Bir telefonun performansının düşmemesi için minimum ne kadar ram gerekli?

Quilliam

Doçent
Reaksiyon puanı
86
Arkadaşlar android işletim sistemli kasmayan bir telefon için 1 gb ram yeterlimidir yani 1 gb ramlı telefoun alınır mı? Yoksa minimum 2 gb mı olması gerek önerileriniz nedir?

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Uygulamalar guncellendikce kullandığı ram artıyor ama programda hiç değişiklik olmuyor sanki hep yeniye teşvik etmek için yapılıyormuş gibi :D Su zamanda 1 GB sınır. Bende 1 GB RAM var ne az ne çok yetiyor gibi. Ama artik 2 GB RAM lazım daha dusugu alınmaz.

Reaksiyon puanı
24
Teorik olarak 256MB ram bile yeterlidir.

Şöyle düşünün, siz eğer bir telefonda veya bilgisayarda sadece işletim sistemi çalıştırırsanız işletim sistemi 100MB civarı bir şey kullanacaktır. Bu işletim sisteminin gayet hafif olduğunu ve bu değerin çokta üstüne çıkmadığını düşünürsek elbette ki günlük işlemler adına 256MB ram gayet yeterlidir. Çünkü boşta kalan ramın hiçbir şekilde sisteme faydası olmaz, sadece bir kenarda çalışır. Windows Phone telefonların 512MB rama rağmen gayet takır takır çalışmasının altında bu neden yatar. Sistem ramden yemiyor ki ram boşalana kadar sistem yanıt vermesin.

Ama bahsettiğimiz şey nasıl ramden yediği hiçbir şekilde belli olmayan Androidse sistem minimum 32MB ramle çalışabilir dense dahi sistemin gerçekten sınırlarını bilmiyoruz. (32 MB ne la 32GB ramle dolaşacağız neredeyse.) Kendi kendisine şişen bir yapıya sahip. Cyanogen modda bu durum gayet iyi dengelense ve 1GB Ramli telefonlar oldukça rahat çalışsa da yeni bir telefon alacaksanız 2GB altına bakmayın. Çünkü gerçekten ne kadar sistemin yiyeceği belli değil. Fakat fazla ramde boşuna para israfı, hiçbir katkısı yok sisteme.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Minimum 2 Gb
Cok cok rahat bir performans için ise 3 gb ram.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Android platformunu kullanan bir cihazin eger saf android sinifinda ise android 5.1.1'e kadar 2GB ram yeterli. Saf android platformu disinda da sony urunleri icinde android 5.1.1'e kadar 2gb ram yeterli. Samsung, lg gibi markali urunlerin minimun 3gb ram'e sahip olmasi gerekiyor. Gene lg bir sekilde idare ediyor ama ozellikle samsung icin ram ne kadar cok olursa o kadar iyi. Touchwiz arayuzu oldukca yetenekli. Fakat yetenekli oldugu kadar cok miktarda da ram kullaniyor. O nedenle ozellikle samsung urunlerinde ram in 3gb'dan asagi olmamasi dikkat edin.

Ayrica android platformu tamamen onbelleklemeye yonelik calisan bir sistem. Yani siz ne kadar ram'i arttirirsaniz arttirin sistem surekli arkaplani sisirmeye, ram'i doldurmaya calisiyor. O nedenle androis sistemi ilerledikce surekli ram'e ihtiyac duycak. Ama simdilik min sinirlar marka modelle cihazlara gore bu sekilde olmasi kullanici deneyimini olumlu yonde etkiler.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Kullandigin telefona gore ram optimize ediyorlar artik 1.5 gb ramle samsung a serisinde elime aldim kasma olmuyor ancak benim kendi fikrim 2 gb ve ustu ramler her model icin yeterli olacaktir.

Reaksiyon puanı
16,128
Teorik olarak 256MB ram bile yeterlidir.

