BIOS Sorunu

melihenes34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dün gece BIOS'da BIOS speed diye birşey buldum onu on yaptım artık BIOS giremiyorum direk windows ekranı geliyor boot ekranı felan hiç bir şey gelmiyor bunu nasıl çözebilirim ?:crying:

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Anakart üzerinde bir pil vardır (fotodaki örnek olup her anakartta farklı bölgede olabilir). Sistem kapalıyken (-garanti olsun- tüm bağlantıları kasadan çıkardıktan sonra) bu pili ince bir tornavida yardımı ile -kenarındaki tırnağa hafifçe basarak- çıkart (ama çıkarırken dikkatli ol ne pil ne de tornavida anakart üzerindeki parçalara değmesin kısa devre yapmasın)
Bir süre bekle -bu pil BIOS'u da beslediğinden- enerji kesilince BIOS da fabrika ayarlarına dönecektir. Sonra pili geri tak ve çalıştır. Bir de bunu dene işe yarayabilir.

4A90A7B8FADD41B286564ABEEB1DC958.jpg

altacbori

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açma düğmesine basıp f8 yağmuruna tut. olmadı f11, f1, f12...

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşım sistemini kapat kasa güç güç girişini çek bios pilini çıkart ve kasanın açma düğmesine bas fanların hafifce dönecektir bikaç defa daha bas güç düğmesine ve bios pili yaklaşık 5 dakika dışarda bırak daha sonra tekrar yerine tak ve çalıştır bilgisayarı düzelmesi gerekir.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bios jumperından bios'u resetle bence.
İkinci yol da gücü tamamen kes, açma düğmesine bas bir kaç defa, içinde kalan elektrik varsa gitsin. 5 dakika kadar bekle gücü tak aç ve bios'a girmeyi dene. Gücü kestikten sonra girebiliyor.