Bios Ekranım %%%%% Olarak Göstermekte

makyouran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar samsung laptopum w10 olduğu için çok yavaştı ssd de yok maalesef sanırım o yüzden. w7 çevirmek istediğimde biosun bozuk olduğunu farkettim c klasörü üzerinden format denediğimde windows çöktü. Tabi flash'a w7 format isosu ayarladım ama bios bu şekilde gözüktüğü için işlem yapamıyorum yardım edebilecek bir dostumuz var mı ?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-05-07 at 19.17.32.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-07 at 19.17.32.jpeg
    67.3 KB · Görüntüleme: 72

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928
Arkadaşlar samsung laptopum w10 olduğu için çok yavaştı ssd de yok maalesef sanırım o yüzden. w7 çevirmek istediğimde biosun bozuk olduğunu farkettim c klasörü üzerinden format denediğimde windows çöktü. Tabi flash'a w7 format isosu ayarladım ama bios bu şekilde gözüktüğü için işlem yapamıyorum yardım edebilecek bir dostumuz var mı ?

Eğer cihazın boot etmesinde bir sorun yoksa bu bilgisayardaki HDD'yi alıp, başka bir benzer sisteme takıp o sistemde HDD'ye Windows kurarsanız ve HDD'yi geri bu sisteme takarsanız cihaz çalışacaktır.

Ayriyetten tamircilerde bu laptopun BIOS çipini değiştirtebilirsiniz.

makyouran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer cihazın boot etmesinde bir sorun yoksa bu bilgisayardaki HDD'yi alıp, başka bir benzer sisteme takıp o sistemde HDD'ye Windows kurarsanız ve HDD'yi geri bu sisteme takarsanız cihaz çalışacaktır.

Ayriyetten tamircilerde bu laptopun BIOS çipini değiştirtebilirsiniz.
kısaca bu halde bir çözüm üretemem değil mi ekstra bi cihaz ile formatlayıp tekrar takmak en mantıklı cevap ?