Teşekkürler bakacağım buna, bir süre beklerim ama diğer kullanıcıların yorumlarına bakıp kurarım. Bir kere güncelleme geldiği an kurmuştum, güncellemeden sonra resmen pili resmen içiyordu.Bunu buldum; Apple güvenlik güncellemeleri. Daha doğru detaylı bilgi linki.
Benim de böyle maalesef.
Bu güncelleme hiçbir anlam ifade etmiyor.Yapsan ne olur yapmasan ne olur.İphone 6 ios 12 de kaldı.İos 15 le beraber sosyal medya uygulamalarının hiçbiri İphone 6 da çalışmayacak.
Apple'ın iPhone 6 ya ios 13 vereceğine ihtimal vermiyorum.O zaman bir üst güncelleme gelebilir.
Her yıl uygulama sürümleri güncelleniyor.İnstagram uygulaması bu yıl en az ios 12 istiyor.Seneye ios 15 geldiğinde en az ios 13 isteyecek.Apple İphone 6 ya ios 12.9 verse bile Instagram ios 13 isteyeceği için çalışmaz.Instagram kalkacak diyorsun ya, bu durum için, bir alt 12.9 gibi falan sürüm çıkarırlar diye tahmin ediyorum.
App store a gir.Kullandığın uygulamalardan birinin ismini yaz.Aşağıda uyumluluk diye bir kısım var.Uygulama hangi sürümü yada sürümleri destekliyor göreceksin.Benim uzun vadede Android'i iosa tercih etmemin en önemli sebebi bu.Androidde çoğu uygulama 5-6 yıl sistem güncellemesi almasanda çalışıyor.Bu kötü bir durum o zaman.
Eski sürümlerini güncellemezsek, kullanırız böyle.
Onu duymuştum ama kullananlar onunda uzun süre değil belli bir süre çalıştığını sonra hata verdiğini belirtiyorlar.Yok, eğer App Store'dan güncellemeye bazmasak Instagram'a, eski sürümlerini uzun yıllar kullanırız.
Android iyi güzel ve özelleşiyor ama, karşılığında, Google hayatın bir parçası oluyor artık. Bu aralar fikirlerim değişti, yoksa ben de direkt Android çok iyi derdim.