ProtonMail güvenli olabilir fakat çoğu platform bu mail sağlayıcısını engelliyor. Firefox Relay kullan derim.Tüm hesaplarımı, Proton Mail'e aktaracağım, güvenli midir?
Sanırım ProtonMail'de bir kere şifrenizi kaybederseniz hesabınıza bir daha erişemeyebiliyorsunuz. Tam emin değilim, bir yerde böyle duymuştum. "Doğru mudur?" sorusuna kesin cevap veremem ama Firefox Relay genelde engellenmiyor bile. Engelleyen var mıdır bilmiyorum.Peki neden engelliyor?
Mantıklı aslında genel olarak baktığımızda çoğumuz şifresini unutan şahıslarız. Bu tip bir sıkıntıyı istemeyiz açıkcası.Sanırım ProtonMail'de bir kere şifrenizi kaybederseniz hesabınıza bir daha erişemeyebiliyorsunuz. Tam emin değilim, bir yerde böyle duymuştum. "Doğru mudur?" sorusuna kesin cevap veremem ama Firefox Relay genelde engellenmiyor bile. Engelleyen var mıdır bilmiyorum.![]()
O özellik isteğe bağlı isterseniz kurtarma e postası yazabiliyorsunuz.Sanırım ProtonMail'de bir kere şifrenizi kaybederseniz hesabınıza bir daha erişemeyebiliyorsunuz. Tam emin değilim, bir yerde böyle duymuştum. "Doğru mudur?" sorusuna kesin cevap veremem ama Firefox Relay genelde engellenmiyor bile. Engelleyen var mıdır bilmiyorum.![]()
İyiymiş o zaman, gerçi etkinleştirmeyenler için problem çıkartabileceğinden gene engellenmesi mantıklı olabilir belki.O özellik isteğe bağlı isterseniz kurtarma e postası yazabiliyorsunuz.![]()
Açıkcası proton mail hakkında pek bir bilgi sahibi değilim lakin diğer maillerimde ilk işim genelde kurtarma eklemek oluyor. Telefon veya farklı bir mail.Telefon numarası ile etkinleştirdim. Yine mi olmaz?
Aynen, bu doğru. Sonuçta mailler parolaya bağlı bir algoritmayla şifreleniyor. Ama hesabı geri alamama olayı diğer mail servislerine benzer işliyor, bu konuda yanlış yorumlar atılmış.Proton'da sistem farklı. Hesabınıza yeniden erişmek demek verilerinize de erişmek anlamına gelmiyor. Eski mesajlarınızı okumak için eski anahtarınızı yeniden etkinleştirmeniz gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 145036
Ekli dosyayı görüntüle 145037
Dostlarım, Gmail'den güvenli midir, değil midir? Direkt geçmeyi planlıyorum. Yani Protonmail'in yöneticileri, hesap falan çalar mı?