Bios sorunu..?

Reaksiyon puanı
31
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var yardımlarınızı bekliyorum.

Dün bios güncellemesi yaptım işe yaraması gerekirken daha kötü oldu pc kısa araklıklarla donuyor her yeniden başlatmada biosu f2'ye basarak tekrar optimize etmem gerekiyor eski bios'a nasıl geri dönebilirim yedeği bende'de yoktu.

Uyguladığım işlemler.
*Jumper yaptım fakat işe yaramadı
*Bios pilini çıkartıp taktım oda işe yaramadı

Dos ortamında eski bios'u geri getirme imkanı varmı..?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Anakartın marka ve modeli nedir

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Anakart modelinin sitesinde (mutlaka vardır) veya anakart ile gelen cd'nin içinde eski sürüm olabilir.Kontrol et istersen.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ben de MSI g41m-943 combo verdı yeni bios sürümü yayınlandı yükleyim dedim bilgisayar kas ma ve donma oldu ayını senin problemin gibi bende bir önce ki bios sürümüne geri döndüm ve sorun orta kalktı anakartın modelini yazarsan sana yardımcı olabilir ve ya anakartın web sitesinde bir eski sürümü indir ankart ve bios özeliğinden usb ile boot üzerinde bios yükleme si var tekrar eski sürümü indir yükle

tek yapman gereken anakarıtn modelini bize vermen

bu site gereken yardımı alabilirsin

http://www.biosflash.com/e/bios-boot-usb-stick.htm

Reaksiyon puanı
31
Anakartın marka ve modeli nedir

ben de MSI g41m-943 combo verdı yeni bios sürümü yayınlandı yükleyim dedim bilgisayar kas ma ve donma oldu ayını senin problemin gibi bende bir önce ki bios sürümüne geri döndüm ve sorun orta kalktı anakartın modelini yazarsan sana yardımcı olabilir ve ya anakartın web sitesinde bir eski sürümü indir ankart ve bios özeliğinden usb ile boot üzerinde bios yükleme si var tekrar eski sürümü indir yükle

tek yapman gereken anakarıtn modelini bize vermen

bu site gereken yardımı alabilirsin

http://www.biosflash.com/e/bios-boot-usb-stick.htm
Anakart MSI P4M900/M900M2-L hocam umarım işe yarar

Anakart modelinin sitesinde (mutlaka vardır) veya anakart ile gelen cd'nin içinde eski sürüm olabilir.Kontrol et istersen.
Malesef cd lerde bios uptade var.

Reaksiyon puanı
31
Yaklaşık 2 saatin ardından sorunu çözdüm arkadaşlar saolun usb'den m-dos başlangıç disteki oluşturdum güncel biosu indirip içine attım dos yardımıyla baştan tekrar yükledi mause felan çalışmıyordu şimdi herşey yolunda.:)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Reaksiyon puanı
31
anakart modelinde direk usb den geri yükleme özeliği yok M-FLASH desteği yani yapman gereken sadece dos ortamında yüklemen bir eski bios msi sitesinden indir burdan http://www.msi.com/product/mb/P4M900M2-L.html#/?div=BIOS AFUDOS İLE BİOS GÜNCELEME YAPMAN LAZIM indirdiğim eski bios sürümün rar dosyanın icinde hem bios eski versionu hemde afudos var aşağıdaki link de talimatları takip edersen bunu başara bilirsin

http://www.cizgi-tagem.org/e-kutuphane/topic.aspx?id=56
Hallettim hocam çok saol ilk verdiğin linkteki hp usb programı çok işime yaradı :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sorunu çözdüm arkadaşlar saolun usb'den m-dos başlangıç disteki oluşturdum güncel biosu indirip içine attım dos yardımıyla baştan tekrar yükledi mause felan çalışmıyordu şimdi herşey yolunda.:)

sen cevap verdiğinden beri sana hem şimdi yazdığım yöntemi hemde senin kini yazmaya calıştım ama SDN bir sorun var galiba mesaj bölümene yazdıkdan sonra kaydet basıyorum siteden atıyordu beni inan bir bucuk saatır yazmaya calışıyordum bir türlü mesaj yayınlamıyor sdn hata veriyordu sorunu cözdüğüne sevindim

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
geçmiş olsun [MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION] :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ARKADAŞLAR MERHABA benim LG 130 netbookum açılmıyor ve şu yazı çıkıyor : Realtek PCI Express Fast Ethernet Controller Series v1.17

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar merhaba benm exper laptopum kapandı acılınca f2 tusuna basın yazıyor sonrada lutfen bekleyın dıyor ama bi sonuç vermıyor ne yapmam gerek ?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaslar merhaba benm exper laptopum kapandı acılınca f2 tusuna basın yazıyor sonrada lutfen bekleyın dıyor ama bi sonuç vermıyor ne yapmam gerek ?
Önemli dosyalarınız yoksa CD ile işletim sistemini yeniden yuklemeyı deneyın (format)