Bimeks, Darty'yi satın aldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Türkiye'deki yabancı elektronik perakende zincirinden biri daha yerli rakipleri tarafından satın alındı. Fransız elektronik devi Darty'nin Türkiye'deki 28 mağazası Bimeks'e devredildi.

22575492.jpg

Reuters'ta yer alan habere göre Darty, Türkiye'deki faaliyetlerinin Bimeks'e satışı için anlaşma yaptı. Buna göre Türkiye genelindeki 28 mağaza Bimeks'e devredilecek.
Öte yandan hurriyet.com.tr'nin ulaştığı Bimeks yetkilileri, satın alma haberini doğrulayarak, 'Anlaşmayı dün yurtdışında imzaladık. Ayrıntılı açıklamayı gün içerisinde yapacağız" dediler.

Bimeks, geçtiğimiz günlerde de Electro World'ün tüm mağazalarını devralmıştı. Geçtiğimiz yıllarda da Teknosa Dünya elektronik devi Best Buy'ın türkiye'deki operasyonlarını satın almıştı.

SADECE MEDIA MARKT KALDI

Yabancı teknoloji perakende zincirleri Türkiye’den çıkmaya devam ediyor. Yabancı teknoloji marketler arasında Türkiye pazarına ilk giren zincir Darty olmuştu. Darty’i ABD’li Best Buy, Alman MediaMarkt, Saturn, İngiliz Electro World, ve Alman EP Center takip etti.

Türkiye’den ilk çıkan yabancı elektronik zinciri EP Center oldu. Ardından pazarı bırakan diğer bir yabancı oyuncu ise Best Buy olmuştu. Son olarak Bimeks, İngiliz Electro World’ü satın alarak bir yabancının daha çıkmasını sağladı. Media Saturn grubu ise Saturn mağazalarını Media Markt bünyesine alarak Türkiye’deki operasyonlarına devam etme kararı aldı. Böylece Türkiye’deki elektronik zincir mağazaları arasında sadece Media Markt kalmış oluyor.

Hürriyet

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bimeks'in arkasında nasıl bir dev varki bu kadar kolay satın alma yapabiliyor ?!!?!?

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Biride çıkıp bimeks'i satın alsa komple kurtulsak :))

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kazık atamadılar :) hangi ürünü almak istesem piyasanın üstünde fiyatlardan satıyorlar.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
haklısında bundan sonra rakipleride kalmadı media marktan başka sanırım önüne geleni kaz gibi yolarlar artık allah kimseyi düşürmesin

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Vatan, Gold, Teknosa karşısında Bimeks kafasına göre fiyat koyamaz rahat olun. Bimeks'e zaten hiç bulaşmayın. Adamlar G2 16GB versiyonu 1814lira gösterip 1500'e indirdik diye kandırmaya çalışıyorlar. 32'lik bile ilk olarak 1799TL'den giriş yaptı.

gebu2u7e.jpg

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hangisinde bu dediğin indirim yalanı yok ki? Bak teknosaya, vatana, media markt a... hangisinde yok? Ben milletin bu yalanlara dur diyebilmesi için 3 hafta boyunca teknoloji marketlerinden (hafta sonu da dahil) alış veriş yapmamasını bekliyorum. Bak bakalım nası adam gibi indirime geçiyorlar. Hafta içi millet yolunacak kaz mı? kitleyebildiğin fiyattan mal satıyorsun. Benim ki zor bir istek ama isteyenin bir yüzü sonuçta :cool:

dovmee

Super Сasual Dating - Genuine Damsels
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
bu fransızları anlamak güç

eco_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bimeks kadar paracı bir. Mağaza yok. Fiyatları öyle yüksek ki kampanyaları o kadar kandırmaktan başka bir şey yok. Kala kala media marKet ile teknosa kaldı

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Vatan'da bu olay yok. Teknosa'da da. Tamam indirim yalanı var ama ilk fiyatı bu kadar yüksek gösteren yok.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bimeksten bazen ürün alıyorum ama gel gelelim fiyat konusunda tatmin etmiyor herkesin dediği gibi. Umarım bu şekilde büyük bir dev olunca fiyat kırma potansiyeli çok yüksek olur

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Media Markt fiyat bazında biraz daha iyi diğerlerine göre

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Vatan Bilgiayarda da bu indirim yalanı var. Daha Pazar günü yaşadığım olayı anlatayım. Pazar günü Vatan Bilgisayar mağazasına gittim heryerde Tüm Ürünlerde yüzde 30 indirim yazmışlar. İçeri girip sordum tüm ürünlerdemi bu indirim dedim evet dediler telefonlarda dahil dediler. Telefon reyonuna gittim Iphone 5S 16 Gb modeli ne kadar dedim 2.199 TL dediler. İndirimli halimi bu dedim iphone da indirim yok dediler bende ama heryerde tüm ürünlerde yazmışsınız dedim tartıştım müdürü geldi mağazanın bana demesin mi efendim iphone 5s 16 gb normalde 2800 tl civarında indirimle 2199 tl oluyor diye :) ulan dedim Apple Store da bile 2149 tl dedim. Sizin kadar yalancı bir firma görmedim dedim ve çıktım. Bundan sonrada kolay kolay gitmem Vatan Pc ye

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Müdürü halt yemiş. Her üründe %30 indirim yok. Bilinçsiz satıcı ama müşteri de bilinçsiz. Ben yıllardır vatan'dan alışveriş yapıyorum. Nerden baksan 50bin Lirayı geçmiştir. Telefonlarda fiyat koruması var. Bu hep böyledir. Sadece bazı telefonlarda genelde çıkışının üstünden 1-2 ay geçmiş ya da aşırı pahalı cihazlarda indirime gidiyorlar o da sadece hafta sonları. Müdür size 2800 derken büyük ihtimalle Gold modelinden bahsetmiş. Bir çeşit laf oyunu yapmış. Ancak indirim konusunda en iyi firma Vatan'dır. Piyasanın asla üstüne çıkmaz. Ayrıca indirim etiketlerini de hiç kaldırmaz ama indirimi sadece haftasonu uygular. Haftaiçi gidip de indirim görüp indirimsiz aldığınızda çemkirmeyin. Her firmanın kendine göre satış politikası var.

laroz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%40 yükseltip %30 indirim yapiyorlar haklarini yemeyin

thepeacemaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her zaman ki büyük balık küçülen balığı yutuyor. kapitalist piyasada normal işler bunlar. şaşırdım diyemem doğrusu...