biosum çöktü sanırım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dabis19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selamlar öncelikle

yakın zamanda bilgisayarıma android x86 adlı bir işletim sistemi yükledim ve bu işletim sistemi bilgisayari her açtığımda karşıma boot seçeneği çıkarıyordu windowsta mi başlatilsin yoksa androidde mi gibisinden ve geçende windowstayken bu işletim sistemini silmeye karar verdim ve hdd den dosyalarini kaldirdim ( bios boot seçeneklerininde gideceğini ümit ederek) fakat hala bilgisayar yeniden başlarken soruyordu her neyse geçen bilgisayari başlatirken yanlışlıkla androidde başlat dedim bilgisayar siyah ekran oldu ve o gun bu gundur hala siyah ekran

Bios pilini çıkarıp bekleyip geri taktım düzelmedi,

hdd yi çıkardım başlattım, ramleri çıkarttım başlattım hiçbir şekilde biosa ulaşamıyorum millet f1-f12 ye kadar tum tuşları denedim calismiyor

Bios tuşumda çalişmyiyor hiç bir şekilde giremiyorum

Sonrasinda biraz daha araştırma yapip biosumu çöktüğü ve sadece çip programlayici aletlerle yazılarak duzelebileceği kanaatine vardım ve anakartimin çiplerinin bios bin dosyalarini temin ettim ve ch341a programlayici bi cihaz buldum yakin zamanda satin alacagim ve anakartimdaki bios çiplerini yeniden yazicam.

Millet benim burada merak ettiğim bu cihazi satin almadan yapmam gereken bir işlem var mi veya bu cihazi alarak doğru mu yapıyorum ( not cihaz anakartin bios chiplerine uyumlu ) ama sorun cidden benim biosumla mi alakali bu konuyla ilgili yardim edin lutfen.

NOT;

Anakart modelim: Pegatron c15b rev 2.0

bilgisayar modelim : casper nirvana 4210m

bios chip isimleri : (main bios chipi) w25q16dvsıq, (ec bios chipi) w25q32fvsiq

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Arkadaşlar selamlar öncelikle

yakın zamanda bilgisayarıma android x86 adlı bir işletim sistemi yükledim ve bu işletim sistemi bilgisayari her açtığımda karşıma boot seçeneği çıkarıyordu windowsta mi başlatilsin yoksa androidde mi gibisinden ve geçende windowstayken bu işletim sistemini silmeye karar verdim ve hdd den dosyalarini kaldirdim ( bios boot seçeneklerininde gideceğini ümit ederek) fakat hala bilgisayar yeniden başlarken soruyordu her neyse geçen bilgisayari başlatirken yanlışlıkla androidde başlat dedim bilgisayar siyah ekran oldu ve o gun bu gundur hala siyah ekran

Bios pilini çıkarıp bekleyip geri taktım düzelmedi,

hdd yi çıkardım başlattım, ramleri çıkarttım başlattım hiçbir şekilde biosa ulaşamıyorum millet f1-f12 ye kadar tum tuşları denedim calismiyor

Bios tuşumda çalişmyiyor hiç bir şekilde giremiyorum

Sonrasinda biraz daha araştırma yapip biosumu çöktüğü ve sadece çip programlayici aletlerle yazılarak duzelebileceği kanaatine vardım ve anakartimin çiplerinin bios bin dosyalarini temin ettim ve ch341a programlayici bi cihaz buldum yakin zamanda satin alacagim ve anakartimdaki bios çiplerini yeniden yazicam.

Millet benim burada merak ettiğim bu cihazi satin almadan yapmam gereken bir işlem var mi veya bu cihazi alarak doğru mu yapıyorum ( not cihaz anakartin bios chiplerine uyumlu ) ama sorun cidden benim biosumla mi alakali bu konuyla ilgili yardim edin lutfen.

NOT;

Anakart modelim: Pegatron c15b rev 2.0

bilgisayar modelim : casper nirvana 4210m

bios chip isimleri : (main bios chipi) w25q16dvsıq, (ec bios chipi) w25q32fvsiq
Bu çiplerin içinde yazılım varsa değişim yaptıktan sonra çalışması gerekiyor. Ayrıca yanlış yaptığınız bir yer yok gibi gözüküyor. Acaba boot kaynaklı bir sorun mu yaşanıyor? BIOS'dan kaynaklı olduğuna emin misiniz? BIOS sıfırlayıp, HDD çıkardıktan sonra da böyle mi oluyor?

