O çizdiğin şemadaki şey görev çubuğu değil mi? ??[Ciddi bir şey yazıyorum]
Şimdi dostlarım, eskiden bunu pek anlamazdım ama şimdi hafiften anlıyorum ve yazılım dünyasında, kendime özgü bir ortam ile devam etmemin lazım olduğunu anladım. Yani kendi istediğim bir ortamda değil de, başka sistemlerin kurduğu ortamlara göre, yazılım dünyasında hareket edip, onları artık övmek istemiyorum. Bu benim isteklerimi değersizleştirir ama onlarınkini yüceltir.
Kısaca onların sağladıkları kolaylıklar, bizim özgürlüklerimizi değersizleştiriyor. Yani özgür yazılım felsefesini anlıyorum artık. Kendi kurallarımız, kendi istediklerimiz.
[Nasıl yapılır kısmı]
Şimdi benim istediğim Linux dağıtımı şöyle olması lazım. Ekranda hiç bir şekilde görev çubuğu olmasın,
Taban pekte önemli değil aslında. Uygulama açısından yeterli olsun yeter.
Ekranda dock olsun ve uygulamalar onun üstünde dursun.
Elementary OS gibi, gelişmiş pencere yönetimi olsa güzel olur.
Ayrıca sağ üst köşede bildirim paneli açmak için bir simge bulunsun.
Kısaca çizerek anlatayım;
Ekli dosyayı görüntüle 144777
Ekli dosyayı görüntüle 144779
Ben basitten çizdim ama. Bu bildirim panelinde; Bildirimler, uygulamalar veya Wi-fi'yi, bluetooth gibi açma kapama olayları olması lazımdır.
Böyle bir ortamı nasıl oluşturabilirim ya da var mı? Ya da buna yakın var bir dağıtım var mıdır?
Verebileceğiniz tavsiyelerden dolayı, şimdiden teşekkür ederim.
Bildirim paneli istediğim renk ya da resim olabilmeli mesela.
Evet işte orada Mac Os daki gibi bir görev çubuğu çizmişsin
Basit bir tavsiye. KDE Plasma kur daha sonra o istemediğin paneli sil. Nasıl fikir?[Ciddi bir şey yazıyorum]
Şimdi dostlarım, eskiden bunu pek anlamazdım ama şimdi hafiften anlıyorum ve yazılım dünyasında, kendime özgü bir ortam ile devam etmemin lazım olduğunu anladım. Yani kendi istediğim bir ortamda değil de, başka sistemlerin kurduğu ortamlara göre, yazılım dünyasında hareket edip, onları artık övmek istemiyorum. Bu benim isteklerimi değersizleştirir ama onlarınkini yüceltir.
Kısaca onların sağladıkları kolaylıklar, bizim özgürlüklerimizi değersizleştiriyor. Yani özgür yazılım felsefesini anlıyorum artık. Kendi kurallarımız, kendi istediklerimiz.
[Nasıl yapılır kısmı]
Şimdi benim istediğim Linux dağıtımı şöyle olması lazım. Ekranda hiç bir şekilde görev çubuğu olmasın,
Taban pekte önemli değil aslında. Uygulama açısından yeterli olsun yeter.
Ekranda dock olsun ve uygulamalar onun üstünde dursun.
Elementary OS gibi, gelişmiş pencere yönetimi olsa güzel olur.
Ayrıca sağ üst köşede bildirim paneli açmak için bir simge bulunsun.
Kısaca çizerek anlatayım;
Ekli dosyayı görüntüle 144777
Ekli dosyayı görüntüle 144779
Ben basitten çizdim ama. Bu bildirim panelinde; Bildirimler, uygulamalar veya Wi-fi'yi, bluetooth gibi açma kapama olayları olması lazımdır.
Böyle bir ortamı nasıl oluşturabilirim ya da var mı? Ya da buna yakın var bir dağıtım var mıdır?
Verebileceğiniz tavsiyelerden dolayı, şimdiden teşekkür ederim.
Bildirim paneli istediğim renk ya da resim olabilmeli mesela.
Onda da olur ama ben XFCE'yi pek sevmem doğrusu. Sisteminiz nedir?Yani KDE'den başlayım. XFCE olmaz mıdır peki?
N-nasıl???!!!??2 X 16 GB 3200 Mhz Ram,
KDE Plasma'da da XFCE'de de oradaki çubuk silinebiliyor. KDE Plasma'da tek yapman gereken o çubuğa sağ tıklayıp daha sonra da kaldırmak. XFCE'de de çok benzer bir şekilde aynısı yapılabiliyor.Biraz gönlüm XFCE tarafında da.
Debian XFCE kullan o zaman. Ben olsam Debian tabanlı kullanmazdım gerçi, orası bizden geçti gibi sanki... Debian'a bayadır bakmıyorum.O zaman başlıyorum. Direk Debian tabanlı XFCE bulayım.
Fedora'yı denedin mi hiç? Fedora WorkStation'ın normal GNOME ile gelen sürümünü kur sonra üstüne artık XFCE mi, KDE Plasma'mı ne kuracaksan kur. SPIN sürümleri sıkıntılı biraz Fedora'nın ama ana sürüm baya güzel. Bu arada KDE Plasma'yı önermenin sebebi şu senin dediğin uygulama barı gibi olan Widget'ın KDE Plasma'da olmasından dolayı önerdim, belki XFCE'de de vardır, bakmak lazım.Peki Arch tabanlı EndeavourOS nasıldır?
