Bilgisayarimda arada bir mavi ekran hatası

tasyakup12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim bi akraba bana bi bilgisayar topladi baya da sağlam işlemcisi rami felan fakati bi sikinti var bilgisayar durup dururken mavi ekran oluyor bazen dosya aktarirken bazen film izlerken birde bilgisayara hiçbirşey yükleyemiyorum hiçbirşeyi iplemiyor sanki görmezden geliyor bazende direk mavi ekran oluyor format attim tik yok yüklemeye çaliştiğim şeyler hayalet gibi hiçbirşeyi iplemiyor bilgisayar anliyacağiniz ekran karti yok bilgisayarin bozuk diye almadim eğer bi cevap gelmezsse biraz kurcalayip saticam bilgisayari sizce sorun nedir lütfen acil yardim :)

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Mavi ekran verdiğinde verdiği hata kodu veya ne ile ilgili olduğu hakkında not alıp paylaşırsan sorunu öğrenebilirsin. Ya da iyi bir teknik servisin yolunu tut.

tasyakup12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım da ya kardeş bi anda mavi evran oluyor çat diye hemen resetliyor bilgisayar kendini ne olduğunu göremiyorum bile valla bide bu aralar olmıyacağu tuttu :) bişeyde yükleyemiyorum bilgisayara birde o konu hakkında bilgin varmı acaba senn

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Uzun işlem sadece bir kaçtane sayarsam,
İşletim sistemin olabilir, HDD olabilir, ram olabilir, ekran kartı, Psu, cpu hatta kasada kısa devre vs. varsa olabilir olabilirde olabilir... ama senden anladığım kadarıyla seninki işletim sistemi yada ram olabilir...

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Videoya al.
10gb lık bir dosyayı transfere başla ve telefonun ile videoya al.
Reset attığında telefonun o kodu yakalayacaktır.

Ayrıca farklı sebeplerden olabilir ancak %90 ihtimal ram den kaynaklanıyordur.
Bu tarz problemlerin hemen hemen hepsi ram in başının altından çıkar.

MemTest 86+ adında bir uygulama var.
Onu bir flaş belleğe atıp ram lerinizi test edin.

tasyakup12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz içiin dediklerinizi bi düşünücem şimdi gideyim eve bi bilgisayarın içini açıp bakayım bakalaım yapabileceğim neler var teşekkür ediyorum :)