Biostar'ın X38 Yonga Setli Yeni Canavarı: TX38-A7 Deluxe

Bu konuyu okuyanlar

alperveli

Müdavim
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
38
newsbiostartx38a7dfullgh3.jpg


Intel'in 3 serisi yonga seti ailesinin yeni amiral gemisi olması beklenen X38 yonga setinin resmen anons edilmesine artık sayılı günler kaldı. Büyük bir ihtimalle ilk olarak Gigabyte 14 Eylül itibariyle X38-DQ6 modelini kullanıcıların beğenisine sunmuş olacak. Fakat X38 yonga setli ilk anakartların fiyatlarının el yakması da kuvvetle muhtemel. Bu noktada son dönemde hazırladığı yeni anakartları ile kalite çıtasını yükselttiğinin ilk sinyallerin veren Biostar, güçlü özellikler ile donattığı X38 temelli yeni anakartı TX38-A7 Deluxe'ü her ne kadar rakam vermese bile rakip modellere göre daha uygun bir fiyat ile piyasaya süreceğini ifade ediyor.

Öncelikle X38 yonga setinin özellikerini hatırlamakta fayda var. Intel'in an itibariyle satılmakta olan güncel tüm işlemcileri ile uyumlu olacak X38 yonga seti ayrıca 45m üretim teknolojisine sahip olacak Penryn işlemcilerine de tam destek verecek. X38 yonga setinin dikkat çekmesi muhtemel bir diğer özelliği ise PCIe 2.0 desteği olacak. Aynı slot üzerinden çok daha yüksek enerji ve bant genişliği sağlayacak olan PCIe 2.0 spesifikasyonu son derece önemli zira AMD ve Nvidia yeni nesil ekran kartlarını PCIe 2.0 uyumlu hazırlayaclar. (Not: PCIe 2.0 spesifikasyonu PCIe 1.1 ile uyumlu ancak PCIe 1.0/1.0a ile uyumsuz olacak.)

X38 yonga seti ayrıca gerçek anlamda 2x 16X Crossfire desteği ile gelecek. Tabi Crossfire desteğinin yanı sıra SLI desteği de söz konusu olabilir. Zira kulislerde Intel'in Nvidia'dan SLI lisansı aldığına yönelik ciddi dedikodular da dolaşmakta. Fakat şu noktada SLI desteğinin hala muallak olduğunu bilmekte fayda var. Ayrıca Intel X38 yonga setini Nvidia'nın EPP teknolojisine benzer özel bir bellek teknolojisi ile destekliyor. Üstelik firma bu teknolojisinin gelişimi sırasında OCZ gibi bellek dünyasının lider isimleri ile de işbirliğine gitti.

newsbiostartx38a7d2fullno2.jpg


Gelelim Biostar'ın yeni anakartı TX38-A7 Deluxe'e. Son dönemde hazırladığı yeni nesil anakartları ile Biostar gerçekten de ilgiyi üzerine çekmeye başladı. Firmanın X38 temelli yeni anakartı TX38-A7 Deluxe de yine meraklı ve dikkatli gözlerden kaçmayacak gibi gözüküyor. Zira bunun özellikle altı çizilmesi gereken bir sebebi var. Foxconn daha iddialı anakart üretimine yönelik DFI'dan mühendis transfer etmesi gibi Biostar'ın son dönemde hazırladığı ve gelecekte hazırlayacağı anakartlarda eski Abit çalışanlarının katkısı baya büyük olacak.

Öncelik anakartın üzerinde pasif soğutma kullanıldığını belirtelim. Tabi bu soğutma benzerlerinden biraz farklı ve özellikle DFI'ın geçtiğimiz aylarda hazırladığı P35 yonga setli LanParty modeline benziyor. Zira soğutma ünitesinin ek bir parçası kasa dışında yer alacak bir şekilde tasarlanmış. Renkli bir tasarıma sahip olan anakart komponent düzeni ile de olumlu sinyaller veriyor. Katı kapasitör kullanımı ile dayanıklılık konusunda da iddialı olduğunun mesajlarını veren Biostar'ın yeni anakartı üzerinde 3 adet PCIe slotu yer alıyor. Bunlardan ikisi SLI veya CF için kullanılabilirken 3. slot için fizik kartı kullanımı uzun süredir gündemde olmasına rağmen ortada boyle bir kart şu an için bulunmuyor.

Biostar eski Abit mühendislerini de kadrosuna katması ile hazırladığı X38 temelli yeni anakartı TX38-A7 Deluxe ile son derece iddialı. Firma hem performans hemde fiyat anlamında X38 segmentinde yer alan en iyi anakartlardan birini hazırladığını iddia ediyor.


KAYNAK
 
Üst