Bilmeyen öğrensin!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
...

ataturk.jpg

Bilen vardır, bilmeyen vardır. Bilenler çoktur, bilmeyenler azdır falan filan bunları bilemem. Bilmeyen varsa işte buyursun öğrensin.

Yukarıdaki resimde, Atatürk'ün sol elinde bulunan tesbih sonradan eklenmedir.

Resmin orjinalinde Atatürk'ün işaret parmağı ve orta parmağı arasında bulunan bir sigara vardır.

O sigaranın kaldırılması belki doğru bir şeydir ancak yerine tesbih koyulması çok önemli olmasa da beni her gördüğümde açıkçası biraz rahatsız ediyor. Bunun nedenini pek bilmiyorum belki de yaşadığımız dönemin koşulları doğrultusunda gelişen bir duygudur. Neyse bu takılınacak bir nokta değil. Bilginiz olsun dedim.

...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Ne yalan söyliyim ben bu resmi ilk defa Görüyorum ...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
İletim raporu geldi bile. :)

|
|
v

Haa evet çok büyük başarı yakaladın arkadaşım tebriklerrr :razz:
Ata mın bi fotoğrafını görmedim diye ve bu küçük ayrıntılara dikkat etmeyip te Ata'mın hayat felsefesine ayak uydurmaya çalışan Bi TÜRK genci olarak bu kadar küçük bi ayrıntıyı büyüten siz sevgili vatandaşlarıma gerçekten gözlerim dolu dolu bakıyorum...
Ki siz Ata'mın görüşlerinden ziyade, onu yaşatmaktan ziyade, onu yaşamaktan ziyade kendinize değişik bir yol çizmişsiniz ve o yolda ilerliyorsunuz... Size o yolunuzda başarılar dilerim(Her ne kadar olamayacaksanız da!!!)...

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
iLk defa duydun bunu . TşkléR ..

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu resmin orjinalinide paylaşırmısınız! bizde kendi çapımızda bir araştırma yapalım.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ata mın bi fotoğrafını görmedim diye ve bu küçük ayrıntılara dikkat etmeyip te Ata'mın hayat felsefesine ayak uydurmaya çalışan Bi TÜRK genci olarak bu kadar küçük bi ayrıntıyı büyüten siz sevgili vatandaşlarıma gerçekten gözlerim dolu dolu bakıyorum...
Ki siz Ata'mın görüşlerinden ziyade, onu yaşatmaktan ziyade, onu yaşamaktan ziyade kendinize değişik bir yol çizmişsiniz ve o yolda ilerliyorsunuz... Size o yolunuzda başarılar dilerim(Her ne kadar olamayacaksanız da!!!)...

Bu sadece küçük bir şakaydı. Bu kadar büyütülecek bir şey yok bence. Ben sana ne hakaret ettim ne Atatürk'e bir saygısızlık yaptığını söyledim ne de onun hakkında hiçbir şey bilmediğini iddia ettim. Sadece küçük bir takılmaydı. Çok kötü hissettiysen özür dilerim. Biraz sakin ol, bunlara gerek yok. Öfkeni başka yerlere sakla ya da başka zamana. ;)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bu sadece küçük bir şakaydı. Bu kadar büyütülecek bir şey yok bence. Ben sana ne hakaret ettim ne Atatürk'e bir saygısızlık yaptığını söyledim ne de onun hakkında hiçbir şey bilmediğini iddia ettim. Sadece küçük bir takılmaydı. Çok kötü hissettiysen özür dilerim. Biraz sakin ol, bunlara gerek yok. Öfkeni başka yerlere sakla ya da başka zamana. ;)

asıl sen saygısızlık yaptın Ata mın Fotoğrafıyla oynayarak :angry:
Ben bu resmi ilk defa gördüm ve olamayacağını bildiğim için öyle bi yorum yazdım...
Ama iyi tongaya düşürdün Ya beni Helaal Olsun :icon_::icon_:
Ama bunun sonu yani Ata'mın fotoğrafıyla oynamanın sonucu yargıya kadar gidebilir Demedi deme :angry:
Kim oynadıysa bu fotoğrafla böyle ona da iletirsin artık bu dediklerimi :razz::mrgreen:

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar internette bu konu adına bir takım aramalar sonucunda bulduğunuz bilgiler içerisinde, bazı kişilerin şu şekildeki itirazlarıyla karşılaşacaksınız.

