BİOS DAN ANLAYANLAR

ErkanCoşkun1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba BİOS u güncellemek istiyorum aldıgım bazı hatalardan dolayı
Ekran çözünürlüğünü çektiğim resimde W2243 geldi önceden başka bir kelime vardı kardeşim kurcalarken burayı silmiş ve o zamandan berli aralıklı olarak mavi ekran veriyor,ama oyun oynarken pc kapanıyor F3 diye bişey istiyor ve bunun nedeni nedir arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.
Windows 7 Ultimate 32 bit-PRO2000 Bilgisayar

Ekli dosyalar

• ssq.PNG
    ssq.PNG
    3 KB · Görüntüleme: 499
  • qq.PNG
    qq.PNG
    61.3 KB · Görüntüleme: 566
  • ss.jpg
    ss.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 526
Son düzenleme:

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
ss.jpg'nin ilk satırından anladığım kadarıyla kapatma devre dışı bırakıldı tarzında bir şeyler söylüyor iyisimi sen driver'ı yeniden yükle.:confused::)

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Merhaba BİOS u güncellemek istiyorum aldıgım bazı hatalardan dolayı
Ekran çözünürlüğünü çektiğim resimde W2243 geldi önceden başka bir kelime vardı kardeşim kurcalarken burayı silmiş ve o zamandan berli aralıklı olarak mavi ekran veriyor,ama oyun oynarken pc kapanıyor F3 diye bişey istiyor ve bunun nedeni nedir arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.
Windows 7 Ultimate 32 bit-PRO2000 Bilgisayar

Öncelikle aldığınız hataların Biosla çok ilgisi alakası yok. Daha çok Driver problemi veya fiziksel bir problem gibi duruyor.

Windowsunuzu güncel temiz bir DVD veya USB ile yeniden kurmanızı tavsiye ederim. Eğer yine durduk yere kapanmalar devam ederse bu sefer kasanın içini açıp veya açtırıp fanların çalışmasını kontrol etmenizi, aynı zamanda işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da takip etmenizi tavsiye ederim.
Oyun oynarken kapanması bilgisayarınızın içindeki fanlardan birinin (ekran kartı veya chipset) düzgün çalışmamasından olabilir yani işlemci, ekran kartı veya anakart chipsetinin aşırı ısınmasından da kaynaklanabilir.

Not: Bios güncellemek her sorunu çözmez, BIOS un görevi bilgisayarın ilk açılını yapıp sonrasında görevi İşletim sistemine (windows a) devretmektir. Windowsun çakılmasında hata ekranında ACPI, APM, IRQ xxx hatası gibi ifadelere rastlarsanız o zaman Biostan şüphelenmeniz gerekir. Günümüz bilgisayarlarında BIOS problemi pek kalmadı.

ErkanCoşkun1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nerden öğrenebilirim driver ımı

Ekli dosyalar

• y.PNG
    y.PNG
    31.9 KB · Görüntüleme: 610

ErkanCoşkun1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kısımda daha önceden Realtek devamını bilmiyorum öyle bişey yazıyodu

Ekli dosyalar

• qq.PNG
    qq.PNG
    61.3 KB · Görüntüleme: 415

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Attempt ile başlayan satıra dikkat et orada driver falan bir şeyler diyor.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Önceki konunda cevap verdim.