Bir Dosyaya Otomatik Isim Verme

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ben program klasörünün içindeki bir dosyayı program klasöründe bulunan bir klasörün içine kopyalamak istiyorum fakat o klasörde aynı isimde bir dosya varsa bu dosyanın ismine 01 o isimdede varsa 02 o isimdede varsa 03 ( böyle devam etsin ) ekleyerek adlandırsın bunu nasıl yaparım basitçe proje ve kullandığım kod şöyle

bir form oluşturun forma bir textbox1 ve button1 ekleyin exe dosyasının klasörünün içinede dbData isminde bir klasör oluşturun exe dosyasının bulunduğu klasörde Bilgi.ydk isminde bir dosya oluşturun
İşte textbox1'e yazılan yazı neyse Bilgi.ydk dosyası dbData klasörüne bu isimle kopyalansın ama bu isimde dosya varsa isminin sonuna 01 bu isimdede varsa 02 bu isimdede varsa 03 ekleyerek kopyalasın istediğim bu ama mutlaka dosya adı değiştirildiyse son halini bilmek istiyorum yani dosyaadı01.mdb 'mi yoksa dosyaadı02.mdb ' yoksa dosyaadı03.mdb 'mi oldu bu ismi bazı yerlere kadedip kullanıcamda

Kod:
Imports System.IO
  Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim yol1 As String
        Dim yol2 As String
        Dim dosyaadi As String
        dosyaadi = TextBox1.Text
        yol1 = Application.StartupPath & "/Bilgi.ydk"
        yol2 = Application.StartupPath & "\dbData\" + dosyaadi + ".mdb"

Dim fFile As New FileInfo(yol2)
        If Not fFile.Exists Then
            System.IO.File.Copy(yol1, yol2)
        Else
        End If

End Sub

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
vb den anlamıyorum fakat mantığı anlatayım
"do while" döngüsüne sokarsın. önce o dosya var mı diye kontrol edersin, sonra varsa dosyaadi+i yap dersin, sonra döngü dönünce tekrar var mı diye bakar. varsa i yi 1 artırır tekrar döngü döner yine varsa tekrar i yi 1 artırır taki o dosya adı olmayıncaya kadar. mantık bu.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
DirectoryInfo sınıfını kullanarak klasör içindeki dosya adlarını alırsın ve for döngüsüyle kontrol ettirirsin. Kontrol işlemine göre dosyayı kopyalarsın.