Soru Bios sıfırlanması

Kaiross

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba
Yaklaşık 2-3 gün önce bilgisayarımdan oyuna girdim ekran dondu ve bende bilgisayarı kapattım ertesi günü açmaya çalıştığım da kasa normal bir şekilde çalışıyor gibiydi ama ekrana hiçbir görüntü gelmiyordu sorunu biraz araştırırken kasamda bios pili olduğunu ve onu çıkarıp 10-15 dakka sonra tekrar takarsam düzelme ihtimali olduğunu öğrendim ama bu işlem biosu sıfırlarmış.
Şimdi benim bios ayarlarım sıfırlanırsa ne olur herhangi bişey yapmam gerekir mi ? ( Kurulum vs.)
Bios sıfırlanınca bilgisayarımda ki bilgilerim silinir mi ?

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
Öncelikle herkese merhaba
Yaklaşık 2-3 gün önce bilgisayarımdan oyuna girdim ekran dondu ve bende bilgisayarı kapattım ertesi günü açmaya çalıştığım da kasa normal bir şekilde çalışıyor gibiydi ama ekrana hiçbir görüntü gelmiyordu sorunu biraz araştırırken kasamda bios pili olduğunu ve onu çıkarıp 10-15 dakka sonra tekrar takarsam düzelme ihtimali olduğunu öğrendim ama bu işlem biosu sıfırlarmış.
Şimdi benim bios ayarlarım sıfırlanırsa ne olur herhangi bişey yapmam gerekir mi ? ( Kurulum vs.)
Bios sıfırlanınca bilgisayarımda ki bilgilerim silinir mi ?
BIOS ayarları ile Windows'un silinmesinin bir ilgisi yok, yine Windows açılır. Ama tarih/saat sıfırlanabilir.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
Anladım efendim bilgi için teşekkür ederim peki ya sorunum için ekstra önerebileceğiniz bir çözüm varmıdır acaba ?
Sizin sorununuz ya ekran kartından ya da güç kaynağındandır diye düşünüyorum. Ekran kartını çıkartıp işlemciden görüntü almayı dener misiniz?

Kaiross

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki slotu da deneyin. Ayrıca buzzer bulmanız gerekiyor bir yerden. Hata kodunu çıkardığı sesten anlarız.
Daha önce bi sesler duymuştum içinden ama dikkate almamıştım üstünde buzzer var sanırım uzunluğunu kısalığınımı tarif etmem gerek size ?