Tavsiyelere de açığım.
KDE Plasma deneyimini en iyi şekilde almak istiyorsan KDE Neon'dan şaşma. KDE'nin Ubuntu tabanlı bir dağıtımıdır KDE Neon. KDE Plasma'yı en iyi kullanan dağıtımların başında gelir.Ben KDE'nin kararsız olduğunu düşündüğüm için pek sevmemiştim zamanında. Manjora sağ olsun :d.
Latte Dock ile büyük ihtimalle böyle bir şey yapılabiliyordur. Özelleştirme dediğiniz için KDE Plasma'yı önermem gayet doğal.
XFCE genel olarak pek sevdiğim bir masaüstü ortamı değil, uğraşırsan güzel bir şey çıkar ama daha kolay bir şekilde yapabilecekken niye zoru seçelim ki? Ayrıca XFCE yavaştan ağırlaşmaya başladı gibi..XFCE'yi YouTube'dan baktım da, sanki biraz eski gibi. Tasarım için güzel değil sanki.
KDE Plasma güzel duruyor.
Özelleştirme rehberinden bahsediyorsun sanırım. LinuxScoop'un videolarına bakarsan iyi olur.O zaman önerdiğin KDE Plasma var mıdır?
KDE Neon demedim mi ben az önce? Sanki yazdım gibi hatırlıyorum...Kastım, KDE Plasma ortamı olan, önerdiğim bir dağıtım aslında.
Kubuntu, Manjora... (Zaten tek bu ikisini biliyorum tek).
Bence Manjaro çok güzel.Kastım, KDE Plasma ortamı olan, önerdiğim bir dağıtım aslında.
Kubuntu, Manjora... (Zaten tek bu ikisini biliyorum tek).
Hepsinin bir günahı var. PureOS kuracağız en sonunda o olacak.Bence Manjaro çok güzel.
İndirmeye verdim.Kde Neon dene hem de Debian/Ubuntu tabanlı ?
Tahmin ettiğim gibi, Latte Dock.O zaman önerdiğin KDE Plasma var mıdır?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Videodaki, benim istediğim panel gibi.
Onu kurmayalım bunu kurmayalım n'apcaz hocam biz.Hepsinin bir günahı var.
LFS kurucaz çözüm basitOnu kurmayalım bunu kurmayalım n'apcaz hocam biz.
Al sana tamamen özgür dağıtımlar.Onu kurmayalım bunu kurmayalım n'apcaz hocam biz.
Büyük ihtimalle var olması lazım, yoksa da yapılır zaten. KDE Plasma'nın özelleştirme konusunda baya eli bol sonuçta.Şimdi bir şey daha soracağım biraz da maymun iştahlı gibi olacak, Elementary Os pencere geçişleri var mıdır bu KDE Neon'da.
Gnome ile kde ortamında geniş tema desteği sayesinde yapamayacağınız hiç bir şey bulunmuyor. Sadece tıpkı yapboz yapar gibi doğru parçaları bulup birleştirmek gerekiyor.Şimdi bir şey daha soracağım biraz da maymun iştahlı gibi olacak, Elementary Os pencere geçişleri var mıdır bu KDE Neon'da.
Kurulum tamamlandıktan sonra mı bios logosunda takılıyor? Yani siz kde neonu flash?bellekten çalıştırabiliyor mususunuz?Aynen, dunden bu yana, 700 GB lik oyun arsivi ve ceviri dosylarim gitti. Canim sagolsun. Ozgurlugun bedeli XD.
Kde Neon, kurulduktan sonra, Bios Logosunda kaliyor,
Kubuntu ise, kurulum medyasinin yavas okuma hizi oldugunu soyluyor ve kurmuyor ama kuracam.
GNOME kullanan dağıtımları sahneye alalım o halde, Fedora WorkStation'u en başa alalım ilk.Kubuntu ve KDE Neon deneyimlerim;
Dostlarım çok güzel özelleştiriliyor, haklarını yemem. Lakin ben stabil olduklarını düşünmüyorum ve değiştirmek istiyorum. Benim sistemimde mi sorun vardır bilmiyorum ama Manjora gibi ikide çöküyor. Donma kasma değildir bunlar. O yüzden değiştirmek istiyorum.
Var mıdır özelleşme müsait başka güzel Linux dağıtımlar?
Sen incelemeden ben sana ne yaptığımı göstereyim hemen.İnceliyorum hemen.
Dash to panel kullanıyorum.@Ram_kafasi, aslında bir sürü sevmediğim şey var Kubuntu da, tek çökme değil engel buna;
Ayarları karışık biraz,
Dolphin sevmiyorum ama sistemde olmazsa olmaz önemli bir yere sahip,
Panellerin özelleşmesi bir zor (düzenleme, boyutlandırma, tam konuma oturma gerçekten sağlıklı çalışmıyor),
Keşfet biraz kötü,
Bir çok yeri İngilizce,
Lakin çizimlerimde ki ortamı yakaladım az.
Mesaj otomatik birleştirildi:
DDE görev çubuğuna benziyor.