Bir Soru?

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu soruyu bi çok kişiye sordum. ama herkes farklı birsey söyledi.
burda sizlere sormak istedim birde.

sabah namazlarına kalkmayıp öglende kazasını kılmanın sakıncası var mıdır?

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Sabah namazı güneş doğmadan önce eda edilmedilir. Tüm namazlar vaktinde eda edilmelidir. Doğrusu ve en makbulü budur. Fakat kılamadıysan, kuşluk vakti henüz girmemişse, (kuşluk vakti saat 09:00 ile 10:00 arasında bir zamana denk gelir. günün ilk ışıkları ile güneşin bir mızrak boyu yükselmesi arasında kalan süresidir.) tehir ettiğim sabah namazına diye niyet edip, farzıda sünnetide kılarsın. Eda etmiş olursun yani. Ama kuşluk vakti de geçmişse, kazaya kalır o namaz. Öğlen ezanı okunmuşsa, ilk önce sabah namazının kazasını kılarsın, sonra öğleni eda edersin.

Allah kabul etsin şeker. Bizlere de dua buyur inşaAllah... ^^

mor menekşe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herşey zamanında güzeldir anlamını düşünmek lazım bence sabah neden sabah kaçırmışsak tamam ama kasıtlı hergün olmaz zannedersem diye düşünüyorum :)

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bak sorumun cevabında birsey daha ögrenmiş oldum ^^
önce sabah namazının kazası kılınıyomus :L bunu bilmiyodum :$

sagol cnm benim ^^ sen daha benim cok dua mı alıcaksın ;)

mor menekse haklısın :( bu yüzden kızıyorumda kendime :(
yakın zamnda onunda üstesinden gelicem inşaAllah :(

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
mor menekşe haklısın dediğin gibi her şey zamanında güzel, kasıtlı yapılmaması gerek. Fakat herşey bizler için, İslam zor bir din katı bir din olmadığı için bizlere bu kaylığı vermiş. :) Ama bu ''İslam kolaydır, katı değildir, ALLAH herşeyi affeder.'' diye rahat olmamız anlamınada gelmesin. Blue.Silk öylesin demiyorum sakın bu lafımı üzerine alma tatlım. Farazi konuşuyorum.

Ayrıca ALLAH razı olsun canım duaların için teşekkürler. ''Mü'minnin silahı duasıdır.'' demişler... :) Dualar karşılıklı merak etme... :)

Son birşey daha ekliyim, önce kaza sonra eda layı tüm rekatlar için geçerli. Yani önceki vakit kazaya kalmışsa, önce kazayı kılmanlısın. Daha sonra vaktin edasını edersin inşaAllah... ^^

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Bu çorbada benim de bir tuzum olsun istedim.
[size=5pt](Gerçi hanımların arasına girmek nasıl olur bilmem ama neyse)[/size]

eğer sabah namazı geçirilmiş ise güneş doğduktan 45 dakika sonra kılınmalıdır.Ne zamana kadar derseniz Öğle ezanına 45 dakika kalana kadar.Bu iki vakite kerahet vakti denir.bu vakitler arasına namaz kılmak mekruhtur.
ama sabah namazı öğle namazına 45 dakika kalana kadar kılınmamış ise bu arada da kılınabilir.

Saygılarımla

mor menekşe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
katılıyorum zorluklar yok bizim için kolaylıklar var dinimizde ama süistimal etmemeliyiz diyorum