Bir itirafta benden!!!!!

nowayoutt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba abilerim ablalarım benimde artık 3 4 senedir içimde sıkıntı olan bir konuyu itiraf etmek istiyorum.Öncelikle yaşım 14 ve kilom 105 civarı Allah'tan boy 1.78de azcık kurtarıyorum.Ailemde çok kilolusun diyorlar fakat ne yapsam ne etsem olmuyor diyet edeyim diyorum 1 2 gün oluyor sonra tekrar bozuluyor.Spor salonuna sadece 1 ay gidebildim mağlum bu senenin sonunda SBS var ve derslerim aksıyordu.Haziran gibi tekrar spor salonuna gitmeyi düşünüyorum ama o zaman kadar bende bir şeyler yapmak istiyorum.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle sağlık için yapın bunu görüntü adına değil. Yediklerinizi azaltın. Herhangi bir diyetisyenden yardım alın. Ekmeği beyaz kullanıyorsanız tamamen kesin. Esmer ekmek tüketmeye başlamanızı öneririm . Kafaya takarsanız , stres yaparsanız(zaten başınızda bir sınav stresi varken) dahada kilo alabilirsiniz.
Doktor değilim ama önerilerim bu. Unutmadan ara öğünlerinizi atlamayınız.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
dostum bnde 16 yşndayım 119.8 kiloydum boksa yazıldım evde dambıl + halter + çalışma istasyonu ile kollarım baya güçlendi. şöyle diyim sana 1 tane şınav çekemiyordum,kendimi yerden kaldıramıyordum şuan zorlanarak 20 tane şınav çekiyorum nizami. boks çok zevkli fakat biraz riskli. fitness salonuna 2 hafta gittim sıkdı. ama boksa 3.5 kilo verdm suan 116.200 üm. evde 5 kiloluk dambıllarla çalış derim şınav için baya yararı olur

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şekeri kesmekle başla düzenli sporla devam et en geç 3 aya 80 kg a düşersin. Kesinlikle şekerli şeylerden uzak dur. Çikolatadır v.s Çayını şekersiz iç v.s v.s Spor salonuna gittim demişsin. Özellikle diyet programı yazdır ki bir işe yarasın....

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Dostum bende senın yasındayken kiloluydum ama senın kadar değil tabi.Sonra ergenlık geldi geçti derken bi baktım kilo falan kalmamış.Kendiliğinden gitmişti fazla kilolarım.Ama senin gibi rahatsızlık verecek bir boyutta değildi tabi kilolarım.2 yıl öncesinde bir sakatlık geçirdim.1 ay evde yattım.1 ay boyunca ye-iç-ye-iç-ye-iç sıkıntıdan stresten yedim içtim.Canım ne isterse yattıgımda yerde sıkıntıdan stresten yiyordum.Hiç düşünmemiştim kilo alacagımı ama sonra iyileşince 1 ay sonra bır baktım kendıme.85 kg dan 100 kg olmuşum.Şok geçirdim.Ben hep fit dolaşmayı seven biriyim.Bu nedenle hemen diyete başladım.Aslında diyet dediğim, yediğine içtiğine dikkat etmek.Öncelikle herşeyden önce kesinlikle düzensiz yeme alışkanlıgını bırakıcaksın.Canın ne zaman isterse dolabı açıp istediğini mideye indiremezsin.İnsan vücudunun belirli saatleri vardır.BEYAZ EKMEĞİ KESINLIKLE BIRAKICAKSIN.Çavdar veya kepek ekmeği tüketebilirsin.Onuda az olmak şartıyla.Ben sabah 12 yi geçmeden kahvaltımı ederim.İstediğini ye kahvaltıda.Ne istiyosa canın yiyebilirsin.Ama AZ YİCEKSİN.Kararında yiceskin.Ne tok kalkıcaksın nede AÇ.Sonrasında akşam saat 8 i geçmeden akşam yemegını yiceksin.Tekrardan söyluyorum canın ne istiyorsa yiyebilirsin.Ama AZ YİCEKSİN.NE TOK NE AÇ !

