Öneri Bir konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Çözüldü

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Avrupa birliğinin sanırsam ama bazıları (internet siteleri) bu hesapları tanımıyor

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Peki neden engelliyor?
Sanırım ProtonMail'de bir kere şifrenizi kaybederseniz hesabınıza bir daha erişemeyebiliyorsunuz. Tam emin değilim, bir yerde böyle duymuştum. "Doğru mudur?" sorusuna kesin cevap veremem ama Firefox Relay genelde engellenmiyor bile. Engelleyen var mıdır bilmiyorum. :)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Sanırım ProtonMail'de bir kere şifrenizi kaybederseniz hesabınıza bir daha erişemeyebiliyorsunuz. Tam emin değilim, bir yerde böyle duymuştum. "Doğru mudur?" sorusuna kesin cevap veremem ama Firefox Relay genelde engellenmiyor bile. Engelleyen var mıdır bilmiyorum. :)
Mantıklı aslında genel olarak baktığımızda çoğumuz şifresini unutan şahıslarız. Bu tip bir sıkıntıyı istemeyiz açıkcası.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
O özellik isteğe bağlı isterseniz kurtarma e postası yazabiliyorsunuz.:)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Güvenli o kadar ki şifrenizi unutursanız ve hatırlayamazsanız, geçmiş e-posta verilerinize bir daha erişemiyorsunuz. Bu bence oldukça riskli. :)

Parola sıfırlamayla ilgili önemli bildirim: Proton oturum açma parolanızı sıfırlamak farklıdır. Şifreniz, e-postalarınızın ve diğer verilerinizin şifresini çözmek için kullanılır ve buna erişimimiz yoktur. Bu nedenle, şifrenizi unutursanız, mevcut e-postalarınızı okuma ve kayıtlı verilerinize erişme olanağını kaybedersiniz. Verilerinize yalnızca önceki şifrenizi hatırlarsanız yeniden erişebilirsiniz. Tek Parola Modundaysanız ve Parolanızı sıfırlarsanız veya İki Parola Modundaysanız ve Posta Kutusu Parolanızı sıfırlarsanız, kullandığımız mesaj şifreleme nedeniyle mevcut e-postalarınızı okuma yeteneğinizi kaybedersiniz. Bu yalnızca parola sıfırlama durumunda (parolanızı unuttuğunuzda) olur, parolanızı değiştirdiğinizde olmaz.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
"Şifrenizi unutursanız bir daha hesabınıza erişemezsiniz."

Bu tüm mail servislerinde böyle değil mi zaten arkadaşlar :) Kurtarma maili ya da numarası eklemezseniz kimse "Hacı bu mail benim ya." dediğinizde "Tamam, hesabını geri verdim. Buyur gofret de al." demiyor.

Protonmail'in diğer mail servislerinden farkı mail içeriğinizi şifreleyerek sunucularda saklamasıdır. Bu konuda da çok güvenilir olmadıkları ve genel olarak dürüst çalışmadıkları ile ilgili bir şeyler okumuştum, ama emin değilim.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Proton'da sistem farklı. Hesabınıza yeniden erişmek demek verilerinize de erişmek anlamına gelmiyor. Eski mesajlarınızı okumak için eski anahtarınızı yeniden etkinleştirmeniz gerekiyor.

IMG_20210326_090831.jpg

IMG_20210326_090848.jpg

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
Güvenilir diye biliyorum.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Proton'da sistem farklı. Hesabınıza yeniden erişmek demek verilerinize de erişmek anlamına gelmiyor. Eski mesajlarınızı okumak için eski anahtarınızı yeniden etkinleştirmeniz gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 145036

Ekli dosyayı görüntüle 145037
Aynen, bu doğru. Sonuçta mailler parolaya bağlı bir algoritmayla şifreleniyor. Ama hesabı geri alamama olayı diğer mail servislerine benzer işliyor, bu konuda yanlış yorumlar atılmış.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Dostlarım, Gmail'den güvenli midir, değil midir? Direkt geçmeyi planlıyorum. Yani Protonmail'in yöneticileri, hesap falan çalar mı?

Güvenlikten ne kastettiğinize bağlı. Ama hesap çalma olayı 3 kullanıcısı olan mail servislerini saymazsak kimsenin başına gelmemiştir diye düşünüyorum. 20 milyon kullanıcısı olan, dünyanın en katı veri gizlilik yasalarından birisine sahip olan İsviçre merkezli bir firma olduğunu düşünürsek böyle bir şey mümkün değil.