Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir romanı değelendirirken en çok dikkat ettiğiniz nokta?
Her Romana en az 50 sayfalık bir şans veririm. O 50 sayfa içersinde roman ne anlatmak istiyor ve ben ne anlıyorum ne kadar çabuk anlıyorum ve bu anladıklarım düşüncelerimin kapılarını aralıyor mu aralamıyor mu?Buna bakarım aralıyorsa devam değilse kapatıırm.
Benim bir romanda aradığım en önemli husus akıcılık.
Klasiklesmiş yazarlar vardır, klasik uslupta yazan, serim, düğüm, çözüm tarzı.
Ben o tarzı tercih ederim.
Ortada görsel bir etmen olmadan sadece yazılanlarla bir roman okuyucusunu etkileyebilirse, bence başarılıdır.
Yeni yazarları pek izleyemiyorum, okuduğum bazılarında çokça flashbackler vardı sarmadı açıkçası.
Bir ileri, bir geri saran teyp bantları gibi oluyor konu.
Karakter detaylamaları önemlidir. Keza olayın içindeki kahramanı tanımak çoğu kez olayın nasıl gelişeceği konusunda kafanızda bir ön sezi yaratır ki; romanı da değerli kılan bu fikir yaratabilme olgusudur.
Hikayedeki karakterler bana inandırıcı ve tutarlı gelmezse o kitaba ısınmamın imkanı olmaz. O yüzden en önemlisi karakterler ve karakterlerin tutarlılığıdır benim için.