Günde 2 öğün.Kesinlikle yemek saatlerin şaşmıcak.Bu söyledıgım 2 öğün arasında SINIRSIZ MEYVE-SEBZE tüketebilirsin.Akşam yemeğinden sonrada yatma vaktinden 4 saat öncesine kadar meyve-sebze tüketebilirsin.Çünkü yatma vaktı yaklaştıkça vücut kendını dinlendirmeye alır ve metabolizma yavaşlar.Gece geç saatte yediğin yemekler direk sana kilo ve yağ olarak geri döner.Ben işin mantığındayım.Biyolojik çalışma düzenindeyim.İnsan vücudunuda bir makina olarak düşünün ve her makinanın belirli özellikleri vardır.O özellikleri dışında başka şeyler yaptırmaya kalkarsanız düzeni bozulur.Stabilitesi şaşmaya başlar.

Velhasıl... 100 kgdan şuan 80 kg ya düştüm.Tabiki spor ve hareketlilik şart.Evde kendi çapımda şınav-mekik-barfiks-squash ağırlık çalışırım düzenli olarak.Asansör kullanmam.Merdivenlerden inip çıkarım sürekli.Gitmek istediğim yer yakınsa 2-3 km'ye kadar olan yerlere hava güzelse yürüyerek giderim.Boyum 1,90.Gayet fit ve zayıf bir görünümdeyim.100 kg olduğum zaman ki fotoğraflarıma bakıyorum birde şimdi aynada bakıyorum kendime.Helal olsun diyorum :biggrin:

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
yağ/kas oranı belli bir seviyenin altına indikten sonra diyet yapmak işe yaramaz. mutlaka spor yapmak lazım. bilinçsiz diyetlerden kaçınmalısın. tartıya çıktığında kilonun azalmış olması işlerin yolunda gittiği anlamına gelmez. o giden kilolar yağ mı, kas mı? buna bakmak lazım. yağ ise ne ala. kas ise durum vahim. hem verdiğin kiloları çabucak geri alırsın hem de tekrar vermen zorlaşır.

daha yaşın genç. ergenlik çağın bitmedi. bu çağda vücudunda oluşacak yağ hücreleri yaşam boyu varlığını sürdürecek. ergenlik dönemini ne kadar az yağlı olarak geçirirsen, ileride de vücudunun kilo alma eğilimi o kadar az olur.

daha fazla vakit kaybetmeden spora başla. fitness sıkıcı geliyor ise farklı sporları dene. boks, yüzme, futbol, basket, tenis... bir sürü spor var. içlerinden biri mutlaka sana göredir.

berinark

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende kilolu sayılırdım, sigaraya başladım geçti :) Şaka biyana tabiki kesinlikle sigaraya başlama(eğer zaten içmiyosan) Ama sigaranın iştahı kestiğini test ederek görmüş oldum:) Son olarak şimdi hem sigarayı bırakmak hemde kilo almak istiyorum :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bilgisayarın ile vedalaş. Sokağa çık...

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Dostum ileride anlayacaksın ki görüntünün önemi belli bir yaş seviyesinde sonra önemi kalmıyor. Kilolarını görünü için değil sağlık için vermeye çalış bence de. Senin yaşındayken okul adeta vahşi orman gibidir, her ne olursa olsun hayatta kalmalısın. Arkadaşlarından gelen şakalara ve sözlere karşı hep olumlu ol, kendinle barışık ol ileride çok taktir görür bu davranışların.
SBS yi güzelce atlat sonra önünde güzel bir 4 yıl var. Rahatça rejimini yaparsın.

