Yardım Bir gün önce FPS değerleri iyiyken bu gün bütün oyunlar kasıyor

Eness2626

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba ,
Geçen hafta hayatımda ilk defa güzel bir laptop aldım , 1 haftadır kullanıyordum , performansı gayet iyiydi . LoL de yaklaşık 200 , Valorantta 100-150 arası fps alıyordum . Bu sabah Pc yi açtığımda Valorantta fps 30 larda Lol de ise 40-50 aralığında idi . Durduk yere , bir gecede böyle oldu . Sebebi ne olabilir ? Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim .

*Laptop prize takılı , yalnız eski şarj cihazını kullanıyorum , ama sanırım bunun konuyla bir alakası yok

11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7 @ 2.40GHz 2.42 GHz
16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
64 bit
Intel(R) Iris(R) Xe Graphics

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Sisteminize herhangi bir program veya oyun yüklediniz mi?
Herhangi bir değişiklik falan yaptınız mı?

Grantie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BUNUN İÇİN SANA 3 YÖNTEM VERECEĞİM

1- Masasüstündeki klasör ve kısayol gibi pencereleri azaltabilirsin, hepsini tek bir klasöre toplayabilirsin.
2-Windows+R basarak açılan çalıştır sekmesine "TEMP" yazarak ordaki tüm dosyaları silebilirsin (bilgisayardaki gereksiz dosyalar, korkma)
3-Bu bilgisayar'a sağ tıklayıp özellikler seçtikten sonra sağ veya solda "Gelişmiş Sistem Ayarları" nı göreceksin pencere açıldıktan sonra tam önünde performans kısmı olacak, ayarlar diyeceksin ve en iyi performansa ayarlaycaksın.

Benden bu kadar dostum inşallah yararlı olur senin için. İyi Oyunlar :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Azurite kurabilirisin FPS boost bir programdır

Eness2626

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sisteminize herhangi bir program veya oyun yüklediniz mi?
Herhangi bir değişiklik falan yaptınız mı?
Hayır , herhangi bir şey yüklememiştim , sadece bahsettiğim oyunlar vardı .
Ama sorunu çözdüm . Güncellemeden dolayıymış .
Pc yi ilk aldığımda bir sürü güncelleme vardı , bir kaç tanesi hariç hepsini yapmıştım , o bir kaç tanesi de bağlantı hatası gibi bir şey veriyorlardı . Ses donanımıyla alakalı oldukları için çok önemsemedim ve devam ettim , performansta bir sorun da yoktu , ta ki bu sabaha kadar .

Forumu gereksiz meşgul ettiğim için çok üzgünüm , bir an panikledim sadece .

Son düzenleme:

bogac41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Herkese merhaba ,
Geçen hafta hayatımda ilk defa güzel bir laptop aldım , 1 haftadır kullanıyordum , performansı gayet iyiydi . LoL de yaklaşık 200 , Valorantta 100-150 arası fps alıyordum . Bu sabah Pc yi açtığımda Valorantta fps 30 larda Lol de ise 40-50 aralığında idi . Durduk yere , bir gecede böyle oldu . Sebebi ne olabilir ? Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim .

*Laptop prize takılı , yalnız eski şarj cihazını kullanıyorum , ama sanırım bunun konuyla bir alakası yok

11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7 @ 2.40GHz 2.42 GHz
16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
64 bit
Intel(R) Iris(R) Xe Graphics
Intel(R) Iris(R) Xe Graphics ve bu tarz ekran kartları (Geforce MX230 kullandığım için) çöptür oyunlarda pek performans bekleme