Aşağıdaki resimlerle ilgili şu cümleleri örnek vereyim mesela. [Cümlede ki kusurları düzelterek yazıyorum.]

"Kemal'in elinde normalde tesbih var! Ama bunlar laiklik adına tesbihi de sansürlemişlerdir. Kemal'in şapkası, içkisi sigarası travma yarattı. Travma yaratmayacak bir tesbihi vardı, travma yaratmak isteyenler onu da montajladılar."

ataturkyazi3.jpg
---> Yani bu normalidir diyor.

ataturkitesbihsiz.jpg
--> Bu da laiklik adına yaptıklarımız.

Cümlelerin geçtiği adres --> http://www.gizlibelge.com/mertaydogduyazilari21.html

Şaşırmayın. :)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Lan olum asıl sen saygısızlık yaptın Ata mın Fotoğrafıyla oynayarak :angry:
Ben bu resmi ilk defa gördüm ve olamayacağını bildiğim için öyle bi yorum yazdım...
Ama iyi tongaya düşürdün Ya beni Helaal Olsun :icon_::icon_:
Ama bunun sonu yani Ata'mın fotoğrafıyla oynamanın sonucu yargıya kadar gidebilir Demedi deme :angry:
Kim oynadıysa bu fotoğrafla böyle ona da iletirsin artık bu dediklerimi :razz::mrgreen:

Arkadaşım bu resmi böyle yapan herhangi biri değil, okullarda sınıflarda duvarda asılı olan resim bu yukarda verilen resim, Atatürk'ün elinde tesbih olan yani.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Arkadaşım bu resmi böyle yapan herhangi biri değil. Şu anda okullardaki sınıflarda duvarda asılı olan resim bu yukarda verilen resimdir ve Atatürk'ün elinde tesbih vardır.

E oynamışlar işte sonuçta, demek ki birileri bişeylerin peşinde...
Sözüm sana değil onlara

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar internette bu konu adına bir takım aramalar sonucunda bulduğunuz bilgiler içerisinde, bazı kişilerin şu şekildeki itirazlarıyla karşılaşacaksınız.

Aşağıdaki resimlerle ilgili şu cümleleri örnek vereyim mesela. [Cümlede ki kusurları düzelterek yazıyorum.]

"Kemal'in elinde normalde tesbih var! Ama bunlar laiklik adına tesbihi de sansürlemişlerdir. Kemal'in şapkası, içkisi sigarası travma yarattı. Travma yaratmayacak bir tesbihi vardı, travma yaratmak isteyenler onu da montajladılar."

ataturkyazi3.jpg
---> Yani bu normalidir diyor.

ataturkitesbihsiz.jpg
--> Bu da laiklik adına yaptıklarımız.

Cümlelerin geçtiği adres --> http://www.gizlibelge.com/mertaydogduyazilari21.html

Şaşırmayın. :)

5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (gizlibelge.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 09.05.2008 tarih ve 410.01.02.2008-128359 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(After technical analysis and legal evaluation based on the catalog crimes of the Law no 5651, Administrative measure has been taken for this website (gizlibelge.com) according to decision no 410.01.02.2008-128359 dated 09.05.2008 of "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı") http://www.tib.gov.tr | http://www.guvenliweb.org.tr | http://www.ihbarweb.org.tr

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Resmin orjinali einizde var mı ? Ayrıca herşeyin orjinali güzeldir :/

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Resmin orjinali einizde var mı ? Ayrıca herşeyin orjinali güzeldir :/

Resmin orjinali bende yok dün gece biraz aradım bir on dakika kadar ama bulamadım. Bununla ilgili şeyler bulursanız yazın üşenmeyin lütfen.

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Lan olum asıl sen saygısızlık yaptın Ata mın Fotoğrafıyla oynayarak

Bak arkadaşım, "ağzı olan konuşuyor" deyimini bilir misin?
"lan, olum" gibi basit kelimeleri, -kullanma demiyorum, dikkatini çekerim- Ata kelimesi ile aynı cümlede kullanıyorsun, maşallah, birde nutuk çekiyorsun. Gerisini sen düşün...

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İsteyen istediğini yapmakta serbestir arkadaşlar Atatürk sigara içiyor diye sizde içmek zorunda değilsiniz.

