Bu konuyu okuyanlar

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
1. bölüm
  • Narin: Ben Narin Bulut. Güzelyurtluyum. Beni okulumdan söküp, amcamın oğlu Mustafa Bulut'a eş diye verdiler. Beni korumak için Hatun anam önlerine yattı, yalvardı. "O daha çocuk, bırakın büyüsün" dedi. Canıyla ödedi. Beli kırıldı, sesi kesildi. 482 gün oldu. Günü geceye eklerim, derdimi bulutlara söylerim. Bu rüzgâr yüklü konakta beni bir bulutlar dinler bilirim. Bilirim, cennet de cehennem de burada.
  • Narin: Rabbim. Bu bebeleri koru, daha çocukturlar. Görecek güzel günleri, yiyecek yemişleri vardır. Anaları, babaları, kardeşleri vardır. Dilsiz anamın, benim dualarımı kabul et. Biz sana güveniriz. Bu bastığımız toprak mezarları olmasın, yazıktır. Çok yazık.
  • Narin: Ülkemizin üç yanı denizlerle, bir yanı zalimlerle çevrilmiştir.
  • Narin: Merhametli, şefkatli Rabbim. Üstümüze rahmetini, nurunu yağdırırsın. Toprağın, bulutların sahibi sensin. Bu bebelerin canı sana emanet. Sana teslimiz.
  • Mustafa: Bugün de ölmedin Narin. Yine bana dönüyorsun işte. Ne yağmur, ne fırtına, ne de mayın. Ben senin kaderinim.
  • Mustafa: Sen benim ipeğimsin. Narin. Kim gelirse gelsin bu değişmez. Bunu aklından çıkarma. Şeytan mı var senin kafanin içinde? O uzak tutuyor seni. Tamam, böyle de kabulüm. Narin, beni kabul et artık.
  • Mustafa: Yanayım, kurtulayım diyorsun ha? Olur. O zaman bu aşkın ateşiyle beraber yanarız. Cennete de cehenneme de beraber gideceğiz. Yana yana sevdim ben seni Narin.
  • Narin: Rabbim, sana geliyorum. Ben Narin Bulut. Beni kocam Mustafa Bulut öldürdü.
2. bölüm
  • Narin: Ben Narin Bulut. Güzelyurtluyum. Buradan gayri yer yurt bilmem. Beni okuldan çıkarıp amcamın oğlu Mustafa'ya iki yıl önce verdiler. Yatalak, dili bağlı anam, gariban babam, analığım Fatma ve kardeşim Yusuf'tan başka kimsem yoktur. Kocam Mustafa, ona karılık yapmıyorum diye bana zulmeder. Sabahları yoksulların bebelerini mayından geçirip okula götürür getiririm. Bekler ki mayında patlayıp öleyim. Bilmez ki Rabbim dualarımla korur bizi. İstanbul'dan iyi insanlar geldi. Yeni okul yapacaklar. Mayın korkusu olmadan okula gidecek kızlar, oğlanlar. Geceleri uzundur buranın. Yanmayı, ölmeyi isterim, sabah olmaz. Amcam belediye reisidir. Her sözü emirdir. Mustafa'ya yeni gelin alıyorlar. Ben kurtulurum bu zulümden diye sevinirdim ama olmadı. Nasip değilmiş. Şimdi göğsümde ve kafamda iki kurşun, acım korkum bitti. Rabbim, sana geliyorum. Ben Narin Bulut. Beni kocam Mustafa Bulut öldürdü.
  • Narin: Rabbim, cennetine al beni.
    Serdar: Cenneti göreceksin ama bu dünyada. Söz veriyorum.
3. bölüm
  • Mustafa: Ben Mustafa Bulut. Güzelyurtluyum. Dünya bir yana, bura bir yana. Burada ailem var, atım var, arkadaşlar falan. Bir de Narin var. Kocaman gözleri, ince bilekleri, ipek saçları benim, yalnızca benim olan karım Narin var. Teni bir ateş, dokununca beni yakıyor, kendimden geçiyorum. Vazgeçerim onun için her şeyden. Anamla babam bana yeni eş alıyorlar. Neymiş? Narin'le olmazmış. Bana iyi gelmiyormuş diyorlar. Bilmiyorlar ki bana bu yeryüzünde ondan başka kimse iyi gelmez. Bir de beni sevse, koynumda dursa, bana öyle bakmasa. Kurtulurum sandım tamam dedim. Düğünde gene öyle camın ardından baktı ki, dedim senden kurtuluşum olsun bu kurşun. Asıldım tetiğe, düştü. Tamam dedim, bitti. Yırttın oğlum bu ölümcül sevdadan. Olmadı. Kendimi de vurmak istedim, beceremedim. Mayıncı doktor kurtardı onu. Keşke ikimiz de ölseydik. Keşke. Evde yeni gelin beni bekliyor diye atlarım onun kucağına. Hırpaladım biraz galiba. Askerden gazi dönen kardeşimi aldım kaçtım evden. Narin'e sığınmak için hastaneye geldim ki, doktor ona yakınlaşmış. İşte o an her şey silindi, bir kara perde indi gözüme. Narinim'e dokunmak ha?
29. bölüm (final)
  • Narin: Beklemeyi bilen kan taş olmayı da bilir. Dünyada olmak acıdır öğrendim. Kızıl karanlık, mavi karanlık ve başlangıç. Bir anlamı olmalı bunların. Bırakmaz bizi annemiz ve tanrımız.
 
Üst