarıyla çoklu usb kullanıldığında usb beslemesinin yetersizliğinden kaynaklı diye biliyorum. reklam olmasın ama yeni incelediğim gigabyte (Belki diğerlerinde de vardır) anakartta bu problem çözüldü diye biliyorum. peki biz ne yapabiliriz, Eğer elktrik veya elektronikten biraz anlıyorsan kendin usb beslemelerini paralel şekilde düzenleyebilirsin. Bu biraz karmaşık. Usb aygıt tanınmıyorsa kullanmadığın usb (kamera vb olabilir) çıkarıp kullanacağın usb'nin tanınmasını kolaylaştırabilirsin diye düşünüyorum.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Xpde bir keresinde hiç bir usb aygıtım çalışmamıştı, o günde aksi gibi çok gerekliydi.Saatlerce araştırdım çözüm bulamadım.Ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi usbler çalıştı :D

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bu akşam karşılaştım ben de bu sorunla. Aynı bilgisayar aynı flash iki gün önce görüyor ama bu akşam görmüyordu. Sistem Geri Yükleme yaptım çalıştı. Müşteri bilgisayarı olunca sorun çözülünce daha uğraşmadım. Neden görmüyordu sebebini bilmiyorum. Güncellemelerden diye tahmin ediyorum.

Not: İşletim sistemi Windows XP SP2