Bir kaç hata.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Posco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1. "Sistem hizmeti çalışmadığı için Windows Yardım ve Desteği açamıyor."
2. Görev Yöneticisi'nde "İşlemler" kısmında kullanıcı adı yazmıyor.
3. "D" sürücüsüne paylaşım vermek istediğimde; "D paylaştırılmaya çalışılırken bir hata oluştu. Server hizmeti başlamadı. Paylaştırılmış kaynak oluşturulamadı"

Hataları alıyorum. Daha öncede 1. ve 2. seçenekteki hataları almıştım. Çözümlerini bulmuştum. Ama 3. seçeneğin çözümünü bulamamıştım.

Pc'ye yeni format attım, rutin programları kurdum. Vista İnpirant2, Nero 7, Winamp, Msn vs. Yani hataya neden olacak bir program kurmadım.

Bilmek istediğim; Neden bu hatalar meydana geldi ve kesin çözümü nedir?

Yardımcı olursanız sevinirim lütfen.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
o.O bu kadar hatayı nasıl toplayabildin Vista İnpirant2 derken xp yi vistaya benzetenimi diyon yoksa vista servis pck 2 den mi bahsediyoz
recep ivedik gibi : bilelimde ona göre tedevi uygulayalım canım

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistemim Xp. Kurduğum Xp'ye Vista yüzü işte. Onda problem olacağını zannetmiyorum. Çünkü daha önceleri de kurar ama hata almazdım.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
bak bunu az önce bi ark. daha anlattım bide sana anlatıım
istersen resmini göstereyim
bak şimdi bu normal bir hdd bunu format atınca o çubuk başa geliyor (yani veriler silinip gidiyor ) ama o köşede siyah nokta ile gösterdiğim yerde bir hata varsa o format atsanda düzelmez sen format atıyosun hdd dönmeye başlıyyor daha sonra o siyah nokta kendini yayıyor ve bölece hata çıkıyor bak buda resimi

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş formattan sonra düzgündü. Bir haftalık kullanımda olmuş. Ayrıca Harddiskim daha bir yıllık.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu hatalar Bilgisayar Yönetimindeki hizmetlerin ayarının değişmesiyle veya durdurulduğu için olur.

Katılımsız Kurulum mu o programlar yoksa orjinal setup mı?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
bak bunu az önce bi ark. daha anlattım bide sana anlatıım
istersen resmini göstereyim
bak şimdi bu normal bir hdd bunu format atınca o çubuk başa geliyor (yani veriler silinip gidiyor ) ama o köşede siyah nokta ile gösterdiğim yerde bir hata varsa o format atsanda düzelmez sen format atıyosun hdd dönmeye başlıyyor daha sonra o siyah nokta kendini yayıyor ve bölece hata çıkıyor bak buda resimi

bu da hdd kanseri mi:d

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş Elimde Orjinal Xp Cd var.
Programlar Orjinal.
Sadece Msn winamp free yüklemeler.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Daha öncede 1. ve 2. seçenekteki hataları almıştım. Çözümlerini bulmuştum. Ama 3. seçeneğin çözümünü bulamamıştım.

Çözüm:
Bilgisayarım/sağ tuş/yönet komutunu tıklıyoruz burdan hizmetler ve uygulamaları/hizmetleri tıklıyorsunuz.Açılan hizmetlerden sunucuya sağ tuş/özellikler/başlangıç türünü otomatik olarak seçin.

Açıklama: Sunucu hizmeti bilgisayar için ağ üzerinden dosya, yazıcı ve adlı kanal paylaşımını destekler. Hizmet durdurulursa bu işlevler kullanılamaz. Hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunu daha önce yapmıştım. Ben şu sorunun cevabını istiyorum lütfen.

Bilmek istediğim; Neden bu hatalar meydana geldi ve kesin çözümü nedir?

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu hatalar Bilgisayar Yönetimindeki hizmetlerin ayarının değişmesiyle veya durdurulduğu için olur. Demiştim zaten.

Modifiye edilmiş xp lerden kurulum yapılıyorsa olur
Modifiye edilmiş programlardan (katılımsız kurulum) olur
Virüs programlarından firewallarından olur
Tam format çekememekten olur. Xp üstüne xp kurma gibi.