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan cihazi daha almadim sadece danişmak istedim almali miyim diye, sifirlamaktan kastin bios pilini cikarip denemekse yaptim sonuç yok. Sanirim bana eeprom cihazinin yolu gorundu onunlan yeniden yazmaliyim

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Bios'a bir zarar geldiğini düşünmüyorum, şu anda bilgisayarı açtığınızda ne açılıyor?

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu çiplerin içinde yazılım varsa değişim yaptıktan sonra çalışması gerekiyor. Ayrıca yanlış yaptığınız bir yer yok gibi gözüküyor. Acaba boot kaynaklı bir sorun mu yaşanıyor? BIOS'dan kaynaklı olduğuna emin misiniz? BIOS sıfırlayıp, HDD çıkardıktan sonra da böyle mi oluyor?
bu arada sorun zaten boot kaynakli yanliş boot ettigim için boyle oldu yanlişikla android x86 yi bootladim siyah ekranda kaldi ne biosu acabiliyorum ne başka bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios'a bir zarar geldiğini düşünmüyorum, şu anda bilgisayarı açtığınızda ne açılıysi

Bios'a bir zarar geldiğini düşünmüyorum, şu anda bilgisayarı açtığınızda ne açılıyor?
postta belirttigim gibi siyah ekran tamamen aciyorum çalişiyor ama siyay ekran ne biosa ne baska bir yere erişemiyorum biostan başka neresi zarar gormuş olabilir ki yanliş bootladigim icin boyle oldu

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
bu arada sorun zaten boot kaynakli yanliş boot ettigim için boyle oldu yanlişikla android x86 yi bootladim siyah ekranda kaldi ne biosu acabiliyorum ne başka bir şey

postta belirttigim gibi siyah ekran tamamen aciyorum çalişiyor ama siyay ekran ne biosa ne baska bir yere erişemiyorum biostan başka neresi zarar gormuş olabilir ki yanliş bootladigim icin boyle oldu
Aslında yanlış yükleme yüzünden böyle bir sorun olmaması gerekiyor. HDD'yi çıkarıp, denediniz mi?

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında yanlış yükleme yüzünden böyle bir sorun olmaması gerekiyor. HDD'yi çıkarıp, denediniz mi?
denedim siyah ekran eskiden bilgisayari açarken hdd işigi surekli yanardi şimdi hdd işigi yaniyor sonrasinda sonuyor

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Android'i sildikten sonra GRUB'u silmeyi unutmuşsunuz.

denedim siyah ekran eskiden bilgisayari açarken hdd işigi surekli yanardi şimdi hdd işigi yaniyor sonrasinda sonuyor
Bilgisayarı yeniden başlattığınızda karşınıza ne çıkıyor?

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tecrubesizlik, unutmuşsunuz degiil silmedim. Hdd nin ona ayirdigim kismini silmiştim onu kaldirsam calisir mi ki ? ayrica çalişsa hdd yi cikardigimda bios acilmaz miydi

Bilgisayarı yeniden başlattığınızda karşınıza ne çıkıyor?
hiç bir şey çikmiyor siyah ekran. Ben bu grub u hdd yi başka bir bilgisayara baglayip silme şansim var midir ve silersem duzelir mi ?

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
tecrubesizlik, unutmuşsunuz degiil silmedim. Hdd nin ona ayirdigim kismini silmiştim onu kaldirsam calisir mi ki ? ayrica çalişsa hdd yi cikardigimda bios acilmaz miydi
Aslında herhangi bir kurtarma ekranı almanız gerekirdi GRUB'u unutunca ama biraz tuhaf, HDD'yi sökünce tam olarak ne oluyor?

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
aynen

hocam farkli bir kişi şoyle bi oneride bulundu harddiskine yeni windows kur çalişir diye denemeli miyim
Bilgisayarı USB bellekten önyükleyebiliyor musunuz şu anda?

dabis19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu bios ekrani gelmedigi icin denenedim hocam deneyecegim bugun

hocam aklima şoyle bir şey geldi hdd yi farkli bilgisayara baglasam ve o hdd yi secip cmd deb grub u silsem ne olur ?

şimdi denedim bilgisayarin usb girişleri falanda çalişmiyor direkt biostan bu sanirim başka aciklamasi olamaz

Son düzenleme: