Bilgisayarın Problemi Ne?

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
sevgili modlarım konuyu yanlış yere açtığımı düşünüyorum ama uygun bir kategori bulamadım. isterseniz konuyu taşıyın..

ama benm bir problemciğim var...

şimdi yanyana iki laptop düşünün bir tane de kablosuz ağ...

bu bilgisayarlardan teki kablosuzu çok güzel algılarken diğeri algılıyor ama bağlanamıyor...

şöyle kiii bu şifreli bi ağ.. kablosuz ağ listesinden tıklıyoruz bağlan diyoruz. o şifre yazmamız gereken kutucuk gelmiyor onun yerine ağ artık kapsama alanında değil gibi bir pencere çıkıyor :(

ama halbuki çatır çatır çekiyormuş gibi gözüküyor :(

çok da anlamam böyle şeylerden ama otomatik ip/dns al falan denedik gene olmadı...

sonra karıştrdık biraz ağ üzerine tıkladık şifre kutucuğu geldi şifreyi yazık bu kez de
" ağ yapılandırmanıza bağlı olarak ağ parolanızın 40 bit veya 10 bit olması gerekir. bu 5 veya 13 ASCII karakter yada 10 veya 26 onaltılı karakter olarak girilebilr"

ee bu şimdi ne demek aynı şifreyle diğer bilgisayarlar bağlanabiliyor...

ben bişi anlamadım :blink::blink::confused1::confused1::confused1:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Donanım sorunları ve çözümlerine taşınmıştır.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yan yana iki laptop ve tek bir ağ olduğunda biri bağlanıyorken diğeri hava alıyor. sinyal az ise bağlanmada sorun yaşanabilir. Biri bağlanırken diğeri bağlanamayabilir. Ama anladığım kadarı ile ağ kendi ağınız. şifreleme yerinde şifre türü WPA,WPA2 gibi seçenekler olacak onun doğru seçildiğinden emin olun.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
belki o sorunlu laptop ında şu sorun olabilir:
"normalde windowsun kendi sisteminde kablosuz ağları görme programı vardır. yani otomatik tanır. eğer sen birde başka wireless programı kurduysan ikisi çakışma yapıyor olabilir. bende de öle bi sorun oldu ve sonraki kurduğum programı kaldırdım ve windoesun kendi kablosuz ağ bulma sistemiyle bağlandım".
sende öle yap eğer başka wireless prog. varsa

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Aynı sorun bende de vardı ben şöyle çözmüştüm: bağlandığım pc'nin modemini yeniden tanıtmıış, tanıtma esnasında modemin güvenlik düzeyini belirmen gereken bir ekran gelecek. burda aynı zamanda kaplosuz bağlantı için gerekli şifrede oluşturuyorsun. Burda güvenlik düzeyini düşük(WPA-PSK) yapan gerekiyor. Zira bazı pc'ler yüksek düzeyde olduğu zaman bağlatıyı yapamıyor..

inş sende işe yarar:D

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yan yana iki laptop ve tek bir ağ olduğunda biri bağlanıyorken diğeri hava alıyor. sinyal az ise bağlanmada sorun yaşanabilir. Biri bağlanırken diğeri bağlanamayabilir. Ama anladığım kadarı ile ağ kendi ağınız. şifreleme yerinde şifre türü WPA,WPA2 gibi seçenekler olacak onun doğru seçildiğinden emin olun.

onun doğrusu ne ki

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bağlanmayı başaran bilgisayardan ağın özelliklerine bakın. şifreyi hani standartlara göre girmişsiniz. Win 7 kullanıyorum şimdi o ekranın nasıl geldiğini anımsayamadım fakat ağa sağ tıklauı özelliklere bakın şifreleme türü ne ise siz de onu o ağın ayarlarından yapın.