Bir Şarkıyı İngilizce Tanıt (Ödev)

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Arkadaşlar İngilizce proje ödevi için yardım gerek ödevimiz şu:
En sevdiğiniz iki şarkıyı seçin ve şarkıların sözlerini, şarkıcı hakkında bazı ek bilgileri, şarkıların yayınlandığı yılı vb. İçeren bir poster hazırlayın. Bu şarkıları neden seçtiğinizi ve beğendiğinizi açıklayın. Şarkıların ana duygularını özetleyin.
Bir şarkı üzerinden örnek yazabilir misiniz?Nasıl cümle kuracağımı nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Başlayabilsem devamı gelecek.
Teşekkürler.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bu tamamen size kalmış bir konu, seçeceğiniz şarkı sevdiğiniz şarkılar üzerinden giderseniz zaten açılışı yapmış olacaksınız. Bunun için size örneğe gerek yok diye düşünüyorum.

Sevdiğiniz ve beğendiğiniz iki şarkı bulacak ve ona göre bir alt yapısını hazırlayacaksınız. Zaten sorularda neler yapmanız gerektiği açıkça belirtilmiş.

Sizin yapmanız gereken internet ortamı üzerinde açıklamalarını ve bilgilerini toplamak. Gerisi gelecektir.

Başarılar.

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Teşekkür ederim.Aslında kolay dediğiniz gibi yapmamız gereken söylenmiş fakat bir şarkının hikayesini vs ingilizceye çevirirken sıkıntı yaşıyorum.Translate kullanmıyorum zor cümlelerde yanlış çeviriyor çünkü.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Şarkının hikayesi derken?

Mesela örnek vereyim, diyelim ki Sagopa'nın bir şarkısını yazacaksın. "Benim favori şarkım Sagopa tarafından yazılan xxxxxx şarkısı. 200x yılında çıkmış bir rap şarkıdır. "

Sanatcıya da Sagopanın hayatını araştırıp özet şeklinde yaz. Neden beğendiğin kısmına da rap sevdiğini ve Sagopa'nın şarkılarının anlamlı oldugunu yaz. Yani bu şekilde yaz işte.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672

Mesela örnek vereyim, diyelim ki Sagopa'nın bir şarkısını yazacaksın. "Benim favori şarkım Sagopa tarafından yazılan xxxxxx şarkısı. 200x yılında çıkmış bir rap şarkıdır. "

Sanatcıya da Sagopanın hayatını araştırıp özet şeklinde yaz. Neden beğendiğin kısmına da rap sevdiğini ve Sagopa'nın şarkılarının anlamlı oldugunu yaz. Yani bu şekilde yaz işte.
Evet ayrıca çeviremediğin cümleler olursa da yardımcı olabiliriz.

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76

Çok teşekkür ederim.Şarkının hikayesi diyince Murat Göğebakan Kalbim Yaralı şarkısı gelmişti fakat çevirirmesi zor olduğu için onu bırakıyorum dediğiniz gibi daha basit bir şey yapacağım.

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Arkadaşlar şimdi Barış Manço Yaz Dostum(Sarı Çizmeli Mehmet Ağa)şarkısını yapıyorum.Mehmet Ağanın bir hikayesi var onu yazacağım ingilizce.Hikayesi bu linkte mevcut:Sarı Çizmeli Mehmet Ağa Hikayesi | Barış Manço Yaz Dostum - Yorum Güncel. Şimdi Mehmet Ağa bir köy ağası insanların borçlarını vs ödüyor iyi bir insan.İnsanlar alışveriş hesabını mehmet ağa ya yazıyor.Bunu ingilizce kısaca nasıl çeviririm?