Bill Gates'in Az Bilinenleri

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Eminiz dünyanın en zengin adamlarından biri olan Microsoft'un patronuyla ilgili birçok şey biliyorsunuzdur. Az bilinenleri, merak edilenleri bu yazıda topladık.

Artık dünyanın en zengin ikinci adamı olarak gösterilse de, öyle bir hırsı olmadığını söylediklerinden anlıyoruz. Zaten büyük ihtimalle yardım işlerine şimdiki kadar önem vermeseydi birincilik yine onun elinde olurdu. Kurduğu yardım vakfı çeşitli yerlere şimdiye kadar 13,6 milyar $ bağış yapmış durumda. Sadece 2006'da ise yapılan bağış miktarı 1,56 milyar $'a ulaşıyor. Neyse biz zenginin malı züğürdün çenesini yorar hesabı, paradan bahsetmeyi bırakalım ve bilgilere geçelim.

:: 28 Ekim 1955'te Seattle, Washington'da doğdu.

:: Babası avukatlık, annesi öğretmenlik yapıyordu.

:: 17 yaşında ilk bilgisayar yazılımını okuduğu liseye 4.200 $ karşılığında sattı. Bu bir zaman çizelgesi yazılımıydı.

:: Amerika'nın ÖSS'si diyebileceğimiz SAT testinden 1590 puan aldı. En yüksek puan 1600.

:: Üniversite hocalarına 30 yaşında dolar milyoneri olacağını söyledi. 31 yaşında milyarder oldu.

:: Harvard'da okurken Microsoft'un (o zamanlar adı Micro-Soft) ilk yazılımı olan Altair BASIC'i kodlayanlardan biriydi.

:: Eşi Melinda French ile 1987'de şirketin basın konferansında tanıştı. Melinda o zamanlar Microsoft'ta çalışıyordu. 1994'te evlendiler.

post-59416-1105987532.jpg

Toyluk zamanlarından bir görüntü

:: 2005 yılında İngiltere kraliçesi II. Elizabeth tarafından "Britanya İmparatorluğu Komutan Şövalyesi" unvanı kendisine verildi.

:: Forbes dergisi Mart 2007 sayısı itibariyle on üç yıl üst üste dünyanın en zengini listesinde bir numaradaydı. Net serveti 56 milyar $.

:: Yakın gelecekte Microsoft ile ilişkisini azaltıp kendini hayır işlerine adayacağını açıkladı.

:: 72 sayfalık Codex Leicester adlı Leonardo da Vinci'nin çalışmalarının yer aldığı defterin şu anki sahibi. Bill Gates bu defteri her sene bir şehirde sergilenmeye açtırıyor.

:: Her saniye ortalama 250 $ kazanıyor. Bu da günde 20 milyon $; yılda 7,8 milyar $ demek.

:: Yere 1000 $ düşürse (ki bu banknot genellikle para aktarımında kullanılıyor) eğilip almak için zahmet etmesine gerek yok çünkü o iş için harcayacağı 4 saniyede yeni bir 1000 $ kazanmış olacak.

Bilgi İçin: Bill Gates
Yazar: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Yere 1000 $ düşürse (ki bu banknot genellikle para aktarımında kullanılıyor) eğilip almak için zahmet etmesine gerek yok çünkü o iş için harcayacağı 4 saniyede yeni bir 1000 $ kazanmış olacak

Ohhh be paraya bak biz yerde 1 ytl gördükmü hana para deyip hemen üstüne atlıyoz. :D :D

Hazırladığı için Saner' e burda bizimle paylaştığı içinde Berkin Bozdoğan' a teşekkürler. :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Bill Gates bizi diskoya götür, param yok deme yemezler :D :}

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
:: Üniversite hocalarına 30 yaşında dolar milyoneri olacağını söyledi. 31 yaşında milyarder oldu.

Acep bende şimdiden başlasam bi faydası olurmu :D ;D (: :P (&)

maximuse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Umarım bir gün Türkiye'den de böyle biri çıkar.Ben inanıyorum çıkabileceğine

TozyeT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sürüden ayırmış adam kendini böyle olmuş yoksa bi sade bir mühendis olurdu.

Jemand

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu adamin bu kadar zeki oldugunu bilmiyodum :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
İşte o yüzden Türkiye'de diplomalı çok işsiz mühendis var. Önemli olan sürüden ayrılmak değil sadece. Aynı zamanda kendini küçümsememek. Mesela arkadaşlara işletim sistemi yazarım desem, ahahaha hihihih gibi dalgalara maruz kalmak durumundayım :) Destek sadece "yürü be koçum!" veya "işte Türk'ün gücü!" veya "işte bu!" veya buna benzer boş lafları savurmak da kötü. Destek maddi ve manevi yapılır, lafla değil.

Ayrıca bu adam zeki olabilir, ama akıllı değil. İsteseydi daha da çok kazanırdı.
Ayrıca heryerde yazılmayan bir şey daha söyleyelim; her yıl 20 milyar dolar bağış yapıyor yardım kurumlarına. Böyle iyi bir yanı da var. Ama ben ne yapayım böyle kazanılmış parayı, yardım kurumuna verse ne yazar. Esasen isteseydi daha da çok kazanabilirdi.

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
adam calışmış kazanmış tebrik etmek gerekir helal olsun

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
saniyede 250$ kazanıyor ve bunu Türkiye gibi 60 milyonluk bir ülkenin yarısından fazlası(bılgısayar kullananların) korsan kullandığı halde yapıyor.Yani böyle bir adam böyle bir ürünü Türkiye de ortaya çıkarsaydı kesin batacak açlıktan nefesi kokacak ve 16 yıl üst üste dünyanın en züürt adamı seçilecekti...Türkiye yi kötülemek için soylemıyorum şartlar buna zorluyor ama bunun bilincinde olmak sanırım çok şeyin iyiye gitmesini sağlayabilir.

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Kriptograf dedi ki:
Yani böyle bir adam böyle bir ürünü Türkiye de ortaya çıkarsaydı kesin batacak açlıktan nefesi kokacak ve 16 yıl üst üste dünyanın en züürt adamı seçilecekti...

:D :D koptum okuyunca