Yardım Bilgisayarımın sorununu tespit edemiyorum.

Alperistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ekran kartımı yaklaşık 1 hafta once aldım sapphire rx 6500 xt ilk günlerde display port ve 2 ram ile çalıştırırken bir sorun yoktu.
Ama sonrasında CounterStrike:GlobalOffensive oynarken biranda video sinyali yok diyip kapandı ve sonrasında acılıp anakart logosundan sonra yine aynı hatayı verip kapandı.
Suan hdmi ve 1 ramle calıstırırken herhangi bir sorun yok ama sorunun ne kaynaklı olduğunu merak ediyorum. ve bilgisayardanda anlayan birisi değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Sistemim
Ryzen 2600x 6 çekirdek 3.6 ghz
sapphire 6500 xt
panther apache 2x8 gb ram
gigabyte b450m s2h v2

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
HDMİ Kullanıp 2 Ram Deneyin Sorununuz Anakartta veya Monitörle Kasa Arasındaki Kablo Yani HDMİ Kablosundan Olabilir. Anakartı ikinci el mi aldınız ?

Alperistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDMİ Kullanıp 2 Ram Deneyin Sorununuz Anakartta veya Monitörle Kasa Arasındaki Kablo Yani HDMİ Kablosundan Olabilir. Anakartı ikinci el mi aldınız ?
2 ram kullandığımda bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyor. anakart ikinci el değildi. hdmi kablosunda herhangi bir sıkıntı yok. Birde eklemek istediğim birşey var eski ekran kartım sıvı teması yuzunden bozulmuştu ve ben temizleyim o şekilde çalıştırmayı denemiştim bunun bir etkisi var mıdır

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
2 ram kullandığımda bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyor. anakart ikinci el değildi. hdmi kablosunda herhangi bir sıkıntı yok. Birde eklemek istediğim birşey var eski ekran kartım sıvı teması yuzunden bozulmuştu ve ben temizleyim o şekilde çalıştırmayı denemiştim bunun bir etkisi var mıdır
Yakın Zamanda Bilgisayarınız Anakart Güncellemesi Yaptıysa Güncellemeden Kaynaklı Bir Problem Olabilir. (Eski Anakart Sürümünü İrternetten Yükleyerek Çözebilirsiniz). Yada Raminiz Bozulmuş Olabilir Şuan Bilgisayarınıza Takılı Olan Ramle Takamadığınız Rami Değiştirin Gene Tek Ramle Çalıştırın Belki Ram Arızalı Olup Çalışmıyordur. Ama Gene Çalışırsa, Muhtemelen Ram Slotu Arızalı Olabilir Temizlerken Su Döktüyseniz Oda Anakarta Ulaşmışsa Lehim Kısımları Oksitlenme Yapmış Olabilir.