asterix*

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bak sana ne diyeceğim kardeşim. Yaşın daha genç Hemde fazlasıyla. Şuanda olduğun kilo, evet yaşına göre fazla. Ama yaşına göre boyunda iyi. Sana önerim şu. Bahaneleri bırak. Yanlış anlama sakın beni :). "Bunun için zamanım yok", "şunun için zamanım yok" deme. Hepsininde fazlasıyla zamanı var. Mesela kendimden örnek vermek isterim. Ben 18 yaşındayım. 2011 Haziran ayında, Almanya'dan döndüğümde (fuar vardı.) tam 110.9 kiloydum. Tüm hayatım boyunca çok aşırı kilolu bir insandım. Haliyle çok dalga geçiliyordu bende ama bir yerden sonra aldırmamaya ve hatta ben bile kendimle dalga geçmeye başladım. Evet, garip bir durum :D. Her neyse, ben kendi kilomun bu kadar fazla arttığını görünce cidden kafama TAK etti. Artık kilo vermem gerekiyordu. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan randevu aldım diyet için. Kan alıp değerlerime baktılar. Sonuç;

-İnsülin Direnci.
-Hipo Tiroit.

Tabi benim moral sıfırın altında. Birçok defa kilo vermek için diyetisyene gittim ve aynen senin gibi en fazla 3 hafta yapıyordum ve sonra diyeti sallıyordum. Ama bu sefer kararlıydım yapacaktım. 11 ay içinde her gün (en fazla 1 hafta içinde 1 defa aksamayla) 60 dakika boyunca koşu bandında 6.5 hızında %1.5 eğimle yürüyüş yaptım. Artı diyet, ara öğünlerimi aksatmadım. Uyku düzeni getirdim kendime. Sabah 9'da ayakta, akşam 10'da yatakta oluyordum. Yatmadan önce ya süt içiyordum, ya da bir kase yoğurt yiyordum. Böyle böyle 8 ay içinde 110.9 kilodan -hadi sen ona 111.0 kg. de:D-79.6 kiloya düştüm. Bir yerden sonra insan zaten kendi istiyor spor yapmak ve her spor yaptığında inan kendini daha iyi, daha canlı hissediyorsun. Benim bu yazdıklarımı unutma, hiç bir şey için zamanım yok deme. Her şeyin zamanı var, senin sadece o zamanı kullanmak istemen lazım. Umarım yardımcı olabilirim sana bu konu hakkında. :) Bu arada boyum 1.94 cm.

edit: Yaklaşık 1,5-2 ay önce kan değerlerime baktırmaya gittiğimde, artık hiç bir sorunum yoktu. Şuanda tamamen sağlığı yerinde bir insanım. :)

nowayoutt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.Genel olarak diyet ve spor demişsiniz spora gittiğimde spor hocası uyduruktan bir tane diyet veriyordu(bunu herkese veriyordu) ve uygulamam zordu çünkü saatlerim hiç uymuyordu diyete.Yaşım küçük diye fazlada ilgilenilmiyordu.Yüzmede ilgimi çekiyor fakat vücudum da kilodan dolayı çatlaklar oluştuğu için çekiniyorum yüzmeye birde çıplak yürürken sorun oluyor :D Spor salonunda da pek sıkılmazdım 3 saat civarı dururdum ve sıkılmazdım.Artık SBS den sonra çaresine bakacam görünüş için değil sağlık için gerçekten biraz koşunca nefes nefese kalıyorum merdivenleri 3er 3er çıktıktan sonra eve giriyorum sanki 5kilometre koşmuşum neyse fazla uzatmayayım hepinize tekrardan çok teşekkürler :)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Merhaba abilerim ablalarım benimde artık 3 4 senedir içimde sıkıntı olan bir konuyu itiraf etmek istiyorum.Öncelikle yaşım 14 ve kilom 105 civarı Allah'tan boy 1.78de azcık kurtarıyorum.Ailemde çok kilolusun diyorlar fakat ne yapsam ne etsem olmuyor diyet edeyim diyorum 1 2 gün oluyor sonra tekrar bozuluyor.Spor salonuna sadece 1 ay gidebildim mağlum bu senenin sonunda SBS var ve derslerim aksıyordu.Haziran gibi tekrar spor salonuna gitmeyi düşünüyorum ama o zaman kadar bende bir şeyler yapmak istiyorum.

tsh ina baktirdinmi? genelde kılo problemi olan kısılerde boyle bir problem cıkıyor kardeşim..
şekerden uzak dur..bol yürüyüş yap aksamlari belli saattn sora yemek yiecek yeme meyve yiebilirsin..

