Bilgisayarımda yaşadığım tuhaf sorun

Bu konuyu okuyanlar

intel1111

Asistan
Katılım
3 Eyl 2012
Mesajlar
308
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
arkadaşlar merhaba

bundan 2 ay önce bilgisayarımın donanımında sorun çıktı bende anakart ekrankartı ram harddisk herşeyi değiştirdim

bilgisayarı bilgisayarcıya kurdurdum ilki windows`u yanlış kurmuş açılışta donuyordu bende başka bir bilgisayarcıya götürdüm bu bilgisayarcı doğru tespit yaptı windows`un yanlış kurulduğunu söyledi ancak ardından şunu söyledi harddiskine format atmam lazım ama bu 4-5 saat sürer o yüzden sen bilgisayarı bana bırak git, bende bilgisayarcıya güvenmediğimden; 4-5 saat bekleyeceğimi bunun benim için bir sorun olmadığını söyledim o zaman bilgisayarcı 20 dakikada windows`u kurdu verdi

bugüne kadar bilgisayarımdan çok memnundum 2 ay süresinde sadece 2 defa kendiliğinden kapandı ancak birkaç gün önce windows ses kartımı görmemeye başladı donanımı hiç görmeyince sürücüde yükleyeme gibi çözümlere gidemedim ancak anakartın ses kartı çipi vardı onu kullanmaya başladım

ve bugün bilgisayarı açtığım zaman 5 dakika sonra mavi ekran verdi ve aynı anda dondu ardından bilgisayarı açmaya çalıştım bilgisayar bir sürü hata veriyor mesela bios ekranı çıkmadan kendiğilinden kapanıyor sonra açılıyor sık sık restart atıyor, hani bazen bilgisayar açılmasına rağmen mönitör kapalı durur dvdrom tak tak diye ses çıkararak baştan çalışmaya başlar ekran kartının kablosunu sıktığımız zaman düzelir ya en sık bu hatayı veriyor bu yüzden saatlerce açamıyorum açabildiğimde ise 5 dakika olduğunda ya donuyor yada restart atıyor çok ama çok zor uğraştırarak açılıyor bugün 4 defa mavi ekran verdi anakart üreticisi bilgisayar çabuk açılsın diye öyle bir tasarlamışki macvi ekran hatasını okuyamıyorum bile ancak mavi ekranda donduğunda okuyabildim "000000000000007F" diğer 2 mavi ekranda dondu ancak ekran bozuk olarak gözüktüğünden okunmuyordu, bilgisayar açıldığında sorunsuz görüntü versede bilgisayar açılırken bazen veya mavi ekran verdiği sırada donduğunda dikey yeşil çizgiler oluşuyor (donanımcıların aşina oldukları yeşil çizgilerden diye açıklayayım)


ve paylaşımlı internet kullanıyorum modemle bağlantı kuran cihaz var usb çıkışını kullanıyor kasamın ön kısmındaki usb çıkışında modemi görmemeye başladı 2. usb çıkışına aldım yine çalışmadı defalarca kez denesemde olmadı anca kasanın arkasındaki usb çıkışına başladım o zaman modemi gördü

şurası çok önemli bence şu anda windows 7`mi aero görünümünden çıkarıp klasik görünümde kullanıyordum bugün tekrar aero görünümüne geçtiğimde bilgisayar diğer andaki gibi restard attı açıldığında önceki ayara geri dönmüştü tekrar denedim windows 7 temel görünümüne geçtim yine bir süre sonra restart attı ve yine açıldığında eski görünüme geri dönmüştü (kalsörün yerini değiştirmiştim oda tekrar yerine gelmişti)


şu anda ekran kartı kullanmıyorum anakartın onboard ekrankartını kullanıyorum haliyle fanı yok speedfan programı ile baktım 40-52 derece arasında dolaşıyor

kullandığım sistem: windows 7 ultimate 32 bit ve donanımım: intel pentium d 820 gigabyte ankart (isteyen olursa modelini yazarım) consair ram western digital harddisk


lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler
 

erg123

Öğrenci
Katılım
31 Eki 2009
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Ustam mesajını şimdi gördüm öncelikle sistemde olan parçaları tek tek yazarmısınız power ı da önemli
 

Son mesajlar

Üst