Bilgisayarımın 2.eli ne kadar?

hadilen26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımı satıp yükseltmek istiyorum. Çok araştırdım fakat güncel bir ilan bulamadım dolayısıyla piyasası hakkında bir bilgim yok.

laptopum Acer 5742g 28 aylık garantisi dolmuştur. Bugüne kadar tamir yüzü görmedi ve gayet temiz kullandım.
Özellikleri ise;

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://c1302.hizliresim.com/16/s/kfwt6.jpg[/URL][/IMG]

i5 işlemcili
nvidia gt 420m 1gb ekran kartı
500gb hard disk

İlanlarımda kullanabileceğim maximum fiyat ne olmalıdır?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İçimden geçen fiyat 500 TL eder gibi.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
eevet ortalama olarak 500 ile 600 arası yazabilirsin

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
500 veya 600 daha fazla edeceğini sanmıyorum.

hadilen26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler arkadaşlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir soru daha sorayım müsadenizle :)

Satma nedenim bilgisayarın ısınmaya bağlı olarak kasmasıdır. Ram'i işlemciyi artırarak bu sorunu çözebilirmiyim ve daha ucuza getirebileceğim bir yöntem olabilir mi ?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
teşekkürler arkadaşlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir soru daha sorayım müsadenizle :)

Satma nedenim bilgisayarın ısınmaya bağlı olarak kasmasıdır. Ram'i işlemciyi artırarak bu sorunu çözebilirmiyim ve daha ucuza getirebileceğim bir yöntem olabilir mi ?
Bilgisayar ısınıyorsa soğutucu alabilirsin veya içini temizleyebilirsin bunlarda geçmiyorsa fanını değiştirirsin.

hadilen26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar ısınıyorsa soğutucu alabilirsin veya içini temizleyebilirsin bunlarda geçmiyorsa fanını değiştirirsin.

benim tahminim de fanının pislendiği yönünde ayrıca monitör takılı ve 3usb dolu bide 30gb boş alan var tüm bunlardan dolayı ısınıyor :S
. Soğutucu aldım fakat sol üst köşeden ısındığı için fayda etmiyor

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim tahminim de fanının pislendiği yönünde ayrıca monitör takılı ve 3usb dolu bide 30gb boş alan var tüm bunlardan dolayı ısınıyor :S
. Soğutucu aldım fakat sol üst köşeden ısındığı için fayda etmiyor
Eğer satmakta kararlıysan format atıp içini mutlaka temizlemelisin bu durumda bilgisayarın fiyatı daha çok düşecektir.

hadilen26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öyle yapacağım zaten
peki bu bilgisayarı daha ucuz yoldan modernleştirebilirmiyim? Ram işlemci ekran kartı değiştirmek gibi? Daha ucuza gelir mi ?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
öyle yapacağım zaten
peki bu bilgisayarı daha ucuz yoldan modernleştirebilirmiyim? Ram işlemci ekran kartı değiştirmek gibi? Daha ucuza gelir mi ?
İstediğin kadar parça değiştir ama sıfır kadar olamaz paran varsa tabi ki sıfırını almanı öneririm ama sıfırını alacak kadar paran yoksa düşük olan parçalarını daha yüksek seviye ile değiştirebilirsin.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
acer bilgisayarlar sanki programlanmış gibi garanti bittikten sonra sorunlar vermeye başlarla. Sana tavsiyem elden çıkarıp adam gibi bir pc alman. Daha önce ben de 6530G modelini kullandım. İllallah ettim sen sat kurtul bence. Dediğin her şeyi ben de yaptım. Ram aldım ekran kartını dahi değiştirdim ve sonunda sonradan eklediğim cihazların maliyetine sattım. Çünkü sorunlar devam ediyor. Isınmadan kaynaklı performans çok fazla düşüyor vs vs.

hadilen26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aslında çok memnunum format bile atmadım şu zamana kadar ama artık iyice ısınmaya başladı. Pes2013 oynarken 2.maçta kapanıyor ısınmadan dolayı yazın oyun oynarken vantilatör çalıştırıyordum :) temizletsem sanırım 6ay idare eder.