Bios Güncelledim boot Manager geliyor

burakbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Laptopumu windows üzerinden bios güncellemesi yapmak istedim sonrasında inen exe dosyasını çalıştırdım ve makine yeniden başladı update etmeye başladı ve bitti sonra yeniden başladığında şöyle bir hata mesajı aldım.

Mavi bir kare kutunun içinde "Default Boot Device missing or boot failed. İnsert Recovery Media and Hit any key Then Select'Boot Manager ' to Choose a new bot device or to boot recovery media" Yazısı çıkıyor secenekler de sadece "OK" var entere basıyorum bot manager geliyor boot option menu kısmı boşboş seçebileceğim hiç bir şey yok enter diyince de hiç bir şey yapmıyor. ESC bastım No bootable device Please restart system yazısı çıkıyor. arkadaşlar yardım edin çok çaresiz kaldım şimdiden çok sağ olu.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Bios ayarlarına girip varsayılan(default) bios ayarlarını geri getirin. Bios ayarlarında varsayılan başlatma(boot) aygıtını da hdd(veya ssd) olarak seçin.
Eğer uefi bios varsa sanki cd veya usb'den başlatırken olduğu gibi boot ekranını getirin, oradan da hdd(veya ssd) seçeneğini seçip açmayı deneyebilirsiniz.

burakbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios ayarlarına girip varsayılan(default) bios ayarlarını geri getirin. Bios ayarlarında varsayılan başlatma(boot) aygıtını da hdd(veya ssd) olarak seçin.
Eğer uefi bios varsa sanki cd veya usb'den başlatırken olduğu gibi boot ekranını getirin, oradan da hdd(veya ssd) seçeneğini seçip açmayı deneyebilirsiniz.
Bios'a giremiyorum tuşlarına basıyorum ama sürekli olarak o anlattığım mavi kutu içerindeki hata kısmı geliyor kapatıyorum açılırken hemen f2 yapıyorum marka resmi yazısı geliyor gidiyor bios gelecek derken yine o hata mesajı geliyor

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Bios'a giremiyorum tuşlarına basıyorum ama sürekli olarak o anlattığım mavi kutu içerindeki hata kısmı geliyor kapatıyorum açılırken hemen f2 yapıyorum marka resmi yazısı geliyor gidiyor bios gelecek derken yine o hata mesajı geliyor
Bilgisayarınız hangi marka ? Bios boot veya bios ayar tuşu f2 mi, f2'ye boot veya ayar gelene kadar ısrarla mı basıyorsunuz yoksa bir kere basıp bırakıyor musunuz ?

burakbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Parcard Bell easynote Te69hw bilgisayarın açma düğmesine bastığım an sürekli olarak F2 tuşuna basıyorum taki o hata çıkana kadar

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Parcard Bell easynote Te69hw bilgisayarın açma düğmesine bastığım an sürekli olarak F2 tuşuna basıyorum taki o hata çıkana kadar
Klavye tuşları haricinde recovery düğmesi var mı bilgisayarda onu araştırın. Eğer yoksa benim aklıma gelen başka bir çözüm yok, biosa bile girilmeyen bir bilgisayara müdahale edemeyiz, en iyisi teknik servise ulaşmak.

burakbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klavye tuşları haricinde recovery düğmesi var mı bilgisayarda onu araştırın. Eğer yoksa benim aklıma gelen başka bir çözüm yok, biosa bile girilmeyen bir bilgisayara müdahale edemeyiz, en iyisi teknik servise ulaşmak.
Üzerinde öyle bir tuşa rastlamadım. Servise götürmeden halledebilirsem çok iyi olur yaa yardımların için çok sağ ol bu saatte bana vakit ayırdın gerçekten çok sağ ol.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Üzerinde öyle bir tuşa rastlamadım. Servise götürmeden halledebilirsem çok iyi olur yaa yardımların için çok sağ ol bu saatte bana vakit ayırdın gerçekten çok sağ ol.
Yardım edemedim ki, bazı bilgisayarların sağ veya sol tarafında iğneyle basılabilen kurtarma(recovery) tuşları olur. Sanırım sizde o da yok, bios pilini çıkarıp takın eğer bu işlerden anlıyorsanız düşük bir ihtimâl işe yarayabilir. Kurtarma dvdleri varsa onları takıp hiçbir şeye basmadan kendi kendine yürütülme şansını deneyebilirsiniz. Windows veya linux dvdsi varsa onu takıp otomatik olarak oradan boot etme şansını deneyebilirsiniz.
Bir de usb üzerinden dos çalıştırma diye bir şey varmış şimdi sizin sorununuza çözüm ararken gördüm, bunu daha önce hiç duymamıştım siz araştırabilirsiniz.
Umarım düzelir.

burakbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardım edemedim ki, bazı bilgisayarların sağ veya sol tarafında iğneyle basılabilen kurtarma(recovery) tuşları olur. Sanırım sizde o da yok, bios pilini çıkarıp takın eğer bu işlerden anlıyorsanız düşük bir ihtimâl işe yarayabilir. Kurtarma dvdleri varsa onları takıp hiçbir şeye basmadan kendi kendine yürütülme şansını deneyebilirsiniz. Windows veya linux dvdsi varsa onu takıp otomatik olarak oradan boot etme şansını deneyebilirsiniz.
Bir de usb üzerinden dos çalıştırma diye bir şey varmış şimdi sizin sorununuza çözüm ararken gördüm, bunu daha önce hiç duymamıştım siz araştırabilirsiniz.
Umarım düzelir.
Olsun vaktinizi ayırmanız bile yetti. Tamamdır bu dediklerinizi uygulayacağım az çok anlarım bu işlerden yeter ki bir çözümü olsun vakit ayırdığınız ve yardım ettiğiniz çok çok sağ olun umarım düzelir.

burakbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazdığınız tüm yöntemleri denedim hiç bir şey değişmedi. Usb boot edip açmak istiyorum ama boot managerda gözükmüyor bile pili altlı üstlü 2 adet metal tutuyor muhtemelen enerjiyi o metaller alıyor o metalleri ayırmak istedim ama bildiğin yapışmıştı sırf uğraşmaktan lehimi söküldü tekrar lehimlemek zorunda kaldım. Tam çıkartamadığım için olmadı sanırım lehim çıkınca belki pili çıkarmış gibi olur diye düşündüm ama olmamış aynen devam herşey

Son düzenleme: