Bilinmeyen bilgisayar sorunu

Sjergsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, kullandığım bilgisayar lenovo ideapad y570.Bilgisayarı aldığımdan beri ısınma problemleri yaşıyordum ve oyundaki fpsyi çok etkiliyordu her oyuna 60-70 fpsyle başlıyordum 5-10 dakika ilerleyince 20 ye 30 a düşüyordu.Ondan sonra bilgisayarın içini açıp temizledim biraz da olsa düzelmeye başladı.Sonra tekrar ısınma problemleri başladı ama fps sabit 50-60 tı.En sonunda artık dayanamadım ve bilgisayarı formatladım windows 7 32 bit kurdum driverları falan güncelledim.Şu anda olan sorun ise bilgisayar tamamiyle kasıyor.Yani google chrome da 3-4 sekme açıyorum yanıt vermiyor diyor, masaüstünde dosyalara girmeye çalışıyorum çok yavaş açılıyor, oyuna giriyorum yükleme ekranında kalıyor.Bu sorun bilgisayarı aldığımdan beri vardı ama bu kadar fazla değildi ne oyun oynanıyor ne internette dolaşılıyor söylediğim gibi driverların hepsi güncel soğutucum da var ama ısınma problemleri kasma sorunları hala devam ediyor.Son bir şey daha gözüme takıldı bilgisayarım özelliklere girince kullanılabilir ram 2,95 gb yazıyor oysa ki benim ramlerim 16 gb bunu nasıl arttırabilirim performans sorunları bundan kaynaklanabilir mi ?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
64 bit işletim sistemi kurmalısın.

Sjergsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 bit işletim sistemi kurmalısın.

İlk önce cevabın için teşekkür ederim, windows 7 64 bit indirmek için bilgisayarimi açtım ama internete giremeyecek kadar kastığı için bilgisayarı kapattım ve sistem geri yüklemeyi baslattim. En sonunda sistem geri yükleme başarısız oldu dedi ve başlangıca dondu. İki seçenek geldi başlangıç onarma ve windowsu normal olarak başlat diye. Normal olarak başlattığında mavi ekran verip yeniden başlıyor onar deyince ise sistemi geri yuklemiyor. Muhtemelen bu bir virüs. Ama asil sorun bu değil windows 7 32 bit cdsini taktiğin zaman bile bilgisayar CD den baslamiyor. Biostan dvdyi en basa çıkardım ama hic bir değişiklik yok. Bu bilgisayara nasıl format atabilirim ?

Sjergsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi simdi de bilgisayarı başlattığımda işletim sistemi seçin diyor windows 7 yi seciyorum windows dosyaları yüklüyor diyor siyah beyaz bir ekranda sonrasında ise Microsoft corporation yazılı bir yükleme kutusu çıkıyor o bitince siyah ekran geliyor ve hic bir şey olmuyor lütfen yardim edin deliricem

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi simdi de bilgisayarı başlattığımda işletim sistemi seçin diyor windows 7 yi seciyorum windows dosyaları yüklüyor diyor siyah beyaz bir ekranda sonrasında ise Microsoft corporation yazılı bir yükleme kutusu çıkıyor o bitince siyah ekran geliyor ve hic bir şey olmuyor lütfen yardim edin deliricem

usb den formatlamayı dene ?

Sjergsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı bir şekilde açıp win 7 64 bit indirdim ve kurdum.Şuan bilgisayarda hiç bir sorun yok ramler 16 gb olarak görünüyor olması gereken gibi.Çok büyük bir performans artışı var daha hızlı çalışıyor bilgisayar.Teşekkür ederim cevaplarınız için.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o cihaz oyun notebooku değil ofis için... performanslı değil ama güçlü... oyun oynayıpta yakmaman mucize...