Bilgisayarımda hiçbir sıkıntı yokken donması

ibrahimikman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Selamlar hepinize iyi günler dilerim sizi rahatsız etme konum bilgisayarımda görünürde bi sıkıntı yokken en kötü oyunlardan bile donması
mesela league of legends de; dakika 3 e kadar fpsim 100 altına düşmezken dakika 3 olunca çat diyo donması öyle bir donuyor ki alt tab yapamıyorum alt f4 yapamıyorum sadece ctrl alt delden kapatabiliyorum.
Kezza bir diğer düşük sistem gereksinimli oyunlardan olan zulada bile aynı sıkıntıyı yaşıyorum
sistemim:GTX 760
amd phenom II x4 925
8 gb ram
400 watt psu
yardımınıza gerçekten muhtacım çünkü 4 kere bilgisayarcıya götürdüm herhangi bi sıkıntı olmadıgını söyledi artı olarak ben oyunda denedimbir
sıkıntısı yok dedi şimdiden yardım edenlere çok teşekkür ederim :)
1584637408460.png
ekran kartı.gif

Ekli dosyalar

• işlemci.png
    işlemci.png
    25 KB · Görüntüleme: 128
  • işlemci.png
    işlemci.png
    25 KB · Görüntüleme: 164
  • ekran kartı.png
    ekran kartı.png
    36.7 KB · Görüntüleme: 142
Reaksiyon puanı
48
Ramleri kontrol et çıkarıp temizle tekrar tak ayrıca yükte ısıyı kontrol et işlemcinin ve ekran kartının termal macunları bitmiş olabilir özellikle işlemcinin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
hiçbir şey, yoktan var olmaz.

malicleyx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ramler sıkıntılı olsa bile %100 oranında zorlanmadığı müddetçe bir sorun olmaz genellikle. Lakin şase yapmıyorsa. Artı olarak ram takmanız da bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum çünkü zulada bile kilit oluyor demişsiniz buna mütakiben öncelikle Aygıt Yöneticisinden Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri başlığı altındaki tüm driverları kaldırıp restart atmanız. Sorununuz geçmez ise yeni bir PSU denemenizi öneririm.

ibrahimikman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
şuan ramide kontrol ettim
Ramler sıkıntılı olsa bile %100 oranında zorlanmadığı müddetçe bir sorun olmaz genellikle. Lakin şase yapmıyorsa. Artı olarak ram takmanız da bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum çünkü zulada bile kilit oluyor demişsiniz buna mütakiben öncelikle Aygıt Yöneticisinden Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri başlığı altındaki tüm driverları kaldırıp restart atmanız. Sorununuz geçmez ise yeni bir PSU denemenizi öneririm.
şuan ramide kontrol ettim soketini değiştirdim bi değişiklik olmadı sanırım dediğinizi deneyeceğim