Bilgisayarin neresinde sorun var?

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler , bilgisayar son zamanlarda normal kullanırken kendi kendi kapanıyor ve tekrar açmaya çalıştığımda ekranda bios ekranından itibaren noktalar oluşuyor ve windows yüklenme ekranı bitip hoşgeldiniz bölümü geldiği an siyah ekran geliyor ve öyle kalıyor ondan sonra işte uğraşırsam güvenli mod cart curt baya bi 15-20 kere reset atınca falan noktalar gidiyor açılıyor yine ama daha sonra yine yapıyor neden yaptığını çözemedim belli bi hatada yok sorun olan parçayı değiştircem yazılımsal bişey gibi durmuyor buna benzer bişey yaşayan varmı ? en çok o açılıştaki noktalar kafamı kurcalıyor komple ekran da 1cm aralıklarla nokta doluyor görüntünün üstünde , yardımcı olursanız sevinirim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İyi günler , bilgisayar son zamanlarda normal kullanırken kendi kendi kapanıyor ve tekrar açmaya çalıştığımda ekranda bios ekranından itibaren noktalar oluşuyor ve windows yüklenme ekranı bitip hoşgeldiniz bölümü geldiği an siyah ekran geliyor ve öyle kalıyor ondan sonra işte uğraşırsam güvenli mod cart curt baya bi 15-20 kere reset atınca falan noktalar gidiyor açılıyor yine ama daha sonra yine yapıyor neden yaptığını çözemedim belli bi hatada yok sorun olan parçayı değiştircem yazılımsal bişey gibi durmuyor buna benzer bişey yaşayan varmı ? en çok o açılıştaki noktalar kafamı kurcalıyor komple ekran da 1cm aralıklarla nokta doluyor görüntünün üstünde , yardımcı olursanız sevinirim.

Büyük ihtimalle chipset tamiri (reballing) yapılması gerekiyor. Sanırım bilgisayarınız biraz eski

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet baya bi eski 2005-2006 model :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

775 lga pinli yeni bir işlemci alsam sorun ortadan kalkarmı acaba?

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işlemcinin performansı zaten düşük video izlerken bile başka sayfa açınca donuyor kaldırmıyor pentium 4 515 , e6800 alsam zaten sıfırı yokta ikinciel 60-70 tl civarı işimi görmezmi ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
işlemcinin performansı zaten düşük video izlerken bile başka sayfa açınca donuyor kaldırmıyor pentium 4 515 , e6800 alsam zaten sıfırı yokta ikinciel 60-70 tl civarı işimi görmezmi ?

Anakart marka modelini söylersen sana en uygun işlemciyi söylerim fiyat olrakda performans olarakda

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar şuan açılmıyor laptoptan giriyorumda standart orjinal hp , kasanın üstünde hp compaq dx6100 yazıyor buradan bulunabilir heralde

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı pinli bi işlemci uymazmı? üzerinde p4 515 var dediğim gibi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
aynı pinli bi işlemci uymazmı? üzerinde p4 515 var dediğim gibi

Mutlaka uyar ama onu bulmak dert. Sen bir bilgisayarcıya git bu işleri biliyormuş gibi yap yani beni dürtemezsiniz ayık olun hesabından konuş anakartına uygun işlemci iste hurdalarında mutlaka vardır. 0 getiricem sen bana anakartını ver biz takarız dersede verme 2. el takar 0 parası kitler

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayriyetten fan almama gerek varmı yoksa bendeki fan iş görürmü?

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki sağolun ben alıyım takıyım deniyim

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Mutlaka uyar ama onu bulmak dert. Sen bir bilgisayarcıya git bu işleri biliyormuş gibi yap yani beni dürtemezsiniz ayık olun hesabından konuş anakartına uygun işlemci iste hurdalarında mutlaka vardır. 0 getiricem sen bana anakartını ver biz takarız dersede verme 2. el takar 0 parası kitler

biliyormuş gibi yapsa da bir şey farketmez bizim ülkemizde küçük pc dükkanları hep yontmaya çalışıyor yer yemez bakmıyor yiyenler yiyor parayı ödüyor yemeyenler dükkandan çıkar çıkmaz gülerek ağzını bozuyor bir de tok satıcılar tabi hepsinden nefret ediyorum

Reaksiyon puanı
16,128
Anakart ne mark,model p4 varsa o e6800 uymaz buyuk olasilikla yeni toplamaya bak parana yazik ona harcadigin zamana,emegine parana yazik.