Bilgisayarın Yavaş Açılması ve ekran kartı sorunu

ofaruk3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar :) Forumunuza yeni katıldım ama ne yazık ki ilk konumu bir soru için açıyorum :laugh:

Dün arkadaşımdan eski bir kasa aldım. Benim kasaya takmak istediğim bazı parçalar vardı.Benim ekran kartı Geforce 73LE, arkadaşın verdiği kasadaki Ati Radeon X1550 hangisi daha iyi diye değiştirdim ve radeonu taktım. ama oyunlar feci kasmaya başladı. Benim işlemci Amd'ydi belki de o yüzden olabilir dedim anakartları değiştirdim. Ama anakart bozukmuş tekrar benimkini taktım :lol: Şimdi soracağım soruyla anlattıklarım gereksiz ama Geforce 73LE mi daha iyi Radeon X1550 mi daha iyi :D Bu arada diğer kasadan hdd'sini aldım ve benim bilgisayara taktım. Bilgisayar hızlı açılıyordu ama HDD yi taktıktan sonra kronometreden zaman tuttum ve tamı tamına 8 dakika 5saniye 12 salisede açıldı :lol: Bunun nedeni HDDden mi kaynaklanıyor. Yoksa anakarta bişeymi oldu :D çünkü ekran kartını çıkarmaya çalışırken bişeyleri kırdım heralde :D Cevaplarınızı bekliyorum.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ati radeon 1550 daha performanslıdır..

Geç açılmasının başka nedenleri de olabilir..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Hocam ati radeon 1550 taktım. test için underground 2 ye girdim :lol: onda bile en düşük ayarlarda kasıyor.

Radeon 1550 çok eski bir kart, performans olarak da iyi bir kart değil ama, çekirdek ve bellek hızları 73LE den daha hızlı..

ofaruk3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Radeon 1550 çok eski bir kart, performans olarak da iyi bir kart değil ama, çekirdek ve bellek hızları 73LE den daha hızlı..

Peki bilgisayarın yavaş açılması durumuna ne diyorsunuz. Dos ekranında da bekletiyor Detecting IDE vs yazan yerde. bi 30- 40 sn. oradan Geri kalan 7 dakika 30 saniye Windows Başlatılıyor yazan yerde bekletiyor. Şuan farkettim de windows logosu 4-5 dakika sonradan geliyor.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Peki bilgisayarın yavaş açılması durumuna ne diyorsunuz. Dos ekranında da bekletiyor Detecting IDE vs yazan yerde. bi 30- 40 sn. oradan Geri kalan 7 dakika 30 saniye Windows Başlatılıyor yazan yerde bekletiyor. Şuan farkettim de windows logosu 4-5 dakika sonradan geliyor.

Anakart ya da HDD sorun vardır..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Gerekli sürücüleri yükledin mi? Aygit yöneticisinde herhangi bir ünlem isareti var mi?

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Kart Bellek Degerleri Düşük, Sorun Yaratıcaktır..

Ayrıca Anakart ve Hdd Sorunu Olabılır,Acılma ve Donus Hızı Konusunda Bu Konuda Gec Acılır oda Sana Sorun yaratır..

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarın açılma performansı HDD'ye de bağlıdır. Eğer eski bir HDD ise muhtemelen okuma/yazma oranları düşük olduğu için geç açılıyordur. Yada HDD sorunlu da olabilir. Bence sen eski pc ile devam et. Sorunlar o arkadaşının pc'sine bulaşınca başladı :D

ofaruk3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın açılma performansı HDD'ye de bağlıdır. Eğer eski bir HDD ise muhtemelen okuma/yazma oranları düşük olduğu için geç açılıyordur. Yada HDD sorunlu da olabilir. Bence sen eski pc ile devam et. Sorunlar o arkadaşının pc'sine bulaşınca başladı :D

Zaten onun için yeni bir pc almıştı :lol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaşlar benım bılgısayarım ilk alındığında cok hızlı açılıyordu fakat şimdi en az 10 dkıka beklemem lazım ama o zaman da ya açılıyor yada açılmıyor.. bılgısayarı açtığımda hafıf aydınlık ekran geliyor ve bılgısayar öyle kalıyor bataryasını çıkarıp taktığımda gecde olsa acılıyr.. format attım ayarları gerı yukledım sorun hala devam edıyor sızce bu yazılımsal mı donanımsal mı ???:confused1: