Bir insanı ölecek kadar sevmek de nedir yahu??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Bir insana tapmak,onu ölecek kadar sevmek doğrumu??????? (A)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Aslına bakılırsa ölürcesine sevmek diye birşey yoktur.Ama iyi geçen her günümüzde öyle hissederiz. Kötü gidiyorsada birşeyler öldürmek isteriz. :)
Böyle tuhaf birşey işte sevgi. ^^

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
tapmak yanlışşş sadece yaradana tapılır ama ölümüne sewmek güsel bi duyguu.ölmemek kaydıylaa

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
insanın insana tapması çok yalnış birşey ama sevmek de güzel ölümüne kadar sevmek de de abartıya kaçmayalım "ya benim olursun ya kara toprağın" da demeyelim psikopat lığın alemi yok yani

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
ölümüne sevmek çok büyük bi laftır...
ama birini sevdiğin için ölürsen sevmenin ne anlamı kalıcak ölmüş olucaksın :S
sanırım önemli olan senin için ölecek kadar seveni değil seni severek yaşayabilecek birini bulabilmekte...

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
mavinok.ta dedi ki:
sanırım önemli olan senin için ölecek kadar seveni değil seni severek yaşayabilecek birini bulabilmekte...

kısacası bu devirde senin sevdiğinle değil seni sevenle yaşıyacaksın diyosun doğru diyosun

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Bir insana tapmak kesinlikle sağlıklı bir şey değil! biliyorum :(

ama ölecek kadar sevilebilir bir insan onun gibi olmak onun izlediği yolda olmak için her şey feda edile bilir. ve bu uğurda ölmekte kişiye nasip olabilir.
yeterki insanın seveceği kişi doğru insan olsun

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
ufti dedi ki:
mavinok.ta dedi ki:

kısacası bu devirde senin sevdiğinle değil seni sevenle yaşıyacaksın diyosun doğru diyosun
aynen öyle diorum ;) insan sevdiğiyle değil seçtiğiyle beraberdir... kimsede sevdiğine kavuşamaz sevildiğinle olmak enmantıklısı...

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ne tapın ne, ölecek kadar sevin. Oradaki "Tapınmak" teolojik anlamda değil elbette; umarım herker böyle düşünmüştür. :D

Zamanla kimsenin bulunmaz hint kumaşı olmadığını anlıyorsunuz zaten. Yok anlamıyorsanız alışkanlıkların bütünü olabilir bu. Bu kadar büyütülecek bir tutkuyu sadece Genç Werther'in Acıları adlı eserde görmüştüm; o da beyoğlumuzun hastalıklı ruhu ve psikolojik dengesizliği, arayışlardan bir kaçış olarak sevgisini aşırıya götürmesiyle oluşan bir duyguydu.

Güzel günler dilerim,

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
o kadar güzel anlatmışsın ki. :)

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ölmek dediğin nedir yaa,sokaktaki bi kız tehlikede olsa,onu kurtarmak adına bile ölümü göze alırım
Aşık olursam,onun için deil ölüm, İşkencelere bile katlanırım(Aşık olucam insanı iyi seçerim)

Ayağıma pırangalar taktılar,
Gözlerimi dağladılar yaktılar,
İki koldan bir anlımdan çaktılar,
Çarmıha gerdiler o sensiz 2 gün!

İşte gerçek aşk budur,ama o sana böle aşık olurmu zor

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ufti dedi ki:
mavinok.ta dedi ki:

kendi tarafından bakınca sevenle yaşıyor gibi görünüyorsun ama diğer taraftan biride sevdiğiyle yaşamış oluyor.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sevmek mecburi bir ihtiyaçtır aslında mecbur değilim demeler anlık kaçışlar olabilir belki ama birşeyleri sevmek birisini sevmek mutlaka yapılacak şeyler arasında vardır.
Tapmak saçma insan sevdiği kişiye neden tapsın,Tapmak kelimesini tam manası işe düşünürsek zaten alaka kalmıyor ortada sevgi ile.
Uğruna ölmeye gelince ise,Ayna grubunun bir şarkısı vardı sözlerini Karacaoğlan'ın yazdığı "Ölünce sevemezsem seni" adında.Ölmek sonsuzluğu başlatan bir son bence sonsuz bir yaşama kavuştuğunuz zaman sevecek başka şeyler bulursunuz.Ki sevgi baki değildir gelir belki uzun yıllar kalır ama yinede geçer...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
biraz aptallıktır bence

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sene 2000 de tanıştığım hatunla 2 yıllık birlikteliğimizde ölümüne yeminler ettik..ama beni deli etti..terkettim..aradan 2.5 yıl geçti içimde bi acı hissediyorum ne olduğunu bilmiyorum ama o geldi aklıma..günler geçti dayanamadım aradım 3 günlük evliyim dedi..neden gittin dedi..öyle yürekten sevmişimki içimdeki sıkıntının sebebi buymuş..ben ondan sonra uzun bir süre deprosyondan çıkamadım..kendime geldiğimde yine kimseyi sevemedim..denedim ama olmadı..ama o yeminlerini unutmuş ve yeni bir hayat kurmuş..benimse yıllarım gitti..!

sevmeyin kimseyi ölümüne..! değmez..!

erkek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seçiL dedi ki:

Sadece Allah a tapilir. Tapmak demek ilahlastirmak demektir. Bu kelimenin manasini ögrendiniz. Eger bir daha tapmak kelimesini Allah tan baskasi icin kullanirsaniz imaniniz tehlikeye girer. O anda ölürseniz sonunuzu tahmin edebilirsiniz. Yine de Allah bilir.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
erkek dedi ki:
seçiL dedi ki:

Sadece Allah a tapilir. Tapmak demek ilahlastirmak demektir. Bu kelimenin manasini ögrendiniz. Eger bir daha tapmak kelimesini Allah tan baskasi icin kullanirsaniz imaniniz tehlikeye girer. O anda ölürseniz sonunuzu tahmin edebilirsiniz. Yine de Allah bilir.
+1 katılıyorum ;)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

erkek dedi ki:

Sıradan durumlarda bile tanrıbilimsel açıklamalar ve düzeltmeler yapan dostlarımıza hasta olurum (buradaki hastalık da deyim, yanlış anlamayın). Ama azmi taktir etmemek elde değil; bir deyimi tashih etmek için üye olmuşsunuz. Hoş geldiniz.

Güzel günler dilerim.