Vatansever
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Arkadaşlar ben program klasörünün içindeki bir dosyayı program klasöründe bulunan bir klasörün içine kopyalamak istiyorum fakat o klasörde aynı isimde bir dosya varsa bu dosyanın ismine 01 o isimdede varsa 02 o isimdede varsa 03 ( böyle devam etsin ) ekleyerek adlandırsın bunu nasıl yaparım basitçe proje ve kullandığım kod şöyle
bir form oluşturun forma bir textbox1 ve button1 ekleyin exe dosyasının klasörünün içinede dbData isminde bir klasör oluşturun exe dosyasının bulunduğu klasörde Bilgi.ydk isminde bir dosya oluşturun
İşte textbox1'e yazılan yazı neyse Bilgi.ydk dosyası dbData klasörüne bu isimle kopyalansın ama bu isimde dosya varsa isminin sonuna 01 bu isimdede varsa 02 bu isimdede varsa 03 ekleyerek kopyalasın istediğim bu ama mutlaka dosya adı değiştirildiyse son halini bilmek istiyorum yani dosyaadı01.mdb 'mi yoksa dosyaadı02.mdb ' yoksa dosyaadı03.mdb 'mi oldu bu ismi bazı yerlere kadedip kullanıcamda
bir form oluşturun forma bir textbox1 ve button1 ekleyin exe dosyasının klasörünün içinede dbData isminde bir klasör oluşturun exe dosyasının bulunduğu klasörde Bilgi.ydk isminde bir dosya oluşturun
İşte textbox1'e yazılan yazı neyse Bilgi.ydk dosyası dbData klasörüne bu isimle kopyalansın ama bu isimde dosya varsa isminin sonuna 01 bu isimdede varsa 02 bu isimdede varsa 03 ekleyerek kopyalasın istediğim bu ama mutlaka dosya adı değiştirildiyse son halini bilmek istiyorum yani dosyaadı01.mdb 'mi yoksa dosyaadı02.mdb ' yoksa dosyaadı03.mdb 'mi oldu bu ismi bazı yerlere kadedip kullanıcamda
Kod:
Imports System.IO
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim yol1 As String
Dim yol2 As String
Dim dosyaadi As String
dosyaadi = TextBox1.Text
yol1 = Application.StartupPath & "/Bilgi.ydk"
yol2 = Application.StartupPath & "\dbData\" + dosyaadi + ".mdb"
Dim fFile As New FileInfo(yol2)
If Not fFile.Exists Then
System.IO.File.Copy(yol1, yol2)
Else
End If
End Sub