Yardım Bilgisayarım siyah ekran kalıp fanlar hızla çalışıyor

squidwarp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öncelikle sistemim amd ryzen 5 3600,tuf 1660 super 16gb ram 480 gb kingston ssd

sorunum ise bilgisayarı açıp cs veya başka bir oyuna girdiğimde çok geçmeden kendi kendine siyah ekran verip kasanın fanları hızla çalışıyor daha alalı 1 sene oldu olmadı parçaları bir darbe almadı sorunun ne olduğunu tam anlamadım ama bi ara ramlerini söküp takmıştım 1 2 gün için düzelmişti sonra yine aynı şekilde devam etti ve ayrıca bahsettiğim durumda oyunun ve dcdeki arkadaşlarımın sesini duyabiliyorum

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802

sorunum ise bilgisayarı açıp cs veya başka bir oyuna girdiğimde çok geçmeden kendi kendine siyah ekran verip kasanın fanları hızla çalışıyor daha alalı 1 sene oldu olmadı parçaları bir darbe almadı sorunun ne olduğunu tam anlamadım ama bi ara ramlerini söküp takmıştım 1 2 gün için düzelmişti sonra yine aynı şekilde devam etti ve ayrıca bahsettiğim durumda oyunun ve dcdeki arkadaşlarımın sesini duyabiliyorum
CMOS Reset denediniz mi? Bir de PSU modeliniz nedir?

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673

msi afterburner ile oyun içinde ısı değerlerine bakın.

squidwarp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dediğim gibi sıcaklıklarda bir anormallik yok ancak dandik olup olmayacağını bilemiyeceğim hangi marka psu olarak iyi bir de söylerseniz değiştirebilirim

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
12v kanalından verdiği güç yetiyor bence o psuyu yıllardır da kullanıyorum tabi powerboostu kullanmak biraz şans işi yanadabilir başka psu ile dene

squidwarp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
FSP, High Power, Corsair, Sharkoon gibi markaları öneririm. Ek olarak Aerocool PSU'lar da fena değildir.
birde dün pcyi açınca şöyle bi cümle geldi ekrana please power down and connect the pcie power cable for this graphics card ekran kartının kablolarıyla ileri geri oynayınca düzeldi ama sorunumun bununla doğrudan bir bağlantısı olabilir mi psu yu yarın almayı düşünüyorum ondan sorayım dedim