Bir Optimist Klasiği - Bu sene önümüzde ki senelerden daha serin olacak!?

Bu konuyu okuyanlar

The Judge

.bmbozbey
Emektar
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
4,183
Reaksiyon puanı
5,194
Puanları
113
thumb-1920-549919.jpg


Her geçen yıl görmeye alıştığımız SON YÜZ YILIN EN SICAK AYLARI temalı küresel ısınma zımbırtısı.
Gün geçmiyor ki bir senemizi de geçen seneye kıyasla serin geçirelim. Fakat böyle bir durum bağımsız bilim adamlarınca mümkün değil.

Devamlı farm kasıyormuşçasına seviye atlayan karbondioksit bu sene de bizleri şaşırtmamış ve yeni yeni LeVeL'lara yelken açmış bulunmakta.

Okurken tam mutlu olucaz ama;
Bilim insanları, mayıs ayında küçük çaplı bir düşüş yaşandığını söyledi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) için çalışmalar hazırlayan kıdemli bilim insanı Pieter Tans ise bunun pek anlamlı bir düşüş olmadığını ifade etti.

Tans, atmosferde var olan toplam emisyon seviyesini düşürmenin çok zor olduğunu belirtti. Kıdemli bilim insanı, insanların Dünya’yı çok uzun bir süredir muazzam bir ısı artışına maruz bıraktığını düşünüyor. Kendisine göre bu ısı artışı devam edecek.

Atmosferdeki karbondioksit yoğunluğunun milyondaki parçacık sayısına (ppm) oranı neredeyse 100 parçaya ulaşmış durumda. Böylece dünya karbondioksit seviyesi son 62 yılda yüzde 31 oranında artış gösterdi.

Nisan ayında elde edilen yüzde 17’lik verinin şimdiye dek atmosferde görülen en yüksek karbondioksit yoğunluğu olduğu belirtildi. Corona virüsünün emisyon emilimini düşürmesi ne yazık ki bu artışı engelleyemedi.


➡ Sizce küresel ısınma bu şekilde devam ederse Dünyayı neler bekliyor?
➡ Önümüzde ki yıllar içinde bu yükselişe bağlı olarak buharlaşıp yok olacak canlı türleri sizce nelerdir?
 
Üst