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Allah yardımcın olsun diyorum bence kesinlikle bir uzmanla hareket et öncelikle kilo almanın nedenini söylesin sana sonra zayıflamaya başla kilo vermek gercekten çok sabır ve azim istiyor unutma

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
valla forumda bir çok kişi baya bişey yazmış hiç birini okumadan sana şunu söylüyorum ben bundan 4 sene önceye kadar 113 kiloydum şu an 4 yıldır sadece 73 kiloyum ne amaliyat oldum nede ilaç kullandım nede buna benzer bişey ne kadar yersem yiyeyim 73 ünde üstüne ben istesemde çıkamıyorum allah nasip etti bende çabaladım oldu 05367266950 ara uzun uzun anlatayım belki sana bi faydam olur yada kilolu olan herkez arıyabilir sonuna kadar yardımcı olurum elimden ne geliyosa insandaki kilo problemimi çözümünü bulmam 8 yılımı aldı ama şu unutmamalıki allah nasip etmesse hiç bir şey olmaz

taylankrgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim benimde küçüklüğümden beri hep kilo sorunum oldu. Ama şu an düzende devam ediyor. Her yolu denedim ve sana söyleyebileceğim sadece diet ya da sadece sporla kilo verilmez, daha doğrusu düzenli olarak verilmez. Dietide ağar yapmana gerek yok. Kilo vermek amaçlı yapıyorsan ekmeği keseceksin, tatlıyı keseceksin ve gazlı içecekleri keseceksin. günde en az 5 öğün yiyeceksin. Ama kahvaltıda cornfleks ya da 1 dilim kepekli ekmek eşliğinde istediğin kadar peynir domates v.s kahvaltılık ye. Sonra acıkınca öğlen bir meyveli yoğurt ye, sonra tekrar acıkınca 1 avuc ceviz içi, kuru incir, kuru kayısı karışık ye, sonra akşam 1 tabak yemek, bol su salata falan ye sonra acıkınca meyve ye... Yazın kahvaltıya karpuz peynir ekle v.b Aralarda da hep su iç... İşine yarayacaktır, her gün kafana göre bunların sırası gecikebilir. Böylece detaylı rejim programlarıyla sıkılmamış olursun. Yanında da mutlaka spor yap. Ama salonda ama değil. Yürü, koş, hareket et... Düzenli salonda yaparsan daha kolay verir daha kolay şekillenirsin. Örnek ben bu şekilde bir ayda 13 kilo verdim.

Göreceksin faydalı olacak... Kolay gelsin

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
valla forumda bir çok kişi baya bişey yazmış hiç birini okumadan sana şunu söylüyorum ben bundan 4 sene önceye kadar 113 kiloydum şu an 4 yıldır sadece 73 kiloyum ne amaliyat oldum nede ilaç kullandım nede buna benzer bişey ne kadar yersem yiyeyim 73 ünde üstüne ben istesemde çıkamıyorum allah nasip etti bende çabaladım oldu 05367266950 ara uzun uzun anlatayım belki sana bi faydam olur yada kilolu olan herkez arıyabilir sonuna kadar yardımcı olurum elimden ne geliyosa insandaki kilo problemimi çözümünü bulmam 8 yılımı aldı ama şu unutmamalıki allah nasip etmesse hiç bir şey olmaz
Kardeşim sen bana burdan yardımcı olabilirmisin istersen boyumu kilomu falan özel mesajla atarın yardımcı olursan sevinirim :)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ekmeği kes karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dur, otobüsleri unut bol bol yürüyüş yap, koşuya çık, müziği aç dans et, boksa yazıl yeniden (erkek olsam bende kesinlikle giderdim süper bir spor), birine aşık olmayı dene (ben 3 kilo vermiştim gerçekten işe yarıyor ).