Bilgisayarımı Nasıl Güçlendiririm

ahmedcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarımdan pek memnun değilim.özellikle oyunlarda çok sıkıntılı.nfs shift i resident evil5 i kaldırmadı.birçok oyunda zorlanıyo.sizce ne yapmalıyım.yeni bir ekran kartı yetermi yoksa ram veya işlemcide değişmelimi.bilgisayarımın özelliklerini yazıyorum
Ankart:Asus M2A-VM
İşlemci:AMD athlon 64 X2 dual core 4800+ 2,50 ghz
2 gb ram
ATI radeon X1300/1550 series
XP pro sp3
internetten bir çok oyun indirdim.ama çoğunu ağız tadıyla oynayamadım.sizce ne yapmalıyım.

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ekran kartını değiştirmen oyun oynaman için yeterli tavsiyem sapphire 4730 - 4770 yada 4800 serisinden bi ekran kartı sana ekonomik bir çözüm getirir

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ekran kartını yükseltmen bir yere kadar yeterli olur. Fakat işlemcin de pek güçlü değil.

ahmedcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki ram i yükseltmem gerekir mi?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
önceliği işlemciyle ekran kartına ver.. sonra da yetmezse 1-2 gb ram isteğine göre yükseltirsin
PSU da önemli tabii..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
PSU Güç kaynağı demek :) Güç kaynağın aldığın parçaya yeterli gelmezse parça çalışmaz.Kasanın içinde tüm kabloların toplandığı kutu PSU'dur.

ahmedcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki anakartım nasıl biraz eski model heralde

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ana kartın sadece Dual-Core işlemcileri destekliyor.

Core2Duo
Quad-Core
i3-i7

gibi işlemcilerden alırsan anakartını da değiştirmen gerekir.
şu an mevcut anakartının destekledikleri :

AMD Socket AM2+ / AM2 Athlon64/Athlon64 FX/Athlon64 X2/Sempron Processors
Phenom FX(2000MT/s)/Phenom(2000MT/s)/ Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64/ Sempron

ahmedcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartı değiştirmeye gerek yok gibi sadece işlemci ve ekran kartı alıyım diyorum.arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
anakartı değiştirmeye gerek yok gibi sadece işlemci ve ekran kartı alıyım diyorum.arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum

tavsiyeyi yaptık "ekran kartını değiştirmen oyun oynaman için yeterli tavsiyem sapphire 4730 - 4770 yada 4800 serisinden bi ekran kartı sana ekonomik bir çözüm getirir" ekran kartın çok eski bir model hiç bir oyuna yetmez.. diğer parçalar idare eder ama illa param var daha iyi bişey olsun dersen işlemciyi daha üst model alarak ramı 4 gb ta çıkarman çok iyi olur.. ama sadece ekran kartı alman seni bir süre idare edecektir.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sana tavsiyem amaç oyun oynamaksa, bütçen de varsa artık yeni sisteme geçme vaktin gelmiş :)

Ama alacağın ekran kartı da arkadaşın dediği gibi bir süre idare etmez seni sadece düşük ayarlarda bir süre oynamanı sağlar :)

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşım ben sana şöle diyim ;
Benim sistem,
AMD 3500+ 2.20
MSİ K9vgm-V
2 gb ddr2
Palit Nvidia Ge force 8600 gt sonic
350 watt psu.

Bende senin gibi oyunlarda sıkıntı çektiğimden ekran kartı almak istedim.
İşlemcimiz arasında pek fazla fark yok. Ekran kartına bakacak olursak ben sizden daha performanslı olmam lazım oyunlarda. Ama şöyle bir durum var , sistem eski olduğu için yenilemek istedim. Ati 4850 veya gts 250 almak istedim. Çok iyi bir şekilde araştırdım. Hem bu sitede hemde bir çok sitede.
4850 almak için işlemcinin daha yüksek olması lazım çünki darboğaz yapar. Artık işlemci modellerinden sadece core 2 duolar var çif çekirdek olarak onlarda çok pahalı. Amde ise kalmadı. onun için 4 çekirdekli ( quad , corei3 , i5 i7 ve amd işlemcileri...) işlemcileri tercih etmeniz gerekiyor.
Kısacası siz bu sisteme bir 4850 veya 5770 veya 9800 gtx veya gts 250 veya daha yüksek bir ekran kartı takacak olursanız bilgisayar darboğaz yapacak ve bu ekran kartlarına boş yere para vermiş olacaksınız. Yani ben 8600 gt sonic kullanırken gidip 4850 alırsam şu anda bende olan erkran kartından aşağıda bir performans alcağım. Buna sebep olan işlemci dağal olarak anakarttır ve psudur.
Yani sistemi baştan aşağı yenilemek gerekiyor. Çok uğraştım ancak bir çıkar yol bulamadım.
Ha ayrıca psuyuda değişmeniz gerekiyor. Gerçek 500 wat bir psu almanız lazım öyle üzerinde her 500 yazan değil.
Bu söylediğim ekran kartları genellikle 450 watt psu ile çalışıyor. Bunun aşağısında bir psu kullanırsanız ekran kartına sadece boş yere para vermiş olursunuz.
Benim size önereceğim eğer paranız varsa , işlemci anakart ve psuyu değiştirip sonra almanız.
Başka çıkar yol gözükmüyor malesef...(hangi ekran kartını alırsanız alın yine de crysis , gta 4 resident evil shift oyunlarını full oynayamassınız bu sistemde )