Şöyle düşünün, siz eğer bir telefonda veya bilgisayarda sadece işletim sistemi çalıştırırsanız işletim sistemi 100MB civarı bir şey kullanacaktır. Bu işletim sisteminin gayet hafif olduğunu ve bu değerin çokta üstüne çıkmadığını düşünürsek elbette ki günlük işlemler adına 256MB ram gayet yeterlidir. Çünkü boşta kalan ramın hiçbir şekilde sisteme faydası olmaz, sadece bir kenarda çalışır. Windows Phone telefonların 512MB rama rağmen gayet takır takır çalışmasının altında bu neden yatar. Sistem ramden yemiyor ki ram boşalana kadar sistem yanıt vermesin.

Ama bahsettiğimiz şey nasıl ramden yediği hiçbir şekilde belli olmayan Androidse sistem minimum 32MB ramle çalışabilir dense dahi sistemin gerçekten sınırlarını bilmiyoruz. (32 MB ne la 32GB ramle dolaşacağız neredeyse.) Kendi kendisine şişen bir yapıya sahip. Cyanogen modda bu durum gayet iyi dengelense ve 1GB Ramli telefonlar oldukça rahat çalışsa da yeni bir telefon alacaksanız 2GB altına bakmayın. Çünkü gerçekten ne kadar sistemin yiyeceği belli değil. Fakat fazla ramde boşuna para israfı, hiçbir katkısı yok sisteme.
bu sabaha kadar mp3 çalıyor rage aganist çalıyor mesela...
benim ki bu ve buda diyor ki 2gb altından uzak dur yakında 4gb ve ötesi olucak belki de dual kanal 8gb bile olucak...

Reaksiyon puanı
24
bu sabaha kadar mp3 çalıyor rage aganist çalıyor mesela...
benim ki bu ve buda diyor ki 2gb altından uzak dur yakında 4gb ve ötesi olucak belki de dual kanal 8gb bile olucak...
Android iyi yapılandırılmıyor. İyi optimizasyonu geç işletim sisteminin kendisi zaten kökten uçmuş gitmiş. Android bu yolda Windows x86'i sollayacak neredeyse. Sonu son değil. İdeal sistemin 512MBla tıkır tıkır çalışmasıdır.

Reaksiyon puanı
16,128
Android iyi yapılandırılmıyor. İyi optimizasyonu geç işletim sisteminin kendisi zaten kökten uçmuş gitmiş. Android bu yolda Windows x86'i sollayacak neredeyse. Sonu son değil. İdeal sistemin 512MBla tıkır tıkır çalışmasıdır.
bu bazen whatsapp'ı açarken bekletiyoryoksa kötü değil bazen mp3 duruyor biraz...
BPZ5vp.png

512mb ramli ancak bunu yapar birde dibox.com takılıyor youtube haricinde 7/24 radyonom,power fm türkçe rock çalmazsa...

blltlgn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
2 GB ve üstü modellere bakmalısın. Rahat bir kullanım sunar.

Realroche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu an ki android sistemi için 2 gb gayet yeterli ios zaten malum 1 gb ram ilede kullaniliyor

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Ne alacağınıza bağlı.

2 GB Min sınır olmalı. Siz ne düşünüyordunuz da bunu sordunuz? Telefon model olarak? Yardımcı olalım.

BbglGamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Htc one m8 kullanıyorum bunun üzerinden şöyle diyebilirim ki
-Stock rom lar kesinlikle sisteme yüklenip zaman içinde şişiriyorlar
-Ram dan ziyade işlemci büyük önem taşıyor şöyle ki mediatek ve tarzı işlemciler fazla güç harcar ve sisteme fazla yüklenirler ama snapdragon vb işlemciler daha az güc daha fazla performans odaklı olduklarından Rama fazla yuklenmeyip uzun sureli etkili performans sunuyorular
Ben ise root ile bu iki olayıda aşmış bulunuyorum
1-)Sağlam stabil ve güncel bir custom firmware rom yükleyerek
2-)Gerekli cpu governor ve ı\o schedulers ayarlarını yaparak fazla pil sarfiyatı yapan ve sisteme yüklenen uygulamalrı devre dışı bırakarak

Herkese bol teknolojili günler :)