Teorik olarak 256MB ram bile yeterlidir.
Şöyle düşünün, siz eğer bir telefonda veya bilgisayarda sadece işletim sistemi çalıştırırsanız işletim sistemi 100MB civarı bir şey kullanacaktır. Bu işletim sisteminin gayet hafif olduğunu ve bu değerin çokta üstüne çıkmadığını düşünürsek elbette ki günlük işlemler adına 256MB ram gayet yeterlidir. Çünkü boşta kalan ramın hiçbir şekilde sisteme faydası olmaz, sadece bir kenarda çalışır. Windows Phone telefonların 512MB rama rağmen gayet takır takır çalışmasının altında bu neden yatar. Sistem ramden yemiyor ki ram boşalana kadar sistem yanıt vermesin.
Ama bahsettiğimiz şey nasıl ramden yediği hiçbir şekilde belli olmayan Androidse sistem minimum 32MB ramle çalışabilir dense dahi sistemin gerçekten sınırlarını bilmiyoruz. (32 MB ne la 32GB ramle dolaşacağız neredeyse.) Kendi kendisine şişen bir yapıya sahip. Cyanogen modda bu durum gayet iyi dengelense ve 1GB Ramli telefonlar oldukça rahat çalışsa da yeni bir telefon alacaksanız 2GB altına bakmayın. Çünkü gerçekten ne kadar sistemin yiyeceği belli değil. Fakat fazla ramde boşuna para israfı, hiçbir katkısı yok sisteme.
Android iyi yapılandırılmıyor. İyi optimizasyonu geç işletim sisteminin kendisi zaten kökten uçmuş gitmiş. Android bu yolda Windows x86'i sollayacak neredeyse. Sonu son değil. İdeal sistemin 512MBla tıkır tıkır çalışmasıdır.
bu bazen whatsapp'ı açarken bekletiyoryoksa kötü değil bazen mp3 duruyor biraz...Android iyi yapılandırılmıyor. İyi optimizasyonu geç işletim sisteminin kendisi zaten kökten uçmuş gitmiş. Android bu yolda Windows x86'i sollayacak neredeyse. Sonu son değil. İdeal sistemin 512MBla tıkır tıkır çalışmasıdır.
Bim'in önünden geçiyordum Via V3 ilanı vardı. Gülüp geçtim.![]()
hala bunları satıyorlar...
buBim'in önünden geçiyordum Via V3 ilanı vardı. Gülüp geçtim.