Bir Programın Her x Sürede açılması

Demirhan32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bir Programın Her x Sürede açılmasını nasıl sağlarız böyle bir program varmı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,011
Zamanlanmış görevlere ekleyebilirxin.

Demirhan32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
zaten bunu denedim ama bu hatayı alıyorum
görev zamanlayıcı hizmeti kullanılamıyor Görev zamanlayıcı bu hizmete yeniden bağlanmaya çalışacak
--- Gönderi Güncellendi ---
zaten bunu denedim ama bu hatayı alıyorum
görev zamanlayıcı hizmeti kullanılamıyor Görev zamanlayıcı bu hizmete yeniden bağlanmaya çalışacak

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Merhaba,

bir text dosyası açın ve aşağıdaki kodları içerisine yapıştırın. Start-Sleep 5 yazan yerdeki 5 saniyeyi ifade etmektedir. 60 yaparsanız 1 dakika olur. Örnekte internet explorer'ın her 5 saniyede açılması sağlanmıştır. İşiniz bittiğinde dosya uzantısını ps1 yapın ve öyle çalıştırın. Çalıştırdığınızda yetkilendirme hatası alıyorsanız :

Set-ExecutionPolicy Restricted

komutu ile hatayı atlayabilirsiniz. Veya bu (Using the Set-ExecutionPolicy Cmdlet) adresten kendi isteğinize uygun yetkilendirme işlemini seçip çalıştırabilirsiniz.

for(;;) {
try {
& "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
}
catch {
# do something with $_, log it, more likely
}

# wait for a minute
Start-Sleep 5
}

Kaynak : Run a powershell script in the background once per minute

Saygılarımla

Edit : Göz kırpma yerinde bir adet noktalı virgül ve ardından kapalı parantez var. Editörü kullanamıyorum da..

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba,

bir text dosyası açın ve aşağıdaki kodları içerisine yapıştırın. Start-Sleep 5 yazan yerdeki 5 saniyeyi ifade etmektedir. 60 yaparsanız 1 dakika olur. Örnekte internet explorer'ın her 5 saniyede açılması sağlanmıştır. İşiniz bittiğinde dosya uzantısını ps1 yapın ve öyle çalıştırın. Çalıştırdığınızda yetkilendirme hatası alıyorsanız :

Set-ExecutionPolicy Restricted

komutu ile hatayı atlayabilirsiniz. Veya bu (Using the Set-ExecutionPolicy Cmdlet) adresten kendi isteğinize uygun yetkilendirme işlemini seçip çalıştırabilirsiniz.

for(;;) {
try {
& "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
}
catch {
# do something with $_, log it, more likely
}

# wait for a minute
Start-Sleep 5
}

Kaynak : Run a powershell script in the background once per minute

Saygılarımla

Edit : Göz kırpma yerinde bir adet noktalı virgül ve ardından kapalı parantez var. Editörü kullanamıyorum da..

Bir .bat dosyasını da bu şekilde çalıştırabilir miyiz? Yani belli sürelerde .bat dosyalarının otomatik olarak açılması için.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Merhaba,

henüz denemedim ama mutlaka bir yolu vardır. Ancak Batch programlama yerine PowerShell'i kullanmanızı tavsiye ediyorum. Tamamen NET teknolojisi üzerine kurulu ve Batch skript programlamayı da kapsamaktadır. Ayrıca Batch programlama kısıtlı kullanımı zaten başlı başına bir neden PowerShell'e geçmek için.

Saygılarımla

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba,

henüz denemedim ama mutlaka bir yolu vardır. Ancak Batch programlama yerine PowerShell'i kullanmanızı tavsiye ediyorum. Tamamen NET teknolojisi üzerine kurulu ve Batch skript programlamayı da kapsamaktadır. Ayrıca Batch programlama kısıtlı kullanımı zaten başlı başına bir neden PowerShell'e geçmek için.

Saygılarımla
Powershell'i kullanmayı nasıl öğrenebilirim?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Merhaba,

internet üzerinde bir çok örnek veren Türkçe siteler var. Ayrıca Başlat çalıştırda "PowerShel ISE" yer almaktadır. Hem programladığın skriptleri, hem de sonucunu altkısımda gösteriyor. Ufak denemeler ile başlayabilirsiniz. Ancak bilgisayarınızda yüklü olan Management Framework versioyonuna dikkat edin, yüksek sürüm olmasına özen gösterin, çünkü bazı komut setleri eski versiyonlarda bulunmamaktadır.

Yüklü versiyonu öğrenmek için aşağıdaki komutlardan herangi birini PowerShell ekranı içerisinde çalıştırıp sonucunda Windows Management Framework (WMF) veriyonunu yükseltip yükseltmeyeceğinize karar verebilirsiniz.

1 - Get-Host | Select-Object Version
2 - $PSVersionTable.PSVersion

Fark tablosu, Release notlar ve yükleme adımları için : Windows Management Framework (WMF)

Saygılarımla.