Özgür bir ülkeyiz, bağımsız bir ülkeyiz isteyen istediğini yapmakta serbesttir. Benim düşüncem budur.

carpenokte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İsteyen istediğini yapmakta serbestir arkadaşlar Atatürk sigara içiyor diye sizde içmek zorunda değilsiniz.

Özgür bir ülkeyiz, bağımsız bir ülkeyiz isteyen istediğini yapmakta serbesttir. Benim düşüncem budur.

Bizde düşüncemizi soyleyelim, ne de olsa özgür ülkenin özgür vatandaşlarıyız. Evet, o tesbihin orada, o ellerde olmasına bende şaşırdım. Çok ilginç, Atatürk nasıl olurda eline tesbih alır, yoksa gerici miydi ?? Yoksa onu oraya başka birisi mi monte etti, ( ne yani Atatürk e dinci mi demeye getiriyorsunuz ).

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bizde düşüncemizi soyleyelim, ne de olsa özgür ülkenin özgür vatandaşlarıyız. Evet, o tesbihin orada, o ellerde olmasına bende şaşırdım. Çok ilginç, Atatürk nasıl olurda eline tesbih alır, yoksa gerici miydi ?? Yoksa onu oraya başka birisi mi monte etti, ( ne yani Atatürk e dinci mi demeye getiriyorsunuz ).

Elinde tesbih olan herkes gerici değildir arkadaşım. ;)

Zaten Atatürk'ün eline o resimde tesbih konulması öyle çok aman aman bir konu değil, belki de sigarayı kaldırdıktan sonra elinin şekli itibariyle boş kalmaması gerekir düşüncesiyle yapılmış bir şeydir. Yani nasıl olur, Atatürk eline tesbih alır denilmemesi gerek bence. Tabi herkesin kendi düşüncesi...

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sembolik şeyleri bırakın da Atatürk'ü gerçekten anlamaya çalışın...
Beni görmek demek ille de yüzümü görmek değildir.
Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter.
Mustafa Kemal ATATÜRK

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bir tesbih neden bu kadar rahatsızlık verdi anlamadım hadi onu geçtim tesbih ile gericiliği aynı kefeye koyan zihniyete zaten söylecek söz bulamıyorum. Tesbih manevi değer taşıyan bir nesnedir neden Atamızın elinde durmasından (montaj dahi olsa) bu kadar rahatsız olanlar var? Kendileri ataist olunca zoruna mı gitti bu arkadaşların orası bambaşka bir olay :D

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ortalığı karıştırmak için birebir bu konuyu açan arkadaş.
Önce böyle fitne bir konuyu koy sonra da yorum yapmayın yok işte ben bilgilenin diye söyledim gibi şeyler.

Arkadaşım bu ülkede sağ-solu körükleyecek, bazılarını dinden, bazılarını Atatürkten soğutacak çok olay, çok adam var zaten.
Bari burda böyle konular açarak körüklenmeye müsait olanları kışkırtma oldu mu ?

Yani ben şuan bu konunun sonunda kilit olacağını görebiliyorum.
Sen konuyu açarken bunun böyle olduğunu farketmeliydin.
Boşuna hır, gür yani. Türk türke kızacak sövecek vesaire.

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3

+100000000000
abicim sana tamamen katılıyorum hislerime tercüman oldun

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Atatürk'ün elinde sigara olan her resim montajlanmıştır.

52405.jpg

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bir müslüman olarak atatürkün elinde sigara olması yada tesbih olmaması beni hiç rahatsız etmiyor. herkezin zararı kendinedir. keşke atamız daha az sigara kullansaydıda ondan daha da fazla yararlanabilseydik. tek üzüldüğüm konu bu

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Benim burada size demek istediğim Atatürk'ün elinde tesbih olmasının çok kötü bir şey olduğu değildi. Sadece verdiğim adrese bakacak olursanız, Atatürk'ün yararlı bir tesbihi vardı, bunlar onu da laiklik adına montajladılar gibi cir cümle geçiyor. Ben de sadece bunun böyle olmadığını bildiğimi söyledim. Belki yapılan yanlıştır veya doğrudur, zararlıdır veya yararlıdır onu bilemem. Sadece o linkte o yazıları görünce bilmeyen öğrensin de bunları görüp kanmasın diye bu konuyu açtım.

Bütün mesajları okusaydınız siz de anlardınız ama şimdi kim teker teker uğraşıp okuyacak o mesajları değil mi?