Ama yukarıda saydığın 3 programla kesinlikle ve kesinlikle olmaz.
Vista Insprant2 hariç bilmiyorum hiç kurmadım pc ye

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Crystal Clear Temasında da olmuştu. Bu da Vista İnspirant gibi.

acan882

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler ayni hata bendede war enzim arkadasimizin dedigini yaptim ben ama yine bi degisiklik yok bunu nasil çözeriz daha detayli bir aciklamasi yokmudur?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
beyler ayni hata bendede war enzim arkadasimizin dedigini yaptim ben ama yine bi degisiklik yok bunu nasil çözeriz daha detayli bir aciklamasi yokmudur?
Modifiye edilmiş xp lerden kurulum yapılıyorsa olur
Modifiye edilmiş programlardan (katılımsız kurulum) olur
Virüs programlarından firewallarından olur
Tam format çekememekten olur. Xp üstüne xp kurma gibi.
Kurulum CD sini kontrol ettin mi?
Katılımsız, silent, ultimate vs.vs.
Orjinal kurulum yapılmayan birçok sistem baş ağrıtabilir..

acan882

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abii perfect xp sp 3 katilimsiz deil baya bi donanimli bisi onu kurdum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kendin ya da tanıdığın bir insanın hazırlamadığı bir kurulum CD sine kuşku duymak gerekir. Örnek olarak söylemek gerekirse, daha önce kurduğum bir vista ile birlikte 8-10 tane kullanıcı hesabı otomatik açılmıştı ve bütün sürücüler otomatik paylaşıma açılmıştı. 5 dk. sonra DVD yi kırıp formata geçmiştim.
Orjinal bir CD bulmaya çalış ya da Windows 7 nin 1 yıllık verdiği işletim sistemini kur.
Benim tavsiyem budur.

acan882

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abii bilgisayarda kii sorun sadece kullanici adi yazmior iste sorun orda bunun iicn tekrarr format mi atalim diyorsun

acan882

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi bide biz windows 7 ye simdi nasil driver bulacaz oo iş zor yaa
xp 64 bit e driver bulamior die kullanamiorm zaten

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 driver sorununa çoğunlukla* çözüm buluyor.
İndirmek sıkıntı olur ise yakınlarında birisinden DVD temin edebilirsin.

* 32 bit için bulunamayan ya da uyumsuz denilen bütün sürücülerimi tanıttım şu ana kadar. Buna SkyStar 2 v4.28 orjinal CD de bulunan sürücü dahil.

free_54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözüm: Bilgisayarım/sağ tuş/yönet komutunu tıklıyoruz burdan hizmetler ve uygulamaları/hizmetleri tıklıyorsunuz.Açılan hizmetlerden sunucuya sağ tuş/özellikler/başlangıç türünü otomatik olarak seçin.

Açıklama: Sunucu hizmeti bilgisayar için ağ üzerinden dosya, yazıcı ve adlı kanal paylaşımını destekler. Hizmet durdurulursa bu işlevler kullanılamaz. Hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
kardeş sen olayı çözmüşsün..gerçekten öle...
ama bir sorun daha var.. sunucuyu otomatik yaptırmıyor....
local computer üzerindeki sunucu hizmeti başlatılamadı diyor...
sonrada
hata 5 : erişim engellendi yazıyor....
lütfen bir çare.....

cemcem01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar bu gün bu arıza ile 2 arkadaş kafayı yedik sonunda çözdük,bunu lütfen herkese yayın microsoft bile bin dereden su getirdi ve orda da çözüm bulamadık,bir nevi mantıklan çözdük diyebiliriz,yerel ağ bağlantılarında sağ tıklayıp özellikleri açtığımızda"Microsoft ağları için Dosya ve yazıcı paylaşımı"adlı satırı kaldırıp yeniden kurduğunuzda sorun çözülüyor,hatta bilgisayarım'a sağ tıklatıp "yönet"dediğimizde hizmetlerin altında "sunucu"satırını tıkladığınızda sol tarafta "başlat"yazarken bu işlemden sonra "durdur" "duraklat" ve "yeniden başlat"diye ibarelerin oluştuğunu göreceksiniz,pc yide formatlamaktan kurtulacaksınız bu çözüme gelene kadar microsoft'un tavsiye ettiği bir çok şeyi yaptık ama nafile sistem de herşey lisanslıydı ve düzgün bir anti-virüs programıda vardı,uğraşacak arkadaşlara